Σφακιανάκης: Χαμός στην πρεμιέρα με μανιφέστο και... Βανδή

09.12.2013
Πρεμιέρα έκανε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου ο Νότης Σφακιανάκης και στο Έναστρον έγινε πανικός.

Περισσότερα από τρεις χιλιάδες άτομα πήγαν να ακούσουν τον Notis, ο οποίος μιας και είδε τόσο κόσμο από κάτω να τον αποθεώνει, είπε να προχωρήσει γι ακόμη μία φορά σε πολιτικές δηλώσεις. Ξέρεις, από αυτές που μάς έχει συνηθίσει τον τελευταίο ένα χρόνο.

Λίγο η... λαοθάλασσα από κάτω, λίγο το παντελόνι παραλλαγή και το χακί μπουφάν με την γερμανική σημαία, λίγο η... Ακρόπολη να στέκεται αγέρωχη πίσω στο video wall, ήρθε ο καλλιτέχνης κι έβγαλε μανιφέστο να το ζηλεύει ο... Αλέξης Τσίπρας! Ναι, ναι μην το γελάς. Σίγουρα, πάντως, δεν το ζήλεψε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είναι δικός μας πρωθυπουργός και ουχί του Notis.

Ο Σφακιανάκης μεταξύ άλλων, κάλεσε τους θαμώνες από κάτω, να πάνε όλοι στις κάλπες και να ψηφίσουν, για να διώξουν την «κατοχική κυβέρνηση». Ο ίδιος, βέβαια, όπως λέει, δεν ξέρει πώς είναι μία κάλπη, αλλά το λαό του τον παρακαλεί να πάει.

«Θα σας παρακαλούσα πάρα πολύ, σύντομα που θα γίνουν εκλογές, να δώσετε το παρόν βροντερά και να διώξετε τους τυράννους. Τους ανθρώπους που τυραννικά κυβερνούν, ούτως ώστε κάποια στιγμή οι επόμενοι που θα έρθουν, να καταλάβουν ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για εκείνους» είπε από πίστας ο καλλιτέχνης.

Το κοινό δε σταμάτησε να τον επευφημεί, ενώ μετά τον Σαμαρά, ήρθε η ώρα της Δέσποινας Βανδή. «Είχαμε κάνει μια συμφωνία. Θα πρέπει να παρουσιάζει ο καθένας τα εθνικά του φρονήματα. Πιστοποιητικό φρονημάτων όπως έκαναν παλαιότερα δηλαδή, την εποχή του εμφυλίου και λίγο μετά. Να δείχνουμε το φρόνημα μας, ώστε να μας εγκρίνουν, αν είμαστε νομιμόφρονες. Εθνικόφρονες δηλαδή» είπε για το άδοξο τέλος της συνεργασίας τους.

Πάντως, αν και οι δημοσιογράφοι περίμεναν τον Σφακιανάκη για τις προγραμματισμένες δηλώσεις, οι συνεργάτες του ανακοίνωσαν τελευταία στιγμή, πως ο τραγουδιστής δεν θέλει να κάνει καμία δήλωση. Τα είπε, εξάλλου, όλα από πίστας.