10 καλές ειδήσεις που έχουμε όλοι ανάγκη σήμερα

25.07.2018
10 καλές ειδήσεις που έχουμε όλοι ανάγκη σήμερα
Κι όμως! Υπάρχει ελπίδα...

Υπάρχουν κάποιες ημέρες που το φως στο βάθος του τούνελ μοιάζει πιο ισχνό από ποτέ. Μέρες που είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς, να συνεχίσεις ανενόχλητη τη ζωή σου, να κάνεις σαν να μην συνέβη τίποτα. Και δεν θα έπρεπε να το κάνεις αυτό.

Όταν η ζωή δείχνει τα δόντια της ωστόσο, είναι σημαντικό να μπαίνεις σε θέση "αντεπίθεσης" όσο πιο γρήγορα μπορείς. Είναι σημαντικό να θυμηθείς ότι όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα και πως οι καλές ειδήσεις είναι εξίσου πολλές και όσο σημαντικές όσο οι... άλλες.

Λίγο πριν κοιμηθείς λοιπόν, θυμίσου όλα όσα συμβαίνουν και κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη, γεμάτη ελπίδα. Δες παρακάτω 10 καλές ειδήσεις από τον κόσμο και την Ελλάδα:

#1 Ένας νεαρός περπάτησε 7 ώρες μέχρι την νέα του εργασία. Για να επιβραβεύσει την επιμονή του και το κουράγιο του, ο CEO της εταιρίας τού χάρισε το αυτοκίνητό του!

Ένας φτωχός νεαρός από την Alabama αναγκάστηκε να περπατήσει 20 μίλια την πρώτη ημέρα της νέας του δουλειάς, αφού το αμάξι του χάλασε το προηγούμενο βράδυ και δεν κατάφερε να βρει άλλο τρόπο να μεταβεί μέχρι εκεί. Στα μισά της διαδρομής, ένας αστυνομικός τον συνάντησε, άκουσε την ιστορία του και τον οδήγησε μέχρι την νέα του δουλειά με το περιπολικό του. Ο CEO της εταιρίας έμαθε την ιστορία του Walter και την επόμενη ημέρα του χάρισε το αυτοκίνητό του, ένα Ford Escape του 2014!

#2 Ξεκίνησε την λειτουργία της πρωτότυπη παιδική χαρά ΑμεΑ στην Κηφισιά

Τα παιδιά εώς 14 ετών με κινητικά προβλήματα έχουν πλέον έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να χαίρονται το παιχνίδι και να κοινωνικοποιούνται με ασφάλεια, στη νέα παιδική χαρά ΑμεΑ στην Κηφισιά. Η παιδική χαρά λειτουργεί στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου εδώ και τέσσερις μήνες και εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες.

#3 361 golden retriever συγκεντρώθηκαν στην Σκωτία για να "γιορτάσουν" τα 150α "γενέθλια" της ράτσας τους!

Η πιο χαριτωμένη εικόνα του κόσμου σήμερα έρχεται από την Σκωτία και τα 361 σκυλάκια που συγκεντρώθηκαν εκεί. Τα παιχνίδια τους που μεταδοθηκαν μέσα από τα social media σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το κατάλληλο αντίδοτο σε μια μέρα σαν αυτή -έστω και για λίγο!

Have you ever wondered what 361 goldens looks like? 10 points of you can find chewy and @buddy.scotland.golden 🐶🌳🌲 #goldenretrievers #guisachanhouse #guisachangathering2018

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHEWY (@golden_chewbacca) στις

#4 Μια 18χρονη από την Μεγάλη Βρετανία γράφει μηνύματα σε γέφυρα και έχει αποτρέψει ήδη 6 αυτοκτονίες!

Πάνω από 40 μηνύματα αγάπης και εκτίμησης άφησε η Paige Hunter σε γέφυρα στο Sunderland, αποτρέποντας μέσα σε λίγες ημέρες πάνω από 6 αυτοκτονίες, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικης αστυνομίας. Γι'αυτό το λόγο η υπηρεσία της απένειμε τιμητική πλακέτα ενώ τα μηνύματά της σώζουν όλο και περισσότερο κόσμο με κάθε μέρα που περνά.

