Θα γλιτώσει η Αν Χάθαγουεϊ την κατάρα των Όσκαρ;

25.02.2013
Φέτος ήταν η χρονιά της διάσημης ηθοποιού που σάρωσε –στην κυριολεξία- όλα τα βραβεία. Μήπως όμως η προσωπική της ευτυχία κινδυνεύει;

Μετά τη Χρυσή Σφαίρα, το Critics Choice Award, το BAFTA και το SAG, η Αν Χάθαγουεϊ (Anne Hathaway) βραβεύτηκε χθες βράδυ και με το Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως "πόρνη Φαντίν" στην ταινία "Οι Άθλιοι". (δείτε το τρέιλερ στο βίντεο που ακολουθεί).

Ωστόσο, πέρα από τη χαρά, την ικανοποίηση και το καμάρι που σίγουρα θα νιώθει για την επιβράβευση των κόπων μιας ζωής, η 30χρονη –νιόπαντρη- ίσως θα πρέπει να προσέχει περισσότερο το σπίτι της και να εύχεται να ανήκει στην κατηγορία των εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον "κανόνα".

Και φυσικά ο λόγος για τον "κανόνα" που θέλει –βάσει στατιστικών στοιχείων- το 63% των πρωταγωνιστριών που έχουν βραβευτεί με Όσκαρ να παίρνουν διαζύγιο –ή να χωρίζουν- αμέσως μετά.

Τα παραδείγματα δυστυχώς πολλά, με πιο πρόσφατο αυτό της Σάντρα Μπούλοκ (Sandra Bullock). Η δημοφιλής ηθοποιός κέρδισε το βραβείο πριν από τρία χρόνια για την ταινία "Μια σχέση στοργής" και αμέσως μετά έμαθε για το κέρατο που της έριχνε ο λατρεμένος –μέχρι εκείνη τη στιγμή- σύζυγος, Τζέσε Τζέιμς (Jesse James). Και φυσικά… τον "έστειλε".

Έναν χρόνο νωρίτερα, η Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet) έπαιρνε το χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία της στην ταινία "Σφραγισμένα χείλη". Στο πλευρό της πόζαρε χαρούμενος ο σκηνοθέτης σύζυγός της, Σαμ Μέντεζ (Sam Mendes), με τον οποίο χώρισαν έναν χρόνο αργότερα.

Ως άλλα "θύματα" της κατάρας καταγράφονται η Χάλι Μπέρι (Halle Berry) -που έγραψε ιστορία ως η πρώτη μαύρη ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου-, η Τζούλια Ρόμπερτς (Julia Roberts) –παρόλο που η σχέση που διαλύθηκε δεν ήταν γάμος, αλλά σοβαρός δεσμός-, και η Χίλαρι Σουόνκ (Hilary Swank) –της οποίας ο γάμος άντεξε το πρώτο βραβείο, αλλά στο δεύτερο… έσκασε.

Από τις 266 παντρεμένες ηθοποιούς που προτάθηκαν για το βραβείο Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου από το 1936 μέχρι και σήμερα, 159 χώρισαν, γεγονός που μας φτάνει σε ένα ποσοστό της τάξης του 60%, ενώ υπογραμμίζεται ως οι νικήτριες της κατηγορίας έχουν 1,68 περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν τελικά στο διαζύγιο.

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, όμως μήπως τελικά η Αν τη "σκαπουλάρει" για τον απλούστατο λόγο ότι εκείνη βραβεύτηκε για άλλη κατηγορία; Αυτή τη Β' Γυναικείου ρόλου; Ο καιρός θα δείξει… Πάντως, ο αγαπημένος της Άνταμ Σούλμαν (Adam Shulman) βρίσκεται παντού και πάντα στο πλευρό της.

Για όλα τα βραβεία της λαμπερής βραδιάς των Όσκαρ, δες εδώ.

Ζ. Κ.