Νίκος Ξανθόπουλος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον εγγονό του που αποφάσισε να γίνει ηθοποιός

17.11.2021
Νίκος Ξανθόπουλος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον εγγονό του που αποφάσισε να γίνει ηθοποιός
«Δεν θα ζώ να τον δώ να θαλασσοδέρνεται, αλλά απο τώρα μούβαλε μιά ακόμη έγνοια... Άντε κι ο θεός βοηθός», καταλήγει καθώς μοιράζεται τη σκέψη του ο ηθοποιός θρύλος και συγκινεί!

Ο Νίκος Ξανθόπουλος είναι ένας από τους τελευταίους "μεγάλους" της εποχής του ελληνικού κινηματογράφου που συνηθίζεται να αποκαλείται "χρυσή".

Ηθοποιός και τραγουδιστής, ο 87χρονος, σήμερα, Ξανθόπουλος, υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του '60, ως πρωταγωνιστής δραματικών ταινιών, ερμηνεύοντας κυρίως το ρόλο του φτωχού και κατατρεγμένου λαϊκού παιδιού, που ζει μέσα στη δυστυχία αλλά τελικά λυτρώνεται.

Το "παιδί του λαού", όπως αποκαλείται ακόμη και σήμερα, έχει αποτραβηχτεί εδώ και χρόνια από τη δημοσιότητα και ζει ήρεμα και οικογενειακά στο αγρόκτημά του στην Παιανία, ενώ είναι αρκετά δραστήριος στα social media.

Ο Παππούς Νίκος Ξανθόπουλος μας έδειξε την τρισχαριτωμένη εγγονή του! [Φωτογραφία]

Ο λόγος για τον οποίο τον θυμόμαστε σήμερα είναι η τελευταία του ανάρτηση που αφορά στην απόφαση του εγγονού του να γίνει ηθοποιός. Ο Νίκος Ξανθόπουλος εκφράζει δημόσια τα συναισθήματα που του έχει προκαλέσει αυτή η ανακοίνωση και κερδίζει αμέτρητες αντιδράσεις αγάπης (και πάνω από 5 χιλιάδες Like!)

Έν τέλει ο μικρός μου ο εγγονός το αποφάσισε, θα γίνει ηθοποιός.
- Βρέ διάβολε ξέρεις τί πάς να κάνεις; Ξέρεις τί φουρτούνες έχεις να παλέψεις ;
- Ξέρω παππού αλλά θέλω να γίνω ηθοποιός .
- Βρέ θα πεινάσεις . Πώς θα ζήσεις την οικογένεια σου ; Είναι δύσκολα τα πράματα , ξεπερνάνε τις αντοχές του ανθρώπου .
Τίποτα αυτός απο το ένα αυτί μπαίνουν αυτά που του λέω απ τ άλλο βγαίνουν .
Εγώ θα γίνω ηθοποιός...
Σύνθετη η αποστολή του ηθοποιού . Εκτός απ τη διδαχή, απ το πνευματικό μέρος , είναι και βιοποριστικό επάγγελμα , πρέπει να ζήσεις, να συντηρήσεις την οικογενειά σου. Ακόμα κι οι μαθητές του Χριστού , λέγεται ότι είχαν κι ένα επάγγελμα.
Ο Κατράκης θυμάμαι μας έλεγε πώς το θέατρο είναι δουλειά για πλούσιους ανθρώπους , να δημιουργούν απερίσπαστοι . Και ο Κούν, ότι ο ηθοποιός πρέπει νάναι ασκητής...
Δεν θα ζώ να τον δώ να θαλασσοδέρνεται , αλλά απο τώρα μούβαλε μιά ακόμη έγνοια .. Άντε κι ο θεός βοηθός..