Βάσια Παναγοπούλου εξομολογείται: Η στιγμή που φοβήθηκε για τη ζωή της

29.09.2016
Η Βάσια Παναγοπούλου παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Corpus Cristi» που είχε ανεβάσει στο θέατρο Χυτήριο και είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, αλλά και τη στιγμή που φοβήθηκε για τη ζωή της.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στο You weekly για τη θεατρική παράσταση «Corpus Cristi»: «Λυπάμαι πάρα πολύ που τότε ένα θεατρικό έργο είχε προκαλέσει τόσο μεγάλη ένταση, κακό και φασαρία γιατί δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση πρόκλησης.

Ήταν σαν όλα τα άλλα, παιζόταν σε θέατρο και όχι σε κάποια πλατεία. Ας πούμε ότι εξαιτίας όλου αυτού που έγινε μπορέσαμε και κάναμε κάποιες συζητήσεις για την ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα του να επιλέγει κάποιος τον τρόπο που θα εκφραστεί στην Τέχνη και ας αφήσουμε στην άκρη όλα τα υπόλοιπα γιατί είναι μαύρα και σκοτεινά και δε μου αρέσουν.

Βγήκε προς τα έξω μια πάρα πολύ άσχημη εικόνα για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Είχαν έρθει από το BBC και το CNN και είχε πάρει τεράστια έκταση όλο αυτό που συνέβη. Δεν έχει ξαναγίνει σε θέατρο να κατέβει μια παράσταση επειδή το θέλησε ένα μέρος του κόσμου, το οποίο σέβομαι και, βέβαια, προκλήθηκε μεγάλη ζημιά στο Χυτήριο γιατί πέρασε πολύς καιρός μέχρι να στηλωθεί ξανά στα πόδια του και να περάσει η μπόρα».

Όσο για το αν φοβήθηκε για την ζωή της εκείνη την περίοδο εξομολογήθηκε: «Πώς να ήταν; Υπήρχε κάτι χειρότερο από το να σου φωνάζουν απέξω ότι θα σε σκοτώσουν και ότι θα σε κάψουν ζωντανή; Ο φανατισμός πάντα εμπεριέχει και τον κίνδυνο ακραίων καταστάσεων, επομένως σαφώς και φοβήθηκα».