#5 Το «έξυπνο κράνος» μαθητών από την Καλαμάτα βραβεύτηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας

Το βραβείο Καλύτερης Εταιρικής Φιλοσοφίας (Best Business Philosophy) κατέκτησε η ελληνική μαθητική εικονική επιχείρηση «Helm.e.t» στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μαθητικής επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι. Το «έξυπνο κράνος» των παιδιών, που δεν επιτρέπει στη μοτοσικλέτα να ξεκινήσει εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του, εντυπωσίασε από την πρώτη μέρα του διαγωνισμού.

#6 Ένα ζευγάρι κατασκευάζει προσθετικά μέλη για παιδιά από σκουπίδια που μαζεύει από τον βυθό του ωκεανού και τα πουλάει για μόλις 45 δολάρια!

Λίγοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά! Η Laura και ο Chris Moriarity μετέτρεψαν την ιδέα τους στην εταιρία Million Waves Project που συλλέγει σκουπίδια από τον βυθό του ωκεανού και τα μετατρέπει σε προσθετικά μέλη για παιδιά! Το καλύτερο; Κάθε ένα από αυτά κοστίζει μόλις 45 δολάρια! Δες τη διαδικασία παρακάτω:

#7 Απαγορεύτηκε επιτέλους η αλιεία του, απόλυτα σημαντικού για τη ζωή στους ωκεανούς, κριλ στην Ανταρκτική!

Πρόκειται για τις μικροσκοπικές γαρίδες που είναι η κυρίως τροφή των φαλαινών, των πιγκουίνων, των άλμπατρος αλλά και των φώκεων. Επιπλέον το κριλ βοηθάει στη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας του πλανήτη γιατί τρέφεται με άλγη, η οποία, όταν υπάρχει σε μεγάλους αριθμούς, παράγει αέρια θερμοκηπίου!

#8 Δημιουργήθηκε η πρώτη λειτουργική, τεχνητή ωοθήκη δίνοντας ελπίδα σε χιλιάδες γυναίκες με δυσκολίες σύλληψης

Δανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν από ανθρώπινο ιστό στο εργαστήριο και μετά εμφύτευσαν σε πειραματόζωα την πρώτη τεχνητή ωοθήκη, η οποία αποδείχθηκε λειτουργική. Στο μέλλον μια τέτοια ωοθήκη, που θα επιτρέπει την ανάπτυξη ώριμων ωαρίων κατάλληλων για γονιμοποίηση και στη συνέχεια για εμφύτευση στη μήτρα, θα βοηθήσει να αποκτήσουν παιδιά οι γυναίκες που έχουν χάσει τη γονιμότητά τους μετά από χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία.

#9 Η πρώτη γυναίκα πιλότος της Φόρμουλα 1 από τη Σαουδική Αράβια γιορτάζει την κατάρριψη της απαγόρευσης των γυναικών από το επάγγελμα

Μία μία οι απαρχαιωμένοι "κανόνες" της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με τις γυναίκες εξαλείφονται. Σήμερα, η πρώτη γυναίκα πιλότος της Φόρμουλα 1, Aseel Al-Hamad γιόρτασε την κατάρριψη του νόμου που της απαγόρευε να οδηγήσει, με έναν ιστορικό γύρο στο στάδιο Le Castellet με μία 2012 Renault Formula One. Δες παρακάτω το βίντεο!

#10 Το πρώτο σουπερμάρκετ με ελεύθερη συνεισφορά άνοιξε και αξιοποιεί τρόφιμα που θα κατέληγαν στα σκουπίδια!

Το σουπερμάρκετ Feed It Forward στο Τορόντο του Καναδά, άνοιξε αν και χωρίς... ταμπελάκια με τιμές! Εκεί ο επισκέπτης βρίσκει τρόφιμα που παρέχουν αφιλοκερδώς μεγάλες αλυσίδες τροφίμων και μπορεί να είναι ελαφρώς χτυπημένα αλλά όχι χαλασμένα. Όσο για το πόσο κοστίζουν; Ο καθένας αφήνει στο ταμείο ο,τι μπορεί αν και επιτρέπεται να πάρει φαγητό αρκετό για το γεύμα μίας ημέρας, για εκείνον και την οικογένειά του. Μήπως να το κάναμε και εδώ;