Η Ελλη Στάη ποζάρει γυμνή για καλό σκοπό [photos]

24.12.2015
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Down Town συμμετέχει με τον δικό του τρόπο στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον HIV. Για το νέο του τεύχος το δημοφιλές περιοδικό πρότεινε στην Έλλη Στάη να φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο και το concept «naked issue».

«Έχω επιχειρήματα για την κάθε επιλογή μου, τα οποία προσθέτω στα επιχειρήματα μιας ολόκληρης κοινωνίας» απαντάει στο ερώτημα αν είναι έτοιμη να δεχθεί ενδεχόμενες αντιδράσεις για την επιλογή της γυμνής φωτογράφησης. Η ίδια εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κάνει την πρώτη της γυμνή φωτογράφηση:

«Δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιες φωτογραφίσεις, για την ακρίβεια δεν έχω κάνει ποτέ ξανά «γυμνή» φωτογράφιση. Φυσικά λοιπόν, και είχα ενδοιασμούς γιατί είμαι ένα δημόσιο πρόσωπο και έχω μάθει στην Ελλάδα να κινούμαι με μεγάλη προσοχή.

Το θέμα του AIDS όμως, σε συνδυασμό με την έλλειψη φαρμάκων στους οροθετικούς ήταν ο λόγος που είπα το τελικό ναι». Ζύγισα την απόφαση μέσα μου, ήταν η κατάλληλη στιγμή για τον καλό αυτό σκοπό και είπα να το τολμήσω».

Η Έλλη Στάη δεν μασά τα λόγια της. Άνθρωπος των ανατροπών και βαθιά ευαισθητοποιημένη, κάνει αυτό που της υπαγορεύει η συνείδησή της. «Η κακοπροαίρετη κριτική δεν με αφορά καθόλου. Έχω συνηθίσει πια, τα αρνητικά σχόλια και δεν με επηρεάζουν. Εδώ έχω δεχθεί μπούλινγκ επειδή έχω πολιτική άποψη, σε αυτά θα κολλήσω; Όπως έχω δεχθεί μπούλινγκ και για την ηλικία μου, ότι μεγάλωσα. Για ΄μενα όλα αυτά είναι απίστευτοι ρατσισμοί και δεν με αφορούν καθόλου. Έχω επιχειρήματα για την κάθε επιλογή μου, τα οποία προσθέτω στα επιχειρήματα μιας ολόκληρης κοινωνίας».

«Θέλω να είμαι ένα ολόκληρος άνθρωπος» τονίζει η Έλλη Στάη στη συνέντευξή της και προσθέτει «Αυτό προσπαθούσα να καταφέρω πάντα στη ζωή μου. Πρέπει να δούμε τις γυναίκες στην ολότητά τους, δεν υπάρχει μόνο η «γυναίκα – πεντικιούρ» και η «γυναίκα – βιβλιοθήκη», όπως έγραψα και στο editorial του νέου μου site womantoc.gr.

Η Ελλη Στάη απαντά χωρίς φόβο και πάθος και για την τηλεόραση, τις συγκρούσεις της, για τα στημένα παιχνίδια , τη λογοκρισία και γιατί τελικά απέχει.

«Επιλέγω πια να έχω απλά, κάποιες συνεργασίες με την τηλεόραση. Από την καθημερινή τηλεόραση έχω φύγει οριστικά. Δεν πρόκειται να ξαναπαρουσιάσω δελτίο σε καθημερινή βάση. Το έκανα για πολλά χρόνια, το χόρτασα και πλέον, μακριά από την τηλεόραση μπορώ να είμαι ο απόλυτος κύριος του εαυτού μου» λέει.

