ΑΒΒΑ: Επανασύνδεση μέσω... Ελλάδας;

15.04.2015
Αυτή και αν είναι είδηση! Το δημοφιλές συγκρότημα από τη Σουηδία δείχνει σημάδια... ριγιούνιον!

Ποιος δεν έχει χορέψει -ή δακρύσει, εδώ που τα λέμε- με κάποιο από τα τραγούδια τους, ανεξάρτητα από το πόσων χρονών είναι. Τώρα μαθαίνουμε ότι ενδέχεται να ξαναδούμε τους ABBA μαζί. Λες;

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε από τον Μπιόρν Ούλβαους (Björn Ulvaeus) και τα κρυπτογραφημένα μηνύματά του που έβαλαν φωτιά στο ίντερντετ.

Το συγκρότημα που κέρδισε τον διαγωνισμο τραγουδιού της Eurovision το 1974 με το τραγούδι τους "Waterloo" και έκανε μια τεράστια καριέρα έκτοτε, διαλύθηκε το 1982 και από εκείνη τη στιγμή, οι φήμες για επανασύνδεσή του επανέρχονται συχνά πυκνά χωρίς όμως ποτέ να έχουν επιβεβαιωθεί.

Ο Μπιόρν, η Αγκνέθα Φάλτσκογκ (Agnetha Fältskog,), η Άνι-Φριντ Λύνγκσταντ (Anni-Frid Lyngstad) και ο Μπένι Άντερσον (Benny Andersson) ήταν οι ΑΒΒΑ, οι οποίοι, μάλιστα ήταν παντρεμένοι και μεταξύ τους, με τα ζευγάρια όπως φαίνονται και στη φωτογραφία.

Κανείς τους όμως δεν άντεξε στις πιέσεις της δόξας και τα διαζύγια ήρθαν μοιραία.

Στη συνέχεια, θυμηθείτε ακόμη μία από τις επιτυχίες του κουαρτέτου από τη Σουηδία και γυρίστε σελίδα για να δείτε τα νεότερα. "Dancing Queen" με απίθανο βίντεο κλιπ!

Ο 69χρονος σήμερα Μπιορν άναψε τις φωτιές της επανασύνδεσης και μάλιστα μέσω... Ελλάδας. Με ένα μυστικό πρότζεκτ που διαφημίζει με το κωδικό όνομα "Mama Mia The Party" προϊδεάζει για μια νέα δουλειά που θα έχει ως βάση την αναπαράσταση του διάσημου μιούζικαλ του γκρουπ με τη μορφή ενός "πειράματος διασκέδασης".

Χωρίς να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα όλες οι λεπτομέριες, ο Μπιορν σκοπεύει να κάνει την παραγωγή εκ νέου στο έργο του, μετατρέποντας μια μπυραρία της Στοκχόλμης σε ελληνικό εστιατόριο, παρόμοιο με την ταβέρνα "Σκόπελος" όπου εκτυλίσσεται η δράση στο θεατρικό.

Εαν πετύχει το πείραμα της Στοκχόλμης, θα το πάει και σε άλλες πόλεις και γιατί όχι και σε άλλες χώρες, υποστηρίζει -ή μάλλον υπόσχεται ο Μπιορν. Και ίσως κάπου εκεί ξαναδούμε τους τέσσερις ΑΒΒΑ ξανά μαζί.

Εμείς θα έχουμε κάτι να ελπίζουμε. Μέχρι τότε, ιδού και κάτι πιο ρομαντικό. "The winner takes it all"