11 πράγματα που απογειώνουν το υπερσύγχρονο παλάτι του Μπιλ Γκέιτς [photos]

20.12.2015
Ο Μπιλ Γκέιτς, όπως σίγουρα θα φαντάζεστε, δε μένει σ΄ ένα απλό σπίτι. Το σπίτι του είναι ένα κανονικό υπερσύγχρονο παλάτι που η τεχνολογία κάνει μέσα κανονικό... πάρτι!

Η αξία του ξεπερνά τα 123 εκατ. δολάρια, τιτλοφορείται... “Xanadu 2.0” και βρίσκεται στην Ουάσιγκτον! Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά μόνο από τα στοιχεία που μας άφησαν άφωνους!

- Χρειάστηκαν περίπου μισό εκατομμύριο σανίδες ξυλείας!

- Οι επισκέπτες μπορούν και ρυθμίζουν μέσω ενός συστήματος υψηλής τεχνολογίας αισθητήρων τον κλιματισμό και τον φωτισμό των δωματίων.

- Τους τοίχους κοσμούν έργα τέχνης, τα οποία όμως αλλάζουν με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού! Πώς γίνεται αυτό; Τα έργα τέχνης απεικονίζονται σε οθόνες αξίας 80.000 ευρώ που βρίσκονται σ' όλο το σπίτι, ενώ οι φωτογραφίες από τους πίνακες είναι αποθηκευμένες σε συσκευές αξίας 150.000 δολαρίων!

- Η πισίνα διαθέτει εκτός των άλλων, ακόμη και υποβρύχιο σύστημα μουσικής!

- Το σπίτι διαθέτει ακόμη και δωμάτιο τραμπολίνο και ταβάνι ύψους 6 μέτρων

- Στην τεράστια βιβλιοθήκη του, υπάρχει ένα χειρόγραφο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για το οποίο ο Γκέιτς πλήρωσε πάνω από 30 εκατ. δολάρια!

- Η άμμος στην παραλία της λίμνης του Γκέιτς προέρχεται από την Καραϊβική!

- Το σπίτι διαθέτει και κινηματογράφο 20 θέσεων!

- Στον τεράστιο εξωτερικό χώρο του σπιτιού, ο Μπιλ Γκέιτς έχει έναν αγαπημένο δέντρο, το οποίο παρακολουθείται ηλεκτρονικά 24 ώρες την ημέρα! Πρόκειται για ένα σφένδαμο 40 ετών, ο οποίος και ποτίζεται αυτόματα μόλις ο υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος διαπιστώσει ότι αυτό είναι απαραίτητο!

- Μάλλον το γεγονός ότι το σπίτι έχει 24 μπάνια και 6 κουζίνες δεν προξενεί πλέον σε κανέναν καμία εντύπωση ε;

- Ο Γκέιτς έχει προσφέρει και ενιότε βγάζει και σε δημοπρασία ιδιωτικές ξεναγήσεις στην έπαυλή του. Κάποτε μάλιστα κάποιος πλήρωσε 35.000 δολάρια για μία και μόνο ξενάγηση στην έπαυλη.