Γιατί δεν μεγαλώνει η κοιλιά της Κέιτ;

23.04.2013
Έπρεπε να φτάσει έξι μηνών η νεαρή δούκισσα για δούμε ένα "φουσκωματάκι" στην κοιλίτσα της. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Η Κέιτ (Kate) συμπληρώνει τους έξι μήνες της εγκυμοσύνης της και μόλις τώρα άρχισε να φαίνεται έγκυος –αν και για πολλούς "είναι ακόμη απλά σαν να… παράφαγε".

Γιατί όμως δεν μεγαλώνει η κοιλιά της 31χρονης δούκισσας του Κέιμπριτζ ενώ άλλες γυναίκες έχουν ήδη "μια κοιλιά μέχρι εκεί"; Όπως η Κιμ Καρντάσιαν (Kim Kardashian) για παράδειγμα, η οποία είναι έτοιμη να… εκραγεί και βρίσκεται στο ίδιο σημείο της κύησης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μικροσκοπική κοιλιά της Κέιτ δεν πρέπει να προκαλεί σε καμία περίπτωση ανησυχία και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αποτέλεσμα είτε του αδύνατου, μυώδους σώματός του, είτε της θέσης του μωρού.

Η Σιμόν Μέχιγκαν (Simon Mehigan), σύμβουλος μαμή στο μαιευτήριο του Λίβερπουλ εξηγεί ότι οι μικρές κοιλιές είναι συνηθισμένες ειδικά στην πρώτη εγκυμοσύνη ιδιαίτερα γυμνασμένων γυναικών.

"Είναι το πρώτο παιδί της Κέιτ, έτσι με τους γερούς κοιλιακούς που έχει όλα 'κρατιούνται' όμορφα και σταθερά. Δεν είναι καθόλου περίεργο για γυμνασμένες και αδύνατες γυναίκες και μη φαίνονται έγκυες μέχρι τους μεγάλους μήνες της εγκυμοσύνης τους", εξηγεί η ειδικός τονίζοντας και τον ρόλο που προφανώς έπαιξε η περιπέτεια που είχε η Κέιτ με την υγεία της τους πρώτους μήνες της κύησης.

"Οι αναγούλες, η αδιαθεσία και οι εμετοί σίγουρα έπαιξαν τον ρόλο τους στη αρχή της εγκυμοσύνης", συνεχίζει η Μέχιγκαν υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η υγεία της Κέιτ και του μωρού αλλά και η πορεία της εγκυμοσύνης της δεν εξαρτώνται από το μέγεθος της κοιλιάς της.

Ζ. Κ.