Πουρσανίδης - Αυγερινού: "Δέσαμε από την πρώτη στιγμή"

13.01.2015
Ως τηλεοπτικό ζευγάρι αποτελούν μια από τις βασικές νέες ιστορίες των «Κλεμμένων Ονείρων».

Ο Νότης πλησιάζει αρχικά τη Μυρτώ για να φέρει εις πέρας τα σκοτεινά σχέδιά του, όμως στη συνέχεια η σχέση τους περιπλέκεται.

Οι δυό τους μας μιλούν για τη συνεργασία τους και αποκαλύπτουν επίσης πώς θα εξελιχθούν μεταξύ τους τα πράγματα στα προσεχή επεισόδια της επιτυχημένης δραματικής σειράς του Mega.

ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ

Στην «τελευταία πράξη» των «Κλεμμένων Ονείρων» έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο και μάλιστα με τον χαρακτήρα του κακού. Σε αγχώνουν οι συγκρίσεις με τους δύο προηγούμενους εκφραστές του «κακού», όπως αρχικά ο Αρης Μαλτέζος αλλά κυρίως ο πατέρας του, Δημήτρης;

Οχι, δεν με αγχώνουν. Είμαι τελείως διαφορετικός άνθρωπος και είναι τελείως διαφορετικός και ο ρόλος. Είναι λογικό βέβαια να υπάρχουν συγκρίσεις.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το ναι στη σειρά;

Καταρχάς ο ρόλος του Νότη Αργυρού. Ηταν πρόκληση για μένα. Τη σειρά δεν την παρακολουθούσα γιατί ζούσα στο εξωτερικό, αλλά ήξερα για τη μεγάλη της επιτυχία. Επίσης δουλεύω και πάλι μαζί με ανθρώπους που έχω ξαναδουλέψει, όπως ο Κωνσταντίνος Λάγκος, που ήμαστε και συμφοιτητές στη σχολή.

Θεωρείς ότι έχουν ταιριάξει τηλεοπτικά οι νέοι χαρακτήρες με τους εναπομείναντες παλιούς;

Εχουν ταιριάξει από την αρχή, αλλά ο κόσμος ήθελε λίγο χρόνο για να τους συνηθίσει. Οσο προχωρά η πλοκή τόσο οι θεατές θα αποδέχονται τους νέους ήρωες, χωρίς βέβαια να ξεχνούν τους παλιούς.

Πώς θα εξελιχθεί η σχέση του Νότη με τη Μαρία;

Βλέπουμε από την αρχή πως ο Νότης θέλει να χρησιμοποιήσει τη Μαρία για τα σχέδιά του. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα πέσει θύμα του παιχνιδιού που ο ίδιος έστησε. Ο Νότης θα αρχίσει να έχει αισθήματα για την Μαρία.

Εχετε δέσει με τη Μυρτώ Αυγερινού;

Η Μυρτώ ως επαγγελματίας είναι εξαιρετική. Είμαι τυχερός που συνεργάζομαι μαζί της γιατί έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων με βοήθα πολύ.

Μετά τις δολοφονίες της Αλεξάνδρας και της Χρύσας, ποιος είναι ο επόμενος στόχος του Νότη και πώς θα κινηθεί για να τον πραγματώσει;

Στο θέμα της Χρύσας ενδεχομένως να υπάρξει σεναριακή ανατροπή. Η σειρά διαμορφώνεται και εξελίσσεται συνεχώς. Δεν έχω ιδέα λοιπόν ποιος είναι ο επόμενος μετά την Αλεξάνδρα και τον Κλαδά. Ο Νότης έρχεται σε διαρκή πάλη με τον εαυτό του. Δεν ξέρει πώς να προχωρήσει. Η Αλεξάνδρα δεν ήταν μέρος του σχεδίου του. Πλέον έχει γίνει πολύ πιο επικίνδυνος και απρόβλεπτος.

Το κύριο στοιχείο του χαρακτήρα του Νότη είναι η εκδίκηση. Εσύ έχεις νιώσει ποτέ έτσι; Πώς το διαχειρίστηκες;

Πολλές φορές έχω νιώσει να θέλω να εκδικηθώ και να μπω στο μάτι του άλλου. Η αδιαφορία είναι η καλύτερη εκδίκηση. Οσοι μου κάνουν κακό δεν έχουν θέση στη ζωή μου.

