Η 6χρονη αυτιστική ζωγράφος που "κατέκτησε" και την Αντζελίνα Τζολί

02.03.2016
Ίρις Γκρέις. Το κοριτσάκι που αποκαλούν "Λιλιπούτεια Μονέ" εξαιτίας των αριστουργημάτων που ζωγραφίζει εντυπωσιάζει τον κόσμο της παγκόσμιας Τέχνης και οι πίνακές της πωλούνται έναντι αστρονομικών ποσών.

Η Αντζελίνα Τζολί είναι ανάμεσα στους διάσημους που αναγνωρίζοντας το ταλέντο της 6χρονης ταλαντούχας μικρής θέλησε να τη στηρίξει αγοράζοντας έναν πίνακά της. Η πληροφορία αυτή δεν είναι καινούρια, όμως για κάποιον λόγο επανήλθε στην επικαιρότητα σήμερα και εμείς τη βλέπουμε ως ευκαρία να θυμηθούμε την εξαιρετική περίπτωση της ξεχωριστής μικρούλας.

6 ετών σήμερα η Ίρις πάσχει από μιας μορφής αυτισμό, η οποία της έκανε δύσκολο να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους γύρω της. Μέχρι που οι γονείς της έβαλαν στη ζωή της τη ζωγραφική. Και τότε έγινε κάτι αδιανόητο. Η ανταπόκριση της μικρής ήταν συγκλονιστική. Το ταλέντο της ξεπήδησε ασυγκράτητο και οι πίνακες που ζωγράφιζε ο ένας μετά τον άλλο αποτελούσαν μικρά αριστουργήματα.

Η μητέρα της τονίζει σε κάθε ευκαιρία το καλό που έχει κάνει η ενασχόληση αυτή στην κόρη της, η οποία είναι πιο ήρεμη και επικοινωνεί ολοένα και καλύτερα με τους άλλους γύρω της.

Η μικρούλα ζει κοντά στη φύση και έχοντας πάντα μαζί της την αγαπημένη της γάτα δημιουργεί απίθανα έργα που γίνονται ανάρπαστα στις γκαλερί της Ευρώπης, της Αμερικής αλλα και της Ασίας.