Όταν η Μαρία Κάλλας φωτογραφήθηκε σε έξαλλη κατάσταση

29.08.2021
Όταν η Μαρία Κάλλας φωτογραφήθηκε σε έξαλλη κατάσταση
Η ιστορία πίσω από μια θρυλική φωτογραφία

Το Νοέμβριο του 1955, ένας δικαστικός επιμελητής επισκέφθηκε τη Μαρία Κάλλας για να της παραδώσει μία κλήση για δικαστήριο μετά από μήνυση για αθέτηση συμβολαίου που είχε γίνει σε βάρος της. Εκεί, βγήκε μια θρυλική φωτογραφία, στην οποία η υψίφωνος φαίνεται σε έξαλλη κατάσταση να του φωνάζει: «Τραγουδάω σαν άγγελος, κανείς δεν μου κάνει μήνυση!»

Άρρωστη με κορονοϊό η Κατερίνα Διδασκάλου: Η ανακοίνωση και η ακύρωση των παραστάσεων

Σε παλιά του συνέντευξη, ο στενός φίλος του Έλληνα μεγιστάνα και τραγουδιστής Σταμάτης Κόκκοτας, είχε αποκαλύψει πως η Κάλλας είχε κάνει τη ζωή του Ωνάση κόλαση γιατί τον ζήλευε υπερβολικά και ήθελε να είναι συνέχεια κοντά του.

«Ήταν πάρα πολύ καλή κοπέλα. Εγώ πάντα μιλούσα όπως μιλάμε τώρα, σε αυτόν τον τόνο φωνή, αλλά εκείνη μιλούσε 7 τόνους πιο πάνω. Αυτό το πράγμα σε εκνευρίζει γιατί δεν μπορείς να μιλήσεις το ίδιο και εσύ. Απέφευγα να κάνω συζητήσεις μεγάλες μαζί της. Δεν μπορούσα να κάτσω να μιλήσω μαζί της εξαιτίας αυτού. Αρρώσταινα. Του είχε κάνει αφόρητη τη ζωή και δεν μπορούσε ο Αρίστος. Αγάπη ήταν; Ζήλεια ήταν; Χάνοταν; Την έβαλε στη θέση της λέγοντας της: 'Ο,τι κάναμε, κάναμε! Πρέπει να πας στο Παρίσι να γίνεις καλά. Θέλω να σε δω να ξανατραγουδήσεις'. Με αυτό το ψέμα την έστειλε στο Παρίσι. Ποια να τραγουδήσει; Αφού δεν μπορούσε!».