Eurovision: Κοπέλι από τα... Σφακιά ο Σουηδός, «Αθηναία» η Ρωσίδα! [photos]

24.05.2015
Τώρα να σας δω... Θα την... καταπιούν τη γλώσσα τους οι επικριτές της Ελλάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Φαγώθηκαν κι έβγαλαν χολή για οτιδήποτε ελληνικό. Από το φόρεμα της Κυριάκου, μέχρι το χρέος. Μόνο για την... φέτα δεν μας είπαν! Εντάξει, η ελληνική συμμετοχή μπορεί να μην τα πήγε όσο καλά θα τα περιμέναμε, -άλλωστε δεν είχαμε βλέψεις και για κορυφή- αλλά όλοι γνωρίζουμε πως κινείται το «πράμα» με τον διαγωνισμό της Eurovision. Ας μην πλατειάσουμε όμως...

Τώρα να σας δω... Θα την... καταπιούν τη γλώσσα τους οι επικριτές της Ελλάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Φαγώθηκαν κι έβγαλαν χολή για οτιδήποτε ελληνικό. Από το φόρεμα της Κυριάκου, μέχρι το χρέος. Μόνο για την... φέτα δεν μας είπαν!

Εντάξει, η ελληνική συμμετοχή μπορεί να μην τα πήγε όσο καλά θα τα περιμέναμε, -άλλωστε δεν είχαμε βλέψεις και για κορυφή- αλλά όλοι γνωρίζουμε πως κινείται το «πράμα» με τον διαγωνισμό της Eurovision. Ας μην πλατειάσουμε όμως...

Το θέμα μας είναι άλλο κι επανερχόμαστε στον πρόλογο. Η Ελλάδα, όσο κι αν σας φανεί περίεργο όχι μόνο... βγήκε πρώτη στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, αλλά επειδή δεν της έφτασε η πρώτη θέση, «καπάρωσε» και την δεύτερη!

Όχι, δεν παραληρούμε, απλά, τόσο ο νικητής, Μονς Σελμερλόβ από την Σουηδία, όσο και η δεύτερη του διαγωνισμού, Πολίνα Γκαγκάρινα από την Ρωσία είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την Ελλάδα!

Ο μεν Σουηδός, όχι μόνο επισκέπτεται κάθε χρόνο την Ελλάδα για διακοπές, αλλά έχει δουλέψει και μπάρμαν στη Ρόδο, η δε Ρωσίδα έχει μεγαλώσει στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα!

Τα ριάλιτι, οι παρουσιάσεις και το bullying

Ο 28χρονος έγινε γνωστός στη χώρα του το 2005, μέσα από το talent show «Idol», στο οποίο κατέκτησε την πέμπτη θέση. ύο χρόνια αργότερα, κέρδισε την πρώτη θέση στο show χορού «Let’s Dance», ενώ προσπάθησε να εκπροσωπήσει, χωρίς επιτυχία, την Σουηδία στη Eurovision, συμμετέχοντας στο «Melodifestivalen» με το τραγούδι «Cara Mia».

Δεν το έβαλε όμως κάτω... Το 2009, ο Μονς προσπάθησε να ξανά πάει στη Eurovision αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ από το 2011 έως και το 2013 παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή «Allsång på Skansen». Το 2015 αποφάσισε να.. τριτώσει τις προσπάθειές του και πήρε ξανά μέρος στο «Melodifestivalen»: αυτή τη φορά κέρδισε και, έτσι, βρέθηκε στη Βιέννη με το «Heroes» κατακτώντας την κορυφή!

Όταν δεν τραγουδάει, το γυρίζει στα σπορ. Παίζει τένις και ποδόσφαιρο, ενώ μεγάλη του αδυναμία είναι ο σκύλος του, που τον φωνάζει Μέσι, προς τιμήν του άσου της Μπαρτσελόνα!

Μπάρμαν στη Ρόδο, διακοπές σε Κρήτη, Λευκάδα!

Ποιες είναι όμως οι σχέσεις του με την Ελλάδα τις οποίες προαναφέραμε; Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Μία», ο 28χρονος αποκάλυψε τους δεσμούς του με την Ελλάδα, αλλά και τις ελληνικές λέξεις που γνωρίζει!

Οπως είπε, το 2005 εργαζόταν σε μπαρ στη Ρόδο και, έκτοτε, μας επισκέπτεται κάθε χρόνο: «Την λατρεύω την Ελλάδα, την Κρήτη τη Λευκάδα. Έρχομαι σχεδόν κάθε χρόνο» τόνισε ο Σουηδός κι έδειξε ότι είναι και… ψαγμένος. «Αγαπημένο μέρος μου στον κόσμο είναι στην Κρήτη. Δεν μπορώ να πω γιατί θα έρθει πολύς κόσμος, είναι κοντά στα Σφακιά!»

Λίγο πριν έρθει πρώτη φορά στην Ελλάδα, είχε ζήσει μεγάλη λαχτάρα, αφού, το 2004, ήταν μαζί με την οικογένειά του στην Ταϊλάνδη και γλίτωσαν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, από το τσουνάμι!

Μέσα από το τραγούδι «Heroes», ο Μονς στέλνει ένα δυνατό μήνυμα κατά του bullying, θύμα του οποίου έχει πέσει και ο ίδιος. «Όταν ήμουν μικρός είχα κάποια προβλήματα με το να κάνω φίλους, δεχόμουν bullying στην τάξη μου και όλοι ήταν στραμμένοι εναντίον μου», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Eurovision, αποκαλύπτοντας ότι το ανθρωπάκι που τον συνοδεύει στη σκηνή συμβολίζει τον ένα και μοναδικό φίλο που είχε και στάθηκε στο πλευρό του!

«Αθηναία» η Ρωσίδα καλλονή!

Πάμε όμως και στην Ρωσίδα καλλονή, την Πολίνα Γκαγκάρινα... Λίγοι θα γνωρίζουν ότι τα περισσότερα χρόνια της ζωής της, τα πέρασε στη χώρα μας. Η τραγουδίστρια, που πήρε τελικά τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό, μπορεί να γεννήθηκε στη Μόσχα, αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα και μιλάει άπταιστα ελληνικά!

Οταν το 1993 ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή, η μητέρα της, που ήταν μπαλαρίνα αποφάσισε ότι η οικογένεια έπρεπε να επιστρέψει στη Ρωσία.

Σύντομα όμως, η Γκαγκάρινα ξαναήρθε στην Ελλάδα κι έζησε στην Αθήνα, από όπου έφυγε για την πόλη Σάρατοφ, όταν τελείωσε το σχολείο, ώστε να μείνει με τη γιαγιά της. Είναι παντρεμένη με τον γνωστό Ρώσο φωτογράφο Νμίτρι Ισκάκοφ κι έχει έναν γιο επτά ετών, τον Αντρέι!