Το ρεκόρ των περισσότερων βραβεύσεων με Όσκαρ το κατέχει γυναίκα (και δεν είναι η Meryl Streep)

10.02.2019
Το ρεκόρ των περισσότερων βραβεύσεων με Όσκαρ το κατέχει γυναίκα (και δεν είναι η Meryl Streep)
Τα Βραβεία της Ακαδημίας έχουν δεχθεί τα πυρά και φέτος, λόγω της έλλειψης ποικιλομορφίας σε αυτούς που έχουν προταθεί για Όσκαρ. Και, ενώ δυστυχώς υπάρχει μόνο μία γυναίκα που έχει κερδίσει ποτέ το Όσκαρ για τον τίτλο του Καλύτερου Σκηνοθέτη (ήταν η Kathryn Bigelow), ο άνθρωπος που κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες του χρυσού αγαλματιδίου είναι γυναίκα!

Ποια όμως είναι αυτή; Η μία και μοναδική Katharine Hepburn [φωτό κάτω]. Η μεγαλύτερη πρωταγωνίστρια του Κλασικού Κινηματογράφου του Χόλιγουντ και η μοναδική που κέρδισε τέσσερα Όσκαρ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της, πράγμα που σημαίνει ότι είχε κατακτήσει τα περισσότερα Βραβεία Όσκαρ από οποιονδήποτε, άνδρα ή γυναίκα, στην ιστορία.

Ως εκκολαπτόμενη στάρλετ, στα 26 της χρόνια, η Hepburn κέρδισε το πρώτο της βραβείο Όσκαρ το 1933 για το Morning Glory. Στη συνέχεια, το 1967 κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ για το Who's Coming To Dinner, έπειτα το 1968 για το The Lion Ιn Winter και τέλος το 1981 για το On Golden Pond, από όπου και η φωτογραφία κάτω με τους Henry Fonda και Jane Fonda.

Και πράγματι, ίσως να γνωρίζεις πολλά για την Κatharine Hepburn, αλλά αυτό ίσως δεν το ήξερες: Η Hepburn εμφανίστηκε μόνο σε μία τελετή της Αμερικάνικης Ακαδημίας για να παραλάβει το ένα από τα Όσκαρ της.

Διάβασε επίσης: Σπάνια στυλιστική γκάφα για τη βασίλισσα Letizia - Η εμφάνιση με διάφανη μπλούζα [photos]

Όταν ερωτήθηκε γιατί δεν πηγαίνει στις απονομές των βραβείων, η Katherine Hepburn απάντησε: «Τα βραβεία δεν είναι τίποτα. Το βραβείο μου είναι το έργο μου».

Και ενώ η Hepburn ως γυναίκα κρατάει το ρεκόρ των περισσότερων νικών, οι περισσότερες υποψηφιότητες ανήκουν επίσης σε μια γυναίκα που δεν είναι άλλη από τη Meryl Streep [φωτό στην αρχήτου θέματος] (και όχι άδικα θα συμπληρώσουμε). Η εξαιρετική ηθοποιός και σταρ σπουδαίων ταινιών όπως το Deer Hunter και το Iron Lady, έχει προταθεί 21 φορές(!), καταρρίπτοντας πάλι το δικό της ρεκόρ πέρυσι με την υποψηφιότητα για το ρόλο της στο The Post.