Μάρω Κοντού ετών 82: Η «ωραία του σινεμά» σε μοναδικές στιγμές [photos]

22.06.2016
Φινετσάτη, όμορφη, εξαιρετικά καλλίγραμμη, με αέρινη κίνηση είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που συνοδεύουν την ταλαντούχα Μάρω Κοντού τα περισσότερα από 50 χρόνια χρόνια που βρίσκεται στο ελληνικό θέατρο και κινηματογράφο.

Συνολικά, έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 60 ταινίες και σε 90 και πλέον θεατρικά έργα. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε με μικρό ρόλο στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Χαρούμενο Ξεκίνημα» (1954), αλλά ως επαγγελματίας ηθοποιός πρωταγωνίστησε για πρώτη φορά στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Τα Κίτρινα Γάντια» (1960). Αργότερα έπαιξε σε πολλές ταινίες άλλων παραγωγών.

Ο πλέον διάσημος ρόλος της ήταν στη διαχρονική ταινία «Η δε Γυνή να Φοβείται τον Άνδρα» το 1965, στην οποία μαζί με τον Γιώργο Κωνσταντίνου υποδύθηκαν το ζεύγος Κοκοβίκου, ένα από τα πλέον διάσημα ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου. Εποχή άφησαν και οι 13 ταινίες της με συμπρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Στις 21 Ιουνίου η αγαπημένη ηθοποιός έκλεισε τα 82 της χρόνια και εμείς δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε να τα χιλιάσει και να την απολαύσουμε σε σπάνιες φωτογραφίες από την πολύχρονη λαμπρή καριέρα της, τις οποίες ανακαλύψαμε στο αρχείο του Έθνους.