Σάκκαρη: Το 20χρονο αστέρι του τένις που σαρώνει στην Αυστραλία [photos+vds]

18.01.2016
Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, λέει ο λαός και δεν έχει άδικο, αφού σε αυτή την περίπτωση οι λάτρεις του τένις υποκλίνονται στο ταλέντο της Μαρίας Σάκκαρη, κόρης της αθλήτριας Αγγελικής Κανελλοπούλου.

Μία μεγάλη και ταυτόχρονα ιστορική νίκη πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη (Νο170 στον κόσμο) στο Australian Open. Η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε με 6-4, 1-6, 6-3 την Κινέζα Γιαφάν Γουάνγκ (Νο139) και πήρε το εισιτήριο για το 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε Grand Slam για για την 20χρονη αθλήτρια. Στο 2ο γύρο, αντίπαλός της θα είναι η Ισπανίδα Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο, Νο10 του ταμπλό, η οποία πάντως δυσκολεύτηκε στον 1ο γύρο απέναντι στην Ελβετίδα Βικτόρια Γκόλουμπιτς.

Με φωτεινό παράδειγμα τη μητέρα της και για πάρα πολλά χρόνια πρωταθλήτρια Ελλάδας του τένις Αγγελική Κανελλοπούλου, η πολλά υποσχόμενη Μαρία Σάκκαρη ανοίγει τα φτερά της και ετοιμάζεται να καταπλήξει τους πάντες. Πολύτιμες και οι συμβουλές του παππού της Δημήτρη Κανελλόπουλου, σπουδαίου προπονητής του τένις. Η Μαρία έξω από τα γήπεδα είναι ένα απλό κορίτσι, που πάντα λάτρευε τον αθλητισμό.