Ερώτηση: Πότε πήρατε την απόφαση αυτή;

«Την έχω πάρει εδώ και πολλά χρόνια αλλά κάθε φορά μου χτυπούσε η τηλεόραση την πόρτα και κάθε φορά ενέδιδα λέγοντας «ας το ξανακάνω για τελευταία φορά». Και τώρα μπορεί να υπάρξει η τηλεόραση ξανά στη ζωή μου αλλά με έναν άλλο τρόπο που επεξεργάζομαι στο μυαλό μου. Είμαι πλέον, σε άλλη φάση ζωής. Είμαι πολύ πιο ανεξάρτητη, δεν θα κάτσω να διαπραγματεύομαι κάθε μέρα την άποψή μου κόντρα σε συγκεκριμένα πλαίσια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, σε κρατικά και ιδιωτικά κανάλια. Ξέρω τις παθογένειες των καναλιών που υπάρχουν σήμερα και δεν θέλω να ενταχθώ σ΄ αυτά πια. Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου και δεν μπορούν να με αντέξουν κιόλας».

Ερώτηση: Εννοείτε ότι δεχθήκατε λογοκρισία;

«Σε όλα τα κανάλια πλέον, παρεμβαίνει η εκάστοτε εξουσία και αυτό το πλαίσιο ελεγχόμενης συνεργασίας δεν με αφορά. Ακόμη και στην τελευταία μου συνεργασία με τον ALPHA μέσω του «The Toc», παρενέβη ξανά η κυβέρνηση. Η τηλεόραση σήμερα, θέλει ανθρώπους – παρουσιαστές που βασανίζονται. Δεν θα κατηγορήσω κανέναν συγκεκριμένα γιατί και εγώ βασανιζόμουν για να περάσουν αυτά που πίστευα. Γι΄ αυτό και είχα πάρα πολλές συγκρούσεις όλα αυτά τα χρόνια στην τηλεόραση και όλοι πια, γνωρίζουμε ότι τα πράγματα τηλεοπτικά είναι ασφυκτικά».

Ερώτηση: Έχετε όμως, το «γερό στομάχι» να αντιμετωπίσετε τέτοιες παθογένειες.

«Γερό στομάχι έχω αλλά δεν θέλω να το βασανίσω άλλο στην τηλεόραση». (γέλια)

Ερώτηση:Πόσο άλλαξε η κρίση το τηλεοπτικό τοπίο;

«Η τηλεόραση έχει απίστευτες παθογένειες πια. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να αλλάξει. Τώρα αν θα αλλάξει προς το καλύτερο ή θα συνεχίσει παθογενώς, είναι μεγάλο ερώτημα και στοίχημα. Δεν βλέπω να γίνεται κάτι που θα βελτιώσει τα πράγματα. Πάντα όμως, ελπίζεις μέχρι την τελευταία στιγμή…»

Ερώτηση:Επαγγελματικά, ποιο είναι το μυστικό επιτυχίας σας;

«Το γεγονός ότι έλεγα πάντα, ελεύθερα την άποψή μου. Δεν έχω παίξει ποτέ, «παιχνίδια» στην καριέρα μου και δεν είμαι διατεθειμένη να το κάνω τώρα. Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα μέχρι σήμερα, απείχα από όλα αυτά τα στημένα παιχνίδια. Γενικά θα έλεγα ότι στη δουλειά υπήρξα αγύριστο κεφάλι. Παντού άλλωστε, κουβαλάμε αυτό που είμαστε. Εμένα είναι δομημένος έτσι, ο χαρακτήρας μου».

Εγώ κι ο Τσίπρας

Η Έλλη Στάη μιλά ακόμη για το πολιτικό σκηνικό και τη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα «Με τον Αλέξη Τσίπρα είχα μία πολύχρονη γνωριμία και επαγγελματική σχέση. Μια πολύ καλή επαφή και συνεννόηση. Από την ημέρα που έγινε εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός ο Τσίπρας, δεν έχω καμία επικοινωνία. Δεν είναι όμως, κάτι περίεργο πάντα έτσι λειτουργώ»

Η Ελλη Στάη είναι μία από τους 57 άλλους Έλληνες και Ελληνίδες που «γδύνονται για να θυμίσουν ότι ο HIV είναι ακόμα εκεί έξω» και να περάσουν το μήνυμα «Μη φοβάσαι την αγάπη, προφυλάξου από την άγνοια».

Πηγή: TheToc