Στη Ματίλντα το βραβείο του Λέτζερ!

13.01.2009
Το βραβείο «Χρυσής σφαίρας» του Χιθ Λέτζερ που κέρδισε για το ρόλο του ως «Τζόκερ» στην ταινία «Σκοτεινός ιππότης» θα πάει στα χέρια της κόρης του, Ματίλντα. Αυτό δήλωσε η μητέρα του αδικοχαμένου ηθοποιού
Το βραβείο «Χρυσής σφαίρας» του Χιθ Λέτζερ που κέρδισε για το ρόλο του ως «Τζόκερ» στην ταινία «Σκοτεινός ιππότης» θα πάει στα χέρια της κόρης του, Ματίλντα. Αυτό δήλωσε η μητέρα του αδικοχαμένου ηθοποιού, η οποία δεν κρύβει τη συγκίνηση της για την μετά θάνατο διάκριση του αδικοχαμένου γιου της.

Η Σάλι Μπελ ξεκαθάρισε ότι το βραβείο αυτό και όσα κέρδισε ή πρόκειται να κερδίσει ο γιος της θα καταλήξουν στα χέρια της 3χρονης εγγονής της, την οποία ο Λέτζερ αγαπούσε υπερβολικά. «Είναι κομμάτι του εαυτού του» λέει συγκινημένη η μητέρα του, η οποία έμαθε τα νέα ότι ο Λέτζερ κέρδισε το βραβείο λίγο πριν την πτήση της στο εσωτερικό της Αυστραλίας.

«Τα πάντα ανήκουν στην κόρη του. Τώρα είναι μικρή, αλλά όταν μεγαλώσει θα μπορεί να καταλάβει τι μεγάλη κληρονομιά της άφησε ο πατέρας της» λέει χαρακτηριστικά η Μπελ. Τη χρυσή σφαίρα παρέλαβε τελικά ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κρίστοφερ Νόλαν. Τις προηγούμενες μέρες είχε δημιουργηθεί ένα θέμα σχετικά, αφού ακούγονταν διάφορα ονόματα, όπως ο πατέρας του ή η πρώην σύντροφος του και μητέρα της κόρης του, Μισέλ Γουίλαμς και ποιος θα πρέπει τελικά να ανέβει στη σκηνή να το παραλάβει, σε περίπτωση νίκης. Αν και η Γουίλιαμς από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να ανέβει στη σκηνή.

Ο 28χρονος ηθοποιός πέθανε πριν ένα χρόνο ακριβώς από υπερβολική δόση χαπιών. Τον άτυχο ηθοποιό βρήκε το επόμενο πρωί η γυναίκα που καθάριζε το σπίτι του. Η 3χρονη κόρη του, Ματίλντα είναι καρπός της σχέσης του με την ηθοποιό, Μισέλ Γουίλαμς την οποία γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας, «Brokeback mountain». Το ζευγάρι είχε χωρίσει λίγους μήνες πριν τον θάνατο του Λέτζερ.