Χαράλαμπος Παπανικολάου: Σπάνια έξοδος του πρωταθλητή της κολύμβησης [photos]

22.11.2016
Όλοι όσοι είμαστε αυτής της γενιάς, θυμόμαστε τον καρδιοκατακτητή, γαλανομάτη κολυμβητή Χαράλαμπο Παπανικολάου, που έγραψε ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό! Υπήρξε για μια δεκαετία το super idol του υγρού στίβου, αλλά και του γυναικείου πληθυσμού.

Φιγουράριζε στο top ten με τους πιο ελκυστικούς άνδρες της εποχής, τον Πάνο Μιχαλόπουλο και τον Σταμάτη Γαρδέλη. Το 1995 έκανε και την πρώτη εμφάνισή του στην τηλεόραση ως συνεργάτης της Έλντας Πανοπούλου και της Σοφίας Βόσσου στην πρωινή εκπομπή του Mega «Μεταξύ μας». Εμεινε στα φώτα της δημοσιότητας για τρία χρόνια και έκτοτε εξαφανίστηκε.

Στο πάρτι γενεθλίων του pr manager των επωνύμων, Νεκτάριου Σκαμνάκη, στο Mayor, στο Κολωνάκι, ανάμεσα στους προσκεκλημένους ξεχωρίσαμε τον Έλληνα κολυμβητή μας, Χαράλαμπο Παπανικολάου.

Αποχαιρέτησε τις πισίνες μια και καλή τη δεκαετία του 2000, κλείνοντας την καριέρα του ως ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας κολύμβησης. Ωστόσο, εργάστηκε και ως δάσκαλος κολύμβησης σε γνωστά αθλητικά κλαμπ, ενώ προπονούσε τον επίσης μεγάλο αθλητή Ανδρέα Ζήσιμο, ο οποίος συμμετείχε δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως διαβάζουμε στην Espresso εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στον Δήμο Χαλανδρίου, είναι πατέρας μιας 11χρονης κόρης.

Το όνομά του ενεπλάκη σε σκάνδαλο ντόπινγκ ενός Ελληνα αθλητή το 2001, εξαιτίας του οποίου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης λίγων μηνών με αναστολή, παρόλο που ισχυριζόταν ότι ήταν αθώος.

Στην προσωπική του ζωή βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του, με την οποία όμως διατηρεί φιλικές σχέσεις. Μεγάλη αδυναμία του είναι η 10χρονη κόρη του Μελίνα - Ευρώπη. Στα 47 του ο Παπανικολάου συνεχίζει να γυμνάζεται καθημερινά.

Πηγή Espresso