Γελάει το σύμπαν με την... αποτυχημένη προτομή του Ρονάλντο [photos]

30.03.2017
Μεγάλη τιμή για τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή, τον οποίο η πατρίδα του αποφάσισε να τιμήσει, αναθέτοντας σε έναν γλύπτη να φιλοτεχνήσει την προτομή του ώστε να εκτεθεί στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Ο ίδιος ο Κριστιάνο δεν έδειξε να ενοχλείται, βέβαια. Αντίθετα, μάλιστα φωτογραφήθηκε περιχαρής μπροστά από την μπρούτζινη προτομή που κοσμεί πλέον το «Aeroporto Cristiano Ronaldo» στην Μαδέρα της Πορτογαλίας, το οποίο μετονομάστηκε έτσι προς τιμής του.

Συνοδευόμενος από την μητέρα του, την σύντροφό του και τον γιο του, ο Ρονάλντο ευχαρίστησε τους δεκάδες θαυμαστές του που βρέθηκαν εκεί και μίλησε για την επίθεση που δέχεται επειδή η πόλη τον τίμησε με αυτόν τον τρόπο.

Ο περισσότερος κόσμος όμως δεν είχε την ίδια γνώμη. Ιδού και το αμφιλεγόμενο έργο Τέχνης για του λόγου το αληθές.

O καλλιτέχνης όμως τι λέει για όλα αυτά; Πρώην καθαριστής στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα και αυτοδίδακτος γλύπτης, ο 40χρονος Εμάνουελ Σάντος παραδέχτηκε ότι ασχολείται με τη γλυπτική μόλις τα δυο τελευταία χρόνια και ότι χρειάστηκε 15 μέρες για να ολοκληρώσει την προτομή του Κριστιάνο.

Υποστήριξε ότι αποτέλεσμα άρεσε πολύ στον άσσο της Ρεάλ Μαδρίτης, τονίζοντας όμως ότι «δε γίνεται να ευχαριστήσεις τους πάντες». Στο τέλος, πρόσθεσε ότι αναγκάστηκε να δουλέψει μόνο με φωτογραφίες του Πορτογάλου σούπερσταρ αφού ο ίδιος ήταν πολύ απασχολημένος, ενώ ολοκλήρωσε αποκαλύπτοντας ότι ο Ρονάλντο ζήτησε μόνο μερικές αλλαγές για να φαίνεται νεότερος. «Ζήτησε μόνο να αλλάξουν μερικές ρυτίδες που του προσδίδουν μία συγκεκριμένη έκφραση στο πρόσωπό του όταν ετοιμάζεται να χαμογελάσει».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Όταν έφτασα στο αεροδρόμιο, η προτομή είχε ήδη αποκαλυφθεί για την έναρξη της τελετής. Ο Κριστιάνο ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που έφτασαν στη Μαδέιρα, αλλά του μίλησα στην αίθουσα των VIP. Τον ρώτησα πώς του φάνηκε το αποτέλεσμα και μου είπε ότι του άρεσε».