Τηλεοπτικά η μάχη του καλού με το κακό βρίσκει στο τέλος νικητή το πρώτο. Στην πραγματικήζωή;

Επειτα από πολλές θυσίες, ναι. Γι' αυτό έχουμε ελπίδα. Φοβόμαστε γιατί το κακό είναι πιο πιθανό, αλλά στο τέλος θέλω να πιστεύω ότι το καλό επικρατεί.

Είχες μετακομίσει στο Λονδίνο. Πώς πήρες αυτή την απόφαση;.

Επειδή μ' αρέσει πολύ το σινεμά ήθελα να φύγω έξω για να δοκιμαστώ σε αυτό. Μετά τη συμμετοχή μου και σε κάποια φεστιβάλ, όλο αυτό μεγάλωνε μέσα μου. Και τελικά πήρα την απόφαση με τη γυναίκα μου να φύγουμε. Ημουν τυχερός γιατί έκανα σημαντικές συνεργασίες, όπως με τον Στίβεν Φρίαρς. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψω εκεί μετά τα «Κλεμμένα». Αυτό που με έκανε να επιστρέψω ήταν η πρόταση για τη σειρά αλλά και ο γιος μου, που γεννήθηκε τον Αύγουστο και ήθελα τους πρώτους μήνες της ζωή του να μεγάλωσει στην Ελλάδα..

Γάμος, παδί... Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου;

Αλλαξαν πολύ τις προτεραιότητές μου. Πρώτα πια βάζω τη ζωή μου και μετά τη δουλειά, ενώ είμαι πολύ πιο δημιουργικός. Οταν έμαθα ότι ο γιος μου έρχεται στον κόσμο άρχισα να γράφω. Θα σκηνοθετήσω τη δική μου μικρού μήκους ταινία και έχω έτοιμο και το σενάριο για μια σειρά.

ΜΥΡΤΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

Είσαι απ' τα πολύ λίγα παλιά πρόσωπα των «Κλεμμένων» που συνέχισαν στην «τελευταία πράξη» της σειράς. Αμφιταλαντεύτηκες σ' αυτή σου την απόφαση;

Δεν σκέφτηκα καθόλου αν έπρεπε να συνεχίσω ή όχι. Είναι μια επιτυχημένη σειρά και σε συνδυασμό με αυτό που μου είχαν πει, πως ο ρόλος μου θα εξελιχθεί, είμαι πολύ χαρούμενη που συνεχίζω!

Πιστεύεις ότι έχουν δέσει οι παλιοί ήρωες με τους καινούργιους;

Ναι! Πολύ γρήγορα έγινε όλο αυτό και έδεσαν τόσο οι παλιές ιστορίες με τις παλιές όσο και οι παλιοί ήρωες με τους νέους. Θέλει βέβαια λίγο χρόνο ο κόσμος για να συνηθίσει τη μετάβαση, αλλά πιστεύω πως αυτό ήδη γίνεται.

Η σειρά σού αρέσε περισσότερο πριν ή τώρα;

Κάποια δραματουργικά στοιχεία μου άρεσαν πριν, κάποια άλλα μου αρέσουν τώρα. Κάποιοι χαρακτήρες μου λείπουν, όμως πιστεύω πως η σειρά πλέον είναι διαφορετική και δεν μπορεί να συγκριθεί με τους προηγούμενους κύκλους.

Ποιος από τους χαρακτήρες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους στη σειρά σού έχει λείψει περισσότερο;

Δεν μπορώ να μην αναφέρω τον Αρη Μαλτέζο που υποδύθηκε ο Ορφέας Παπαδόπουλος. Και ανθρώπινα μου λείπει πολύ ο Ορφέας όπως και ο ρόλος του!

Η χημεία σου με τον Νίκο Πουρσανίδη πώς είναι;

Με τον Νίκο δέσαμε πολύ γρήγορα. Μας αρέσει πολύ που μπλέκονται οι μύθοι που πρωταγωνιστούμε. Είναι φοβερός άνθρωπος και πολύ καλός ηθοποιός.

