Δημήτρης Λιγνάδης: Στην ανακρίτρια με χειροπέδες - Κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή

21.02.2021
Δημήτρης Λιγνάδης: Στην ανακρίτρια με χειροπέδες - Κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή
Η υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη χθες [20/2/2021] βράδυ αφού εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του, ύστερα από δεκάδες καταθέσεις που τον "έκαψαν". Βιασμός κατά συρροή η καταγγελία.

Ο ίδιος ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε εμφανιστεί δυο ώρες νωρίτερα μαζί με τον δικηγόρο στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών ζητώντας να μάθει αν υπήρχε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. Τότε δεν υπήρχε. Στο μεταξύ, όμως, εκδόθηκε και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Δια μέσου του δικηγόρου του, Νίκου Γεωργουλέα, ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνήθηκε αρχικά όλες τις κατηγορίες και το ίδιο αναμένεται να κάνει και επίσημα στην ανακρίτρια.

Σήμερα, πριν από λίγο, ο τέως διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έφτασε στη Ευελπίδων, φορώντας χειροπέδες- όπου όπως εξήγησε και χθες ο δικηγόρος του, αναμένεται να ζητήσει από την ανακρίτρια προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας για να προετοιμάσει την απολογία του, η οποία, σύμφωνα με τα όσα είπε τελικά ο δικηγόρος κατά την έξοδο του κυρίου Λιγνάδη από την Ευελπίδων θα γίνει την Τετάρτη 24/2/2021 στις 12 το μεσημέρι.

Χθες το πρωί, η Υπουργός Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου, μεταξύ άλλων, παραδέχτηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, τον οποίο χαρακτήρισε "επικίνδυνο άνθρωπο", τους εξαπάτησε (και εκείνη προσωπικά). "Αλλά αυτό προέκυψε τώρα", είπε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης της απάντησε, υποστηρίζοντας ότι αν είναι επικίνδυνος, ας το κρίνει η ιστορία και η δικαιοσύνη.