Φελπς: Ο πολυτάραχος βίος του κορυφαίου αθλητή στην ιστορία των Ολυμπιακών [photos]

12.08.2016
Ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του θρύλου της κολύμβησης, Μάικλ Φελπς γράφτηκε στους Ολυμπιακούς του Ρίο, αφού ο αθλητής φαινόμενο κατέκτησε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο, το 22ο της συλλογής του.

Έχει ύψος 1,93 μ. και εντυπωσιακό άνοιγμα χεριών 2,1 μ.

Ποιος θα φανταζόταν ότι υπήρξε μια εποχή, όταν ήταν οκτώ ετών, που φοβόταν να βάλει το κεφάλι του στην πισίνα! Οι γονείς του, οι οποίοι τον είχαν στείλει για κολύμπι για να καταπολεμήσει την υπερκινητικότητα και τη διάσπαση προσοχής του, τον πίεζαν. Αλλά αυτός, ένα ντροπαλό φοβισμένο οκτάχρονο, γκρίνιαζε: «Δεν θέλω να βραχεί το κεφάλι μου». Κάποια στιγμή βράχηκε.

Ο Φελπς πάσχει από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Ξεκίνησε την κολύμβηση σε ηλικία 7 ετών, κατά ένα μέρος μιμούμενος τις αδερφές του και κατά ένα άλλο μέρος για να εκτονώσει την αστείρευτη ενέργειά του.

Στα 10 ήταν κάτοχος εθνικού ρεκόρ στην ηλικιακή του κατηγορία. Ακολούθησαν επιπλέον επιδόσεις, με κορύφωση την πρόκρισή του στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 σε ηλικία 15 ετών. Σήμερα, κατέχει 23 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 28 στο σύνολο.

Η σύντροφός του - με την οποία έχει χωρίσει και τα έχει ξαναβρεί περίπου τρεις φορές - είναι η καλλονή Νικόλ Τζόνσον, η πρώην «Μις Καλιφόρνια», που σήμερα διαχειρίζεται το ίδρυμα «Μαικλ Φελπς», έχοντας αναλάβει το promotion προϊόντων με την υπογραφή του Ολυμπιονίκη. Μαζί έχουν έναν όμορφο γιο.

Τα σκάνδαλα, η μαριχουάνα και τα γυναικεία εσώρουχα!

Το φθινόπωρο του 2014 όταν η 41χρονη τρανσέξουαλ, Λιάν Τσάντλερ, υποστήριξε ότι υπήρξε σύντροφος του μεγαλύτερου κολυμβητή όλων των εποχών και ότι την βρήκε στο Tinder. «Ο χρόνος που περνάω μαζί του με κάνει να νιώθω σαν έφηβη και πάλι. Ποτέ δεν ένιωσα τόσο άνετα και τόσο αποδεκτή όσο μαζί του...», ανέφερε η ίδια αφού είχε αποκαλύψει ότι πέρασε τη μισή ζωή της ως αγόρι με το όνομα Ντέιβιντ Ρόι Φιτς μέχρι που σε ηλικία 20 ετών έκανε επέμβαση αλλαγής φύλου και πήρε γυναικεία ταυτότητα.

Άλλο σκάνδαλο με το όνομα του Φελπς είναι οι αποκαλύψεις της 36χρονης dominatrix από τη Νέα Υόρκη, επαγγελματία του είδους, Κιμ Πέτρο, που πέρασε μια νύχτα με τον κολυμβητή, και ισχυρίστηκε ότι εκείνος φορούσε γυναικείο εσώρουχο και της ζήτησε να τον ουρήσει!

Τον Νοέμβριο του 2014 πιάστηκε να οδηγεί μεθυσμένος, ενώ μετά το 2008 συνελήφθη να κρατάει στα χέρια του πίπα για να καπνίσει ινδική κάνναβη, γεγονός που κόντεψε να δώσει τέλος στην καριέρα του.

Δείτε 20 φωτογραφίες από τη ζωή του και σπάνια στιγμιότυπα από τότε που ήταν σε μικρή ηλικία...