Με 10 χρόνια φυλάκιση κινδυνεύει ο Τζόνι Ντεπ

26.05.2015
Δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα, λέγεται, ο διάσημος ηθοποιός από το "θεματάκι" που προέκυψε με τα σκυλιά του.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Τhe Guardian", ο Τζόνι Ντεπ (Jonhy Depp) κινδυνεύει με δεκαετή ποινή κάθειρξης) ο οποίος πρόσφατα μετέφερε παράνομα στην Αυστραλία τους δύο σκύλους του.

Ο 52χρονος σταρ, ο οποίος αυτήν την εποχή πραγματοποιεί γυρίσματα για την ταινία "Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Οι Νεκροί Δεν Λένε Παραμύθια", βρέθηκε στις αρχές του μήνα στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν μετέφερε με το ιδιωτικό του τζετ τα δύο αγαπημένα του τεριέ, τα οποία ωστόσο δεν δήλωσε στις αρχές παραβιάζοντας έτσι τους νόμους για την καραντίνα που ισχύουν στη χώρα.

Στις 25 Μαΐου, επιτροπή της αυστραλιανής Γερουσίας ανακοίνωσε ότι αν η υπόθεση φθάσει στα δικαστήρια, ο Ντεπ κινδυνεύει με ποινή έως και δεκαετούς κάθειρξης ή με πρόστιμο μέχρι και € 243.200. Επίσης με έως και δύο χρόνια φυλάκιση κινδυνεύει ο πιλότος του ιδιωτικού αεροσκάφους του ηθοποιού για τον ρόλο του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν "πολύ σοβαρή" την υπόθεση.

Το ζήτημα προέκυψε όταν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης εμφανίστηκαν φωτογραφίες του Ντεπ να πηγαίνει τους σκύλους του στον τοπικό κτηνίατρο και οι αρχές προειδοποίησαν ότι τα δύο τεριέ θα θανατώνονταν αν δεν επέστρεφαν στις ΗΠΑ μέσα σε δύο μέρες.

Τα σκυλάκια γύρισαν στην πατρίδα τους, το ίδιο και ο Ντεπ με τη σύζυγό του, Άμπερ Χερντ, όμως, καθώς φαίνεται το νομικό ζήτημα παραμένει ανοικτό.