Ποιοι θα παρουσιάσουν τα φετινά βραβεία Oscar; Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει!

05.02.2019
Ποιοι θα παρουσιάσουν τα φετινά βραβεία Oscar; Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει!
Είναι η πρώτη φορά έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια που η Ακαδημία Τεχνών και Επιστήμης του Κινηματογράφου αποφάσισε να μην υπάρχει παρουσιαστής της βραδιάς. Ως εκ τούτου το κενό αυτό θα κληθούν να καλύψουν ηχηρά ονόματα από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το εισητήριο για την παρουσίαση της 91ης τελετής απονομής πήρε αρχικά ο Kevin Hart ο οποίος μπορεί να δήλωνε ενθουσιασμένος, κρίθηκε ωστόσο ακατάλληλος με αφορμή τα προσβλητικά tweets που έκανε προς την LGTBQ κοινότητα. Με τη σειρά της η Ακαδημία Τεχνών και Επιστήμης ζήτησε από τον κωμικό να ζητήσει συγγνώμη αλλιώς η συνεργασία δεν θα προχωρούσε. Ο ίδιος αρνήθηκε και ως εκ τούτου αποσύρθηκε από τη διοργάνωση.

Διάβασε επίσης: Lady Gaga: Γράφει ιστορία με το απίστευτο ρεκόρ της στις φετινές υποψηφιότητες των βραβείων Oscar

Η φετινή τελετή απονομής θα έχει βεβαίως τη λάμψη των προηγούμενων βραβείων, με μόνη διαφορά πως το κενό του παρουσιαστή θα κληθούν να καλύψουν αρκετά πρόσωπα από το χώρο του θεάματος.

Μεταξύ άλλων λοιπόν θα είναι οι παρουσιάστριες των Χρυσών Σφαιρών Τίνα Φέι και Έιμι Πόελερ, η Τζένιφερ Λόπεζ, η Μάγια Ρούντολφ, η Αμάντλα Στένμπεργκ και η Τέσα Τόμπσον, οι βραβευμένες με Όσκαρ Σαρλίζ Θερόν και Μπρι Λάρσον, οι Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Έβανς, Γούπι Γκόλντμπεργκ καθώς και οι πρωταγωνίστριες της ταινίας Crazy Rich Asians, Awkwafina και Κόνστανς Γου.

Διάβασε και αυτό: Oscars 2019 - Όλες οι υποψηφιότητες: 10 συνολικά για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Και αν σας κάνει εντύπωση το γεγονός πως η σχετική ανακοίνωση έγινε σχετικά νωρίς, υπάρχει εξήγηση. Πρόθεση της Ακαδημίας ήταν τα πρόσωπα αυτά να μην δεσμευτούν να παρουσιάσουν άλλες τελετές βραβείων πριν από την απονομή των Όσκαρ στις 24 Φεβρουαρίου.

Γιώργος Μουλάς