Γκλέτσος: «Αυτός είναι ομοφυλόφιλος, εσύ είσαι κερατάς. Ποιος είναι πιο μάγκας;»

13.04.2016
Μια ξεχωριστή συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό Antivirus ο Απόστολος Γκλέτσος και με αφορμή τη δήλωση του πως «έχει πάει με άνδρα» και πως «ψήνει το ψάρι και από τις δύο πλευρές» ήταν ιδιάιτερα αποκαλυπτικός. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για τους λόγους που προέβη σε αυτή την αποκάλυψη, αλλά και για το τι πιστεύει για την ομοφυλόφιλη κοινότητα.

Ο δήμαρχος Στυλίδα τόνισε πως πρέπει «να καταλάβουμε ότι το 2016 ο σεξουαλικός προσανατολισμός, δεν πρέπει να παίζει κανέναν μα κανέναν ρόλο στο πως πρέπει να βλέπει κάποιον η κοινωνία, η οικογένεια αλλά και το ίδιο το κράτος. Και χωρίς καν να ερωτηθώ το είπα για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους! Κι αν θέλεις – τώρα θα μιλήσω λίγο εγωιστικά- όλα αυτά τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, να βρουν στο πρόσωπό μου -γιατί είμαι 50 χρόνων και νομίζω δυναμικός αρκετά – μια αγκαλιά, έναν πνευματικό πατέρα. Πρέπει να τελειώνουμε με το παραμύθι αυτό.» Επίσης ξεκαθάρισε πως το βασικό του μέλημα ήταν τα νέα παιδιά και το πως διαχειρίζονται αυτή την κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εμένα με νοιάζει το παιδί. Που μπορεί να είναι 16χρονο και να το τρελαίνουν, να το φοβίζουν και να του δημιουργούν bullying μέσα στην ίδια του την οικογένεια.»

Εν συνεχεία εξήγησε το πως απέκτησε αυτή την νοοτροπία: « οφείλεται στον τρόπο που μεγάλωσα. Στην μάνα μου και τον πατέρα μου. Δεν άκουσα ποτέ από το στόμα του πατέρα μου να μιλήσει απαξιωτικά για κάποιο gay. Θυμάμαι μόνο τους δικούς μου να λένε ότι ο ¨τάδε” είναι με τον τάδε” και να χαμογελούν. Όχι όμως ειρωνικά. Αλλά με αγάπη και κατανόηση. Έχω δει επίσης τον πατέρα μου να τσακώνεται άσχημα, όταν κάποιος σε μια παρέα κορόιδευε κάποιον που ήταν gay. “Τι σημαίνει δηλαδή;”, θυμάμαι το πατέρα μου να λέει. “Αυτός είναι ομοφυλόφιλος, εσύ είσαι κερατάς. Ποιος είναι πιο μάγκας;” Το θυμάμαι αυτό. Έτσι έχω μεγαλώσει.»