Η δίατια της Τζένιφερ Άνιστον

16.10.2008
Η Τζένιφερ Ανιστον αν και πλησιάζει τα 40 έχει το σώμα 20χρονης. Αναρωτιέστε πως το καταφέρνει, διαβάστε τι κάνει?

Η Τζένιφερ Ανιστον αν και πλησιάζει τα 40 έχει το σώμα 20χρονης. Αναρωτιέστε πως το καταφέρνει, διαβάστε τι κάνει...

Όταν η Τζένιφερ εμφανίστηκε με μπικίνι στις πρόσφατες διακοπές της στο Μεξικό, έδειχνε καλύτερα από ποτέ. Αν και τον Φεβρουάριο γίνεται 40 χρονών, το σώμα της δεν προδίδει την ηλικίας της, και παραμένει λεπτό και σφριγηλό. Η σταρ της τηλεοπτικής σειράς "Τα φιλαράκια" έχει παραδεχτεί ότι ο πατέρας της συνήθιζε να την κοροϊδεύει για τα τροφαντά της οπίσθια, λέγοντας ότι είναι "τόσο μεγάλα που πάνω τους μπορείς να σερβίρεις τσάι". Παρόλα αυτά κατάφερε δουλεύοντας σκληρά να κρατήσει σε έλεγχο τις καμπύλες της. Στο παρελθόν κατηγορήθηκε ότι είχε αδυνατίσει πολύ. "Είσαι καταδικασμένη αν είσαι πολύ αδύνατη, το ίδιο και αν είσαι παχουλή " έχει δηλώσει παλαιότερα η Τζένιφερ.

Η Τζεν, ο Μπραντ και η Δίαιτα Άτκινς

Πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 90 , όταν η Ανιστον ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Μπράντ Πητ, ήταν οπαδοί της "δίαιτας Ατκινς" -το πλούσιο σε λιπαρά πρόγραμμα διατροφής- αποτέλεσε την τρέλα του αιώνα. Τροφές όπως ψωμί, μακαρόνια ακόμη και τα φρούτα ήταν αποκλεισμένα ενώ πλούσιες πρωτεΐνες αυγά, μπέικον και τυρί επιτρέπονταν. Οι περισσότεροι διάσημοι από την Τζέρι Χάλλιγουελ μέχρι την Κιμ Κάτραλ, ακολουθούσαν την συγκεκριμένη δίαιτα γρήγορα όμως αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν αφού αποδείχθηκε ότι ανέβαζε τα επίπεδα χοληστερίνης, κάτι που αύξανε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Η νέα εκδοχή της Άτκινς

Το καλοκαίρι κυκλοφόρησε στην Αμερική η βελτιωμένη εκδοχή της "δίαιτας Ατκινς", και η Τζένιφερ Ανιστον την ακολουθεί πιστά. Ενώ η παλιά εκδοχή της δίαιτας δεν επέτρεπε τους υδατάνθρακες, η νέα "δίαιτα Ατκινς" δίνει μικρές ποσότητες από ψωμί ολικής άλεσης, άγριο ή μαύρο ρύζι, ακόμη και μια ολόκληρη μερίδα μακαρόνια. Επιτρέπει και τα φρούτα. Τα λιπαρά είναι περιορισμένα και προτείνει ψητό κοτόπουλο ή στήθος γαλοπούλας, αυγά ποσέ (όχι τηγανιτά), άπαχο κόκκινο κρέας, θαλασσινά και ψάρια. Η Τζένιφερ προτιμά την νέα λιγότερο αυστηρή εκδοχή της δίαιτας Ατκινς, και δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα θαλασσινά και τα ψάρια.

Τι πρέπει να φας

Δοκιμάστε και εσείς να περιορίσετε τα λευκά (ψωμί, μακαρόνια, ζάχαρη, και γλυκά), και επιλέξτε έναν πιο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος. Αποφύγετε τα τσιγαριστά, και τα πλούσια σε σάλτσες φαγητά. Προτιμήστε το ψήσιμο στα κάρβουνα ή στο γκρίλ ακόμη και στον ατμό.

Κρατήστε το τηγάνι μακριά από την κουζίνα και χρησιμοποιήστε μόνο αν τα παιδιά σας ζητούν απεγνωσμένα τις αγαπημένες τους τηγανιτές πατάτες. Αντε τσιμπήστε μια-δυό για να σας φύγει η λιγούρα!

Το πρόγραμμα γυμναστικής

Εκτός όμως από την διατροφή σημαντικό ρόλο παίζει και η άσκηση που πρέπει να γίνεται παράλληλα και σε τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα).

Η Τζένιφερ απέκτησε καινούργια δασκάλα γιόγκα την Mandy Ingber, αυτή θεωρείται υπεύθυνη για την μεγάλη αλλαγή στο σώμα της ηθοποιού.Η Μandy έχει προσθέσει στο μάθημα της γιόγκας καινούργιας στοιχεία όπως μουσική. "Όταν προσπαθείς να κρατηθείς σε μια στάση, η σιωπή μπορεί να είναι βασανιστική, ενώ αντίθετα η μουσική το κάνει πιο ευχάριστο" λέει η Mandy.

H Τζένιφερ γυμνάζεται με την δασκάλα της τρεις φορές την εβδομάδα, "κρατάμε την κάθε στάση από 30 έως 60 δευτερόλεπτα εξαρτάται από το βαθμό της δυσκολίας" αποκαλύπτει η Mandy.Πριν ξεκινήσει την γιόγκα η Τζένιφερ τρέχει για 20 λεπτά στο διάδρομο αφού την "βοηθάει να ζεστάνει τους μυς πριν ξεκινήσει τις ασκήσεις".

Μπορείτε και εσείς να τρέξετε είναι η ιδανική άσκηση για να κάψετε θερμίδες. Αν δεν έχετε διάδρομο, και δεν πηγαίνετε γυμναστήριο.Επιλέξτε να τρέξετε ή να περπατήσετε σε έντονο ρυθμό σε δρόμο με ανηφορική κλίση ή ακόμη καλύτερα σε λόφο.

Το "Budokon"

Η Τζένιφερ εκτός από την γιόγκα της αρέσει να δοκιμάζει και καινούργια είδη γυμναστικής όπως το "Budokon". Είναι συνδυασμός διαλογισμού, πολεμικών τεχνών και γιόγκα και αποτελεί την νέα τρέλα στην Αμερική. Έγινε οπαδός αυτής της άσκησης όταν το 2005 της είχαν ζητήσει να ποζάρει για το εξώφυλλο του περιοδικού "Vanity Fair".

Τότε ο Μπράντ τα είχε φτιάξει με την Αντζελίνα και εκείνη ήθελε να δείχνει ότι βρίσκεται μεγάλη φόρμα. Έτσι η καλύτερη της φίλη και συμπρωταγωνίστρια στα "Φιλαράκια" Κόρντνεϊ Κόξ της σύστησε να τον ειδικό του "Budokon" Cameron Shayne. Με το συγκεκριμένο τρόπο γυμναστικής πετυχαίνεις το κάψιμο πολλών θερμίδων αλλά παράλληλα είναι και τρομερά αγχολυτικό.

Το "Kettlebells"

Τέλος, πέρσι η Τζένιφερ δοκίμασε και το "Kettlebells". Είναι γυμναστική με ρυθμιζόμενα βάρη που αυξάνουν την δύναμη, αντοχή, ευκινησία και ισορροπία. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικά αφού καίγεται λίπος και τονώνεται το καρδιαγγειακό σύστημα. Είναι ιδανική άσκηση για την απώλεια βάρους.