Ερχομαι στον ρόλο της Μαρίας. Πώς θα εξελιχθεί τηλεοπτικά η σχέση σου με τον Νότη;

Οσο περνά ο καιρός η Μαρία μετά από τόσες απώλειες και θλιβερά γεγονότα βρίσκει πάνω του το στήριγμά της. Βρίσκει έναν άνθρωπο που νιώθει να τον εμπιστεύεται όπως άλλωστε και ο Σταύρος. Αυτή η σχέση θα γίνει πιο στενή. Δεν ξέρω πώς τελικά θα εξελιχθεί...

Θα έρθει η στιγμή που η Μαρία θα υποπτευθεί ποιος είναι πραγματικά ο Νότης Αργυρός;

Φαντάζομαι πως αυτό θα γίνει προς το τέλος. Τώρα του έχει τυφλή εμπιστοσύνη. Παρά τις κάποιες υποψίες της εκείνος την πείθει.

Εσύ εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους;

Μέχρι ενός σημείου. Οταν κάποιος δεν είναι ειλικρινής, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Είναι δικό του. Ευτυχώς, μέχρι σήμερα δεν μου έτυχε να εμπιστευτώ κάποιον και στη συνέχεια να με προδώσει.

Πόσο μοιάζει και πόσο διαφέρει η Μυρτώ με τη Μαρία;

Βλέπουν και οι δύο καλοπροαίρετα τους ανθρώπους. Εγώ ως Μυρτώ, αν θυμηθούμε και τις προηγούμενες σεζόν της σειράς, δεν θα έφτανα ποτέ στο σημείο να κάνω απόπειρα αυτοκτονίας.

Η σχέση του Αρη με τη Μαρία και το μωρό που ήρθε στον κόσμο, παρά την τελική τραγική κατάληξη, ήταν στην ουσία η δεύτερη ευκαιρία του πριν πεθάνει. Εσύ ως Μυρτώ δίνεις δεύτερες ευκαιρίες;

Βέβαια και δίνω. Οι άνθρωποι αλλάζουν και το έχω εντοπίσει και στον εαυτό μου. Με θέληση, τα αρνητικά χαρακτηριστικά του καθενός μπορούν ν' αλλάξουν. Ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να δώσω και τρίτη ευκαιρία.

Βιογραφικά

ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ

  • Από πολύ μικρός ήξερε πως θέλει να γίνει ηθοποιός. Μόλις σε ηλικία 16 ετών είχε τον πρώτο του guest ρόλο στα επιτυχημένα «Εγκλήματα».
  • Μετά την αποφοίτησή του από το Εθνικό Θεάτρο πήρε μέρος σε αρκετές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές όπως ο «Γιούγκερμαν», τα «Αγρια Παιδιά» και ο «Καρυωτάκης».
  • Μεγάλη επιτυχία γνώρισε στην «Πολυκατοικία» ως gay διαφημιστής.
  • Παντρεύτηκε τον περασμένο Γενάρη στο Λονδίνο με την επίσης ηθοποιό Κατερίνα Παπαδοπούλου, ενώ τον Αύγουστο απέκτησε έναν γιο.

ΜΥΡΤΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

  • Ξεκίνησε την καριέρα της πριν φοιτήσει σε δραματική σχολή με έναν ρόλο στην παλαιότερη σειρά της Αννας Ανδριανού «Ευτυχισμένες μέρες», με την οποία ξανασυνεργάστηκε έπειτα από χρόνια στα «Κλεμμένα Ονειρα».
  • Μετά την αποφοίτησή της από το Θεάτρο Τέχνης συμμετείχε στις παραστάσεις «Τα μάτια τέσσερα» και «Ορέστεια» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
  • Ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία με τον αθλητισμό. Εχει κάνει για πολλά χρόνια χορό ενώ πλέον ασχολείται, όταν ο ελεύθερός της χρόνος το επιτρέπει, με τη γιόγκα.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν τα μέλη της οικογένειας Μαλτέζου στα προσεχή επεισόδια της σειράς . Το μωρό της Μαρίας είναι ανάμεσα στους κληρονόμους της περιουσίας του Μαλτέζου και της Ελεν Τζόρνταν και αυτό το γνωρίζει ο Νότης. Το μωρό λοιπόν θα πέσει θύμα απαγωγής και η Μαρία θα πάθει νευρικό κλονισμό. Ομως ο Νότης θα καταφέρει να φέρει πίσω τον γιο της και η κοπέλα θα τον εμπιστευτεί ακόμη περισσότερο.

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