Διονύσης Ξανθός: Τι κάνει σήμερα o θρυλικός μοτοσυκλετιστής από τον «Γύρο του Θανάτου»; [photo]

21.11.2016
Ποιος δε θυμάται τον μοτοσικλετιστή με το παχύ μουστάκι στον «Γύρο του θανάτου»; Για τον κατά κόσμον Διονύση Ξανθό είχαν παλαιότερα κυκλοφορήσει φήμες που τον ήθελαν να έχει κλειστεί σε μοναστήρι. Ο ίδιος ωστόσο σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Espresso αποκάλυψε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως απλώς έχει επιλέξει να ζει με ασκητικό τρόπο.

«Δοξάζω και ευγνωμονώ το Θεό για αυτό το ιερό μυστήριο της ζωής. Αυτό που είχε σημασία για μένα από παιδί ήταν να ακολουθήσω τον δρόμο της αγάπης. Ό,τι με συγκινούσε, ό,τι μου έδινε χαρά, και όχι ό,τι γυάλιζε. Η αγάπη μου για τη γυναίκα με βοήθησε να γνωρίσω τον εαυτό μου. Η αδυναμία μου στην τέχνη να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους, ενώ η λατρεία μου για την οικογένεια με ώθησε να δημιουργήσω. ό,τι μου δώρισε η ζωή το απέδωσα, μέσω της τέχνης, ξανά στην ίδια τη ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε μάλιστα, «όσον αφορά την οικογένεια μου, πράγματι αποσύρθηκα σ' ένα παραθαλάσσιο χωριό της Πελοποννήσου για να μπορέσω να μεγαλώσω κι εγώ μαζί με τα παιδιά μου. Έχει σημασία αυτό. Είναι ιερή η σημασία της διαπαιδαγώγησης. Είναι τεράστια, μεγάλη ευθύνη να μπορέσεις να βοηθήσεις νέες ψυχές να ανθήσουν. Αυτό το έκανα συνειδητά. ‘Έχω δυο θαυμάσια παιδιά, η κόρη μου είναι 15 ετών κι ο γιος μου 6. Με τη σύζυγο μου απομακρυνθήκαμε συνειδητά από την Αθήνα. Ξεφορτώθηκα το παρελθόν, που δεν είχε νόημα και μπήκα σε άλλες διαδικασίες. Δεν με ένοιαζε να βγω σε πρωτοσέλιδα. Το διάστημα που τα εγκατέλειψα όλα συμμετείχα στην τηλεοπτική σειρά «Κάτω από την Ακρόπολη» κι αποφάσισα να μην συνεχίσω και να ασχοληθώ με τα παιδιά μου».