Ρέμος: Πως σχολίασε τα λεγόμενα του «απίθανου» Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντιών

03.11.2015
Σάλος έχει ξεσπάσει με τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ότι η σφαγή των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία με την αυστηρή επιστημoνική έννοια του όρο, αλλά εθνοκάθαρση. Μεταξύ αυτών που σχολίασαν τη δήλωση είναι και ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος!

Ο κ. Φίλης δήλωσε χθες «Στον Ενικό», στο Star:

«Εκανα δήλωση πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος συμμεριζόμενος τις απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και στο φαινόμενο της γενοκτονίας». Ο υπουργός συμπλήρωσε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία, με αυστηρή επιστημονική έννοια».

«Εγώ δεν θέλω να επιβάλλω τις προσωπικές μου απόψεις ως κρατική πολιτική. Η κρατική πολιτική αναγνωρίζει Ημέρα Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» τόνισε ο κ Φίλης υποστηρίζοντας όμως, πως «αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή και αν είναι και άλλο πράγμα η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα».

Σήμερα, ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, που έχει ποντιακή του καταγωγή, σχολίασε με τον δικό του τρόπο τις δηλώσεις του υπουργού.

Δείτε το σχόλιό του: