Oscars 2019: Μια μεγάλη αδικία διορθώνεται πριν καν πραγματοποιηθεί

04.02.2019
Oscars 2019: Μια μεγάλη αδικία διορθώνεται πριν καν πραγματοποιηθεί
Οι υπεύθυνοι, φαίνεται ότι άκουσαν τι ζητούσε ο κόσμος και έπραξαν αναλόγως.

H Ακαδημία Κινηματογράφου, απαντώντας σε μια γενικευμένη αντίδραση στο αρχικό της σχέδιο να παρουσιάσει μόνο δύο από τα πέντε υποψηφία τραγούδια για Όσκαρ στη λαμπερή τελετή της 24ης Φεβρουαρίου, παίρνει πίσω την αρχική της απόφαση και σχεδιάζει πλέον να δώσει τη σκηνή της τελετής και στα πέντε υποψήφια τραγούδια.

Διάβασε επίσης: Lady Gaga: Γράφει ιστορία με το απίστευτο ρεκόρ της στις φετινές υποψηφιότητες των βραβείων Oscar

Την Παρασκευή, η Ακαδημία σε ένα tweet της έγραψε ότι η Jennifer Hudson θα ερμηνεύσει το «I Fight», το τραγούδι της Diane Warren από το ντοκιμαντέρ «RBG». Ένα μεταγενέστερο tweet ανακοίνωσε ότι το «The Place Where Lost Things Go» από την ταινία «Mary Poppins Returns» θα εκτελεστεί από έναν καλεσμένο έκπληξη - αφήνοντας ανοιχτό το ερώτημα αν η Emily Blunt, που την υποδύθηκε στην ταινία, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «έκπληξη».

Προηγουμένως, το σχέδιο ήταν να παρουσιαστούν στην τελετή μόνο τα δύο top 10 hits, δηλαδή το «Shallow», από το A Star Is Born και το «All the Stars», από το Black Panther.

Οι παραγωγοί την περασμένη εβδομάδα είπαν στους εκπροσώπους των υπόλοιπων τριών υποψηφιοτήτων ότι δεν υπήρχε χρόνος για να εκτελεστούν και τα πέντε τραγούδια στην τελετή. Αλλά τώρα, όπως αποκάλυψε το Variety, η απόφαση άλλαξε και θα παρουσιαστούν και τα πέντε τραγούδια, «κομμένα» κατά 90 δευτερόλεπτα.

Την Παρασκευή, η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι η Lady Gaga και ο Bradley Cooper θα ερμηνεύσουν το «Shallow» από το A Star Is Born, ενώ ο Gillian Welch και ο David Rawlings θα τραγουδήσουν το «When a Cowboy Trades His Spurs for Wings» από το The Ballad of Buster Scruggs.

Διάβασε και αυτό: Oscars 2019 - Όλες οι υποψηφιότητες: 10 συνολικά για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί αν άλλοι καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Blunt, Kendrick Lamar και SZA ("All the Stars") θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους.

Πηγές μεταφέρουν ότι ορισμένοι από τους υποψηφίους την περασμένη εβδομάδα μίλησαν μεταξύ τους και συμφώνησαν σε ένα ενιαίο μέτωπο για τα όσα διεκδικούσαν. Η Ακαδημία επίσημα δεν έκανε σχόλιο στα αιτήματα, όμως γεγονός είναι πως τα τραγούδια θα ακούστούν όλα...