Σαράποβα: Η αρχή του τέλους μιας καριέρας εκατομμυρίων και δόξας [photos+vds]

08.03.2016
Περιμέναμε να ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τα κορτ και εκείνη παραδέχθηκε δημόσια ότι απέτυχε σε έλεγχο ντόπινγκ, που της έγινε κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν - δήλωση που προκάλεσε πανικό στα social media.

Η Μαρία Σαραπόβα αιφνιδίασε τους πάντες όταν έκανε γνωστό πως βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, με γνωστές προσωπικότητες του αθλητισμού να σπεύδουν να τοποθετηθούν για τη δήλωση της 28χρονης τενίστριας, Νο 7 αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη.

«Η Σαραπόβα ανακοινώνει πως απέτυχε σε έλεγχο ντόπινγκ, ελπίζω να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα καθώς εμένα μου φαίνεται ένα ειλικρινές λαθος. Κρατηθείτε όλοι αναφορικά με τη Μαρία, δεν έχω όλα τα δεδομένα, ελπίζω να είναι ένα τίμιο λάθος, η ουσία που πήρε ήταν νόμιμη απ'όσο ξέρω μέχρι το 2015», έγραψε στο Twitter η θρύλος του γυναικείου τένις, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, δείχνοντάς την στήριξή της στη Σαραπόβα.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο χορηγός της Σαράποβα για πολλά χρόνια, η Nike, σταματάει την συνεργασία της μαζί της και αυτό θα της κοστίσει πολλά εκατομμυρια δολάρια! Η 28χρονη Σαράποβα με πέντε τίτλους grand slam και έως και χθές η ποιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια όλων των εποχών, αποβάλλεται προσωρινά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις αρχής γενομένης από τις 12 Μαρτίου.

Η Σαράποβα παραδέχθηκε το λάθος της: «Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Απογοήτευσα τους θαυμαστές μου και το ίδιο μου το άθλημα», είπε η Σαράποβα, η οποία είναι και η τρίτη νεότερη σε ηλικία αθλήτρια που κατακτά το Wimbledon. «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη. Ξέρω ότι με αυτό θα υποστώ τις συνέπειες και δεν θέλω να σταματήσει η καριέρα μου κατ' αυτό τον τρόπο. Ελπίζω ότι θα μου δοθεί ακόμα μια ευκαιρία να ξαναπαίξω», είπε.

Η Σαράποβα κέρδισε 29.5 εκατομμύρια δολάρια το 2015 και σύμφωνα με την ίδια το φάρμακο της το έγραψε ο οικογενειακός της γιατρός αφού αρρώσταινε συχνά, είχε έλλειψη μαγνησίου και έχει οικογενειακό ιστορικό με διαβήτη.

Η πανύψηλη [188 εκ.] για το άθλημα Μαρία Σαράποβα στα τέλη του 2006 έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια του τένις στον κόσμο. Το 2004 νίκησε τη Σερένα Γουίλιαμς και κατέκτησε το Ουίμπλεντον σε ηλικία 17 ετών. Δύο χρόνια μετά, το 2006 κέρδισε το Αμερικανικό Όπεν με νίκη επί της Βελγίδας Ζυστίν Ενάν. Στις 26 Ιανουαρίου του 2008 ήταν η νικήτρια στο Αυστραλιανό Όπεν, επί της Άννας Ιβάνοβιτς από τη Σερβία. Με τη νίκη της στον τελικό του απλού γυναικών με 7-5, 6-3 έγινε η πρώτη Ρωσίδα που κατέκτησε το συγκεκριμένο τίτλο. Ήταν φιναλίστ στο Αυστραλιανό Όπεν του 2007 και στο Γουίμπλεντον του 2011. Το 2012 κατέκτησε το τέταρτο Γκραντ Σλαμ της, μετά τη νίκη της στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.