Χρόνης Εξαρχάκος: Το απίθανο βίντεο που του αφιερώνει η Finos Films

27.09.2019
Χρόνης Εξαρχάκος: Το απίθανο βίντεο που του αφιερώνει η Finos Films
Σαν σήμερα, το 1984, ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός με την τραγική προσωπική ιστορία έφυγε από τη ζωή.

Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει γελάσει με κάποιον από τους ρόλους του Χρόνη Ξαρχάκου. Πάντα δεύτεροι αλλά τόσο σημαντικοί! Και τους ερμήνευε όλους με πάθος περισσό! Και τι χιούμορ. Τι ταλέντο. "Μιλούσαν" όλες του οι εκφράσεις. Όλες του οι κινήσεις. Και τι δεν έλεγαν!

Τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, ο Χρόνης Εξαρχάκος έγραψε τη δική του λαμπρή σελίδα, αν και ξεκίνησε την καριέρα του σχετικά αργά. Μετά τα 30 του χρόνια.

Βέβαια από τη στιγμή που ξεκίνησε, οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη με τρελό ρυθμό. Οι ατάκες του έγραψαν ιστορία. Μια ιστορία που έρχεται όμως σε πλήρη αντίθεση με την προσωπική του ζωή.

Ο Χρόνης Εξαρχάκος έζησε όλη του τη ζωή δίπλα στην ανάπηρη μητέρα του, της οποίας τη φροντίδα είχε αποκλειστικά. Η σχέση τους υπήρξε "ιδιαίτερη" με τις φήμες να θέλουν εκείνη να τον "καταδυναστεύει" κριτικάροντας -και εμποδίζοντας, τελικά- τις όποιες προσωπικές του σχέσεις. Ο δημοφιλής κωμικός δεν παντρεύτηκε ποτέ ενώ το ιδιαίτερο του χαρακτήρα του εκφράστηκε μέσα από μία έντονη μοναχικότητα και αρκετά έντονα ξεσπάσματα.

"Έφυγε" νικημένος από τον καρκίνο στις 27 Σεπτεμβρίου 1984. Ήταν μόλις 52 ετών. Για την ιστορία, η μητέρα του, τον "ακολούθησε" μόλις έναν χρόνο αργότερα.

Με αφορμή τη σημερινή 35η επέτειο από τον θάνατό του, η επίσημη σελίδα της Finos Films στο Facebook αφιερώνει στον Χρόνη Εξαρχάκο ένα πανέμορφο βίντεο όπου έχει συλλέξει μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του. Ιδού: