Ντάγκλας: Έπαθα καρκίνο από... στοματικό σεξ!

03.06.2013
Έχοντας αφήσει τελειωτικά πίσω του την άσχημη περιπέτεια με την υγεία του, ο διάσημος ηθοποιός αποκάλυψε την αρχική αιτία πίσω από όλα… Και ξαφνιάζει.

Ο Μάικλ Ντάγκλας (Michael Douglas) διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα το 2010 –και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο. Από την πρώτη στιγμή στάθηκε πολύ θαρραλέα απέναντι στο ζήτημα και τελικά βγήκε νικητής "κατηγορώντας" το κάπνισμα και το αλκοόλ για την κατάσταση.

Να όμως που ήρθε η στιγμή όχι μόνο να αναθεωρήσει, αλλά να αποκαλύψει και την αλήθεια δημοσίως σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στην εφημερίδα "The Guardian".

Έχοντας στο μυαλό τις παλιότερες δηλώσεις του περί των αιτιών του καρκίνου του, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν έχει μετανιώσει για τις καταχρήσεις στο τσιγάρο και το αλκοόλ.

"Όχι. Γιατί τελικά –και χωρίς να θέλω να δώσω πολλές λεπτομέρειες- αυτός ο συγκεκριμένος καρκίνος προκαλείται από τον ιό HPV, που στην πραγματικότητα προκύπτει από την αιδοιολειξία", απάντησε ο 68χρονος σταρ επιβεβαιώνοντας στη συνέχεια ότι πρόκειται για μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια που προκαλεί αυτό τον καρκίνο.

"Όμως αν την έχεις, η αιδοιολειξία είναι και η καλύτερη θεραπεία για αυτή", συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο Ντάγκλας, ο οποίος θεωρούσε ότι το στρες και η στεναχώρια που είχε για τα τραβήγματα του γιου του, Κάμερον εκείνη την εποχή ήταν επίσης υπεύθυνα για την ασθένειά του.

Ο Ντάγκλας είναι παντρεμένος με την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς (Catherine Zeta-Jones) η οποία τα τελευταία χρόνια μπαινοβγαίνει σε ειδικές ψυχιατρικές κλινικές για να αντιμετωπίσει τη μανιοκατάθλιψη που έχει παραδεχτεί η ίδια ότι την ταλαιπωρεί.

Τώρα βέβαια το πόσο νωρίτερα γνώριζαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι την αληθινή αιτία του καρκίνου και τι κρύβεται πίσω από αυτή δεν είναι γνωστό. Για τον λόγο αυτό, ας θεωρήσουμε "απλή σύμπτωση" το γεγονός ότι το όλο ζήτημα με τη διπολική διαταραχή της κυρίας Ντάγκλας προέκυψε έναν χρόνο μετά την ασθένεια του συζύγου.

Για την ιστορία, ο ιός HPV, ή αλλιώς ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων ελληνιστί, είναι πιο γνωστός ως αιτία για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του πρωκτού αλλά να που μαθαίνουμε και νέα δεδομένα.

Ζ. Κ.