Καραμανλή: Απαντά για την παρεξήγηση με κείμενο για τον καρκίνο

19.08.2015
Ένα συγκινητικό κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα για τον καρκίνο και τη μάχη της με τη νόσο, έκανε το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας μάλιστα σάλο, αφού έφερε την υπογραφή «Νατάσσα Καραμανλή».

Η παρανόηση δεν άργησε να γίνει και μέσα σε λίγες ώρες πήρε τεράστιες διαστάσεις, αφού πολλά sites όχι μόνο υπέθεσαν ότι πρόκειται για κείμενο της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, αλλά έγραψαν κιόλας ότι…. «μιλά για τη μάχη της με τον καρκίνο»!!!!

Άλλα αντί άλλα της Παρασκευής το γάλα. Και μέσα στον πανικό, η ιστοσελίδα fylada.gr, που φιλοξενεί το επίμαχο κείμενο, με ανάρτηση της εξήγηση ότι πρόκειται για απλή συνωνυμία της κειμενογράφου με τη Νατάσσα Καραμανλή. Τη δική της απάντηση, όμως, έδωσε και η ίδια η κυρία Καραμανλή με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Ιδού η ανάρτηση:


«Σήμερα αναρτήθηκε σε κάποια ιστοσελίδα άρθρο με τον τίτλο "Ο καρκίνος μου έδωσε το δικό του μάθημα ζωής". Το άρθρο, το οποίο περιγράφει την προσωπική εμπειρία μιας γυναίκας που καταπολέμησε τη νόσο, υπογράφει συντάκτρια της ιστοσελίδας, με το όνομα Νατάσσα Καραμανλή. Η απλή συνωνυμία της συντάκτριας του άρθρου με εμένα, καθώς και ο τίτλος του που παραπέμπει στην επιστημονική μου ιδιότητα, οδήγησε στην ταύτιση της υπογράφουσας με εμένα και στη μαζική αναπαραγωγή του άρθρου από άλλα sites αλλά και ιδιώτες.
Το ενδιαφέρον όλων μας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι δεδομένο. Το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων για την επιστημονική μου τοποθέτηση είναι συγκινητικό. Όμως αυτή ακριβώς η επιστημονική μου ιδιότητα επιβάλλει να αποφεύγονται ακόμα και οι καλοπροαίρετες παρεξηγήσεις που μου αποδίδουν κείμενα που δεν είναι δικά μου.
Αναστασία Παζαΐτη
Γενική Χειρουργός - Χειρουργός Μαστού»