Τι απαντά ο Ηλίας Ψινάκης για το επεισόδιο στο δημοτικο συμβουλιο Μαραθώνα

18.11.2016
Για όλα όσα διαδραματίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα το βράδυ της Τρίτης μίλησε ο Ηλίας Ψινάκης στην κάμερα του La Biri Biri και είναι από τις λίγες φορές που απαντάει σε δημοσιεύματα αφού ακούστηκε ότι η ασφάλειά του τον φυγάδευσε στην τουαλέτα.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα είπε:

«Δεν πρόλαβαν να φύγουν οι Κινέζοι που κάναμε το μίτινγκ κι έγινε αυτή η αηδία, η οποία ξεφτιλίζει λίγο, χάνεις το καλό, μια σαχλαμάρα από άτομα σαχλαμάρες, ο Μαραθώνας εισπράττει κάτι αρνητικό. Εγώ ποτέ δεν θα απαντούσα.

Ο συγκεκριμένος κύριος είναι παντρεμένος με μια πρώην δημοτική μου σύμβουλο που ήταν στην παράταξη. Αυτή η κυρία, στους τέσσερις μήνες, μαζί με έναν άλλον κύριο, έναν πολύ στενό φίλο, οικογενειακό, παραιτήθηκαν κι έκαναν αντιπολίτευση, με την έγγραφη δικαιολογία ότι δεν βλέπουν αποτέλεσμα από τη δημοτική αρχή που σε τέσσερις μήνες με τη γραφειοκρατία του Δημοσίου συν την κρίση που περνάει η χώρα και τα capital controls, ούτε ο Κόπερφιλντ είμαι. Κάτι άλλο παίζει... Ο συγκεκριμένος κύριος είχε ξανάρθει στο δημοτικό συμβούλιο με αυγά, με γιαούρτια, αλλά δεν ήμουν στο συμβούλιο γιατί ήμουν με τον Κινέζο πρέσβη.»

Ισχύει ότι οι άνδρες της ασφαλείας του τον φυγάδευσαν;

«Δεν με φυγάδευσαν, δεν είναι αλήθεια αυτό. Ήμουν πέντε ώρες στο συμβούλιο, κάποια στιγμή έπρεπε να πάω να αδειάσω τον… καθετήρα.»

Και συνέχισε:

«Αυτός ο κύριος ήρθε, νόμιζε ότι δεν έχω φρουρά και μπήκε να με πλακώσει, την ώρα που εγώ έβγαινα από την τουαλέτα. Ευτυχώς ο αστυνομικός μου τον πρόφτασε και τον έβγαλε έξω. Μου είπε η ασφάλεια να μείνω για λίγο μέσα για να μη γίνει καμιά μανούρα και αυτός μετά την κοπάνησε για να μην πάει αυτόφωρο και του κάνω μήνυση, αλλά εγώ μήνυση δεν κάνω γιατί η θεωρία μου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι αήττητοι, οπότε χάνεις χρόνο και χάνεις και γενικά από τους ηλίθιους, μιλάω γενικά, αυτή είναι η θέση μου.

Δεν του επιτέθηκε κανένας συνεργάτης μου, μόνο ο φρουρός τον απομάκρυνε. Δεν ήρθε να με φιλήσει στο στόμα με γλώσσα, ήρθε να με πλακώσει. Να κινηθεί δικαστικά, αυτός θα πάει μέσα, εγώ πήγα στο μπάνιο. Η αλήθεια είναι μία και την ξέρει η αστυνομία».