Το Προξενικό Σώμα στους αρχαιολογικούς χώρους της Κορινθίας

13.04.2014
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις, που διοργάνωσε το Προξενικό Σώμα στην Ελλάδα, στους αρχαιολογικούς χώρους της Κορίνθου και της Νεμέας το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014.
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις, που διοργάνωσε το Προξενικό Σώμα στην Ελλάδα, στους αρχαιολογικούς χώρους της Κορίνθου και της Νεμέας το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014. Το Σώμα, μέλη του οποίου είναι Διπλωμάτες και Επίτιμοι Πρόξενοι ξένων χωρών, έχει ως στόχο να φέρει πιο κοντά τους Διπλωμάτες προωθώντας τους Ελληνικούς τόπους, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα. Η προσπάθεια ήταν εξαιρετική και φέτος και οι δυο εκδηλώσεις ήταν ιδιαίτερα επιτυχείς.
Μετά από ενέργειες της ιατρού ενδοκρινολόγου Παρή Ράπτη - Λύρα η οποία κατάγεται από το Λουτράκι Κορίνθιας και οι δύο προσκλήσεις έφτασαν στην Πρόεδρο του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (CCG) κ. Τερίνα Αρμενάκη - Καλογεροπούλου, Επίτιμη Πρόξενο Αιθιοπίας, μέσω του ιατρού Πλαστικού χειρουργού Δρ Ιωάννη Λύρα, Επίτιμου Προξένου της Βραζιλίας στην Ελλάδα και μέλους του ΔΣ του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (CCG).
Το ΔΣ του CCG με χαρά αποδέχθηκε τις προσκλήσεις.
Συμμετείχαν 50 μέλη του Προξενικού Σώματος, Πρόξενοι, Διπλωμάτες και Πρέσβεις από πολλές χώρες.( Κροατία, Βραζιλία, Νικαράγουα, Μεξικό, Αιθιοπία, Καζακστάν, Ολλανδία, Ντομίνικα, Χιλή, Ρουμάνια, Ισπανία, «Βόσνια-Ερζεγοβίνη», Αλγερία, Σλοβακία, Σλοβενία, Αίγυπτο, Γερμανία, Κίνα, Αυστραλία, Αυστρία, Λίβανο, Ελλάδα -Υπουργείο Υγείας).
Ο Δήμαρχος Νεμέας κ Ευάγγελος Ανδριανάκος υποδέχτηκε και ξενάγησε τους επισκέπτες στο αρχαιολογικό Μουσείο Νεμέας. Ακολούθως ο Ομότιμος Καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Berkeley Καλιφόρνιας ΗΠΑ, Dr Stephen G Miller, πραγματοποίησε άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση.
Η περιήγηση συνεχίστηκε στην Αρχαία Κόρινθο. Ο Δήμαρχος Κορίνθου κ Αλέξανδρος Πνευματικός και αντιπρόσωποι της περιφέρειας υποδέχτηκαν το Προξενικό Σώμα(CCG), στην Αρχαία Κορινθία και τους ξενάγησαν στο αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου, τον Αρχαίο Ναό του Απόλλωνα και το βήμα του Αποστόλου Παύλου. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο πρότυπο συσκευαστήριο αγνού παρθένου ελαιόλαδου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας και τέλος στην Αρχαία Δίολκο, στον Ισθμό της Κορίνθου