Στο στόχαστρο της οικογένειας Μοσχολιού η Πέγκυ Ζήνα: «Είναι ιεροσυλία... Όλα ισοπεδώνονται... Λυπάμαι!»

03.07.2018
Στο στόχαστρο της οικογένειας Μοσχολιού η Πέγκυ Ζήνα: «Είναι ιεροσυλία... Όλα ισοπεδώνονται... Λυπάμαι!»
Οι πρώτες αντιδράσεις για τη διασκευή του τραγουδιού της Βίκυς Μοσχολιού «Άνθρωποι μονάχοι», δια στόματος Πέγκυς Ζήνα και δια χειρός Γιάννη Σπανού και Γιάννη Καλαμίτση, δεν άργησαν να έρθουν.

Η τραγουδίστρια παρουσίασε το νέο της εγχείρημα στα Mad video music awards 2018 από τη Minos ΕΜΙ σε μία ραπ version που για την ώρα έχει αποσπάσει ιδιαίτερα αρνητικές κριτικές. Η δισκογραφική εταιρεία θέλησε να πάρει την άδεια από τις κόρες της Βίκυς Μοσχολιού, Ευαγγελία και Ράνια Δομάζου, με σκοπό να ακουστεί στην αρχή του κομματιού η φωνή της μητέρας τους. Οι ίδιες βεβαίως όχι μόνο δεν συμφώνησαν αλλά θέλησαν να εκφράσουν και την έντονη δυσαρέσκιά τους για το αποτέλεσμα.

Μιλώντας στην «Espresso» η μικρότερη κόρη της αείμνηστης τραγουδίστριας, Ευαγγελία Δομάζου, είπε:
«Μας ζήτησαν άδεια για να βάλουν στην αρχή της διασκευής αυτής του "Άνθρωποι μονάχοι" τη φωνή της μητέρας μας κι εμείς το αρνηθήκαμε. Θεωρώ ότι είναι ιεροσυλία για τέτοια κομμάτια να τα πειράζουμε και να τα αλλοιώνουμε. Και θα το πράξουμε φυσικά σε κάθε τέτοιου είδους ενέργειες, προκειμένου να διαφυλάξουμε τη μνήμη της μητέρας μας».

Μόλις το αρχικό demo έφτασε στα χέρια των δύο γυναικών, η αντίδραση της οικογένειας ήταν άμεση. «Δεν αντιπροσωπεύει σε τίποτα τη μητέρα μας και δεν επιτρέπουμε να ακουστεί η φωνή της μητέρας μας σε αυτήν τη διασκευή» είπαν. Μάλιστα η μικρότερη κόρη της Βίκυς Μοσχολιού, Ευαγγελία και η εγγονή της ανέφεραν: «Ένα τραγούδι-ύμνος απ' τη φωνή της μητέρας μου. Μια τραγουδίστρια αποφάσισε να το βγάλει στη δισκογραφία με διασκευή ραπ ακούσματος, έναν τενόρο κι εκείνη να λέει το ρεφρέν. Λυπάμαι. Δυστυχώς, παρόλη την κάθετη άρνηση των νόμιμων κληρονόμων, θα βγει ένα κλασικό τραγούδι που τραγούδησε και έκανε επιτυχία η Βίκυ Μοσχολιού. Ένα αλλοιωμένο τραγούδι, σύμφωνα με τις σύγχρονες επιτάξεις της κοινωνίας όπου ζούμε. Τελικά όλα ισοπεδώνονται σήμερα!».

Ακούστε το επίμαχο τραγούδι και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Γιώργος Μουλάς