Τζάκι Τσαν: Ένα Όσκαρ με νόημα για τον Κινέζο θρύλο του Χόλιγουντ [photos]

14.11.2016
Ύστερα από 56 χρόνια καριέρας και πάνω από 200 ταινίες, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής βραβεύτηκε με όλες τις τιμές σε μια πολύ ιδιαίτερη τελετή.

Στα 62 του χρόνια ο Τζάκι Τσαν τιμήθηκε με το Όσκαρ συνολικής προσφοράς σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Λος Άντζελες. Στο πλαίσιο των ετήσιων Governors Awards η Ακαδημία τιμά καλλιτέχνες αναγνωρίζοντας τη συνολική προσφορά τους. Ένας από τους τιμώμενους για φέτος ήταν και ο θρυλικός Κινέζος σταρ-γκουρού των πολεμικών τεχνών που δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Στη φωτογραφία κάτω, ο Κρις Τάκερ υποκλίνεται στο μεγαλείο του Τσαν παραδίδοντάς του το Όσκαρ.

"Ύστερα από 56 χρόνια στη βιομηχανία του κινηματογράφου και πάνω από 200 ταινίες, έχω σπάσει τόσα κόκκαλα και τελικά αυτό είναι δικό μου. Θέλω να ευχαριστήσω το Χονκγ Κονγκ, μια τόσο υπέροχη πόλη, την πατρίδα μου, τη γειτονιά μου, που με έφτιαξαν αυτό που είμαι. Κίνα, η χώρα μου... είμαι περήφανος που είμαι Κινέζος. Σ' ευχαριστώ Χόλιγουντ, για όλα αυτά τα χρόνια που με διδάξατε τόσα πολλά πράγματα και επίσης με κάνατε λίγο διάσημο. Νιώθω μεγάλη τιμή που είμαι εδώ".

ια την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο συμπαθής ηθοποιός είναι διάσημος ως ένας από τους πρωταγωνιστές ταινιών δράσης που γυρίζει ο ίδιος τις δύσκολες σκηνές του χωρίς σωσία-κασκαντέρ. Εξ ου και τα σπασμένα κόκαλα.

Συγχαρητήρια.