Λούκας: "Μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας"!

13.02.2009
Αν οι γονείς του, που πιστεύουν στη φωνή του, δεν δήλωναν συμμετοχή στο παιχνίδι για αυτόν, το «Χ-Factor» θα είχε άλλο νικητή και εμείς δεν θα τα λέγαμε με τον Λούκα Γιώρκα.

Από τον ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Αν οι γονείς του, που πιστεύουν στη φωνή του, δεν δήλωναν συμμετοχή στο παιχνίδι για αυτόν, το «Χ-Factor» θα είχε άλλο νικητή και εμείς δεν θα τα λέγαμε με τον Λούκα Γιώρκα. Ο 22άχρονος τραγουδιστής μας εξομολογήθηκε ότι όταν εξασφάλισε από τις οντισιόν το εισιτήριό του για τα live του talent show, δεν πίστευε ότι θα άντεχε για περισσότερες από δύο εμφανίσεις. Διαψεύστηκε όμως και πλέον ανυπομονεί να πάρει στα χέρια του τα πρώτα του τραγούδια διά χειρός μάλιστα Γιώργου Θεοφάνους.

Συγχαρητήρια πρώτα απ όλα για τη νίκη σου.

«Σ ευχαριστώ πάρα πολύ, να είσαι καλά».

Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό από τότε που μπήκες στο παιχνίδι ότι θα είσαι ο νικητής;

«Από όταν ξεκίνησαν τα live εννοείς;».

Όχι, από την πρώτη είσοδό σου στις οντισιόν.

«Όταν πήγα στις οντισιόν, δεν περίμενα καν ότι θα περάσω στα live. Όταν πια πέρασα, δεν πίστευα ότι θα άντεχα για περισσότερα από δύο live. Απόδειξη γι αυτό που λέω είναι ότι πριν ξεκινήσουμε τα ζωντανά σόου μας έδωσαν να υπογράψουμε κάτι χαρτιά, τα οποία ανέφεραν κάποιες μελλοντικές δεσμεύσεις για όλους, αλλά είχαν και κάποιες παραγράφους που αφορούσαν το νικητή. Αυτές όμως δεν τις διάβασα, που σημαίνει, στην τελική, ότι δεν ξέρω τι υπέγραψα. Είναι να γελάς, αλλά έτσι είναι».

Τη στιγμή που ο Σάκης Ρουβάς ανακοίνωνε ότι είσαι ο νικητής τι σκέψεις περνούσαν από το μυαλό σου; Θυμάσαι;

«Το μόνο που θυμάμαι από εκείνη τη βραδιά ήταν ότι είχα πέσει κάτω και έλεγα δόξα τω Θεώ, τίποτε άλλο».

Ποιον φοβόσουν περισσότερο από τους συνυποψήφιούς σου;

«Δεν είχα λόγο να φοβηθώ κανέναν, γιατί δεν τους έβλεπα σαν αντιπάλους. Η θεωρία που πιστεύω εγώ είναι ότι μεγαλύτερος αντίπαλός μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Πρέπει να παλεύουμε κάθε μέρα με τον εαυτό μας για να γινόμαστε καλύτεροι, να προοδεύουμε σ' αυτό που κάνουμε. Νομίζω ότι αν κάνουμε κάτι με την καρδιά μας, την ψυχή μας και την αγάπη μας, γίνεται αποδεκτό. Εγώ προσωπικά θα ήμουν χαρούμενος όποια θέση κι αν έπαιρνα, ακόμη και αν δεν έφτανα στον τελικό».

Από πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική;

«Από πολύ μικρός. Να φανταστείς ότι στο σχολείο παρουσιάστηκα με μια κιθάρα, που λέει ο λόγος. Και το λέω αυτό επειδή με το που άρχισα το σχολείο έκανα μαθήματα κιθάρας. Πάντα είχα επαφή με τη μουσική, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Τραγουδούσα στο σπίτι, σε χορωδίες και αργότερα σε μπαράκια, μέχρι που οι γονείς μου συμπλήρωσαν την αίτηση για να συμμετάσχω στις οντισιόν του Χ-Factor».

Ποια είναι τα σχέδιά σου από δω και πέρα;

«Θα συνεργαστώ με τη Sony Music και τον Γιώργο Θεοφάνους, ο οποίος θα μου γράψει τραγούδια και ελπίζω το συντομότερο να τα έχω στα χέρια μου».

Ποιο είδος μουσικής σε γεμίζει περισσότερο;

«Ακούω τα πάντα, αλλά η ροκ είναι αυτή που μου βγάζει τα πιο έντονα συναισθήματα».

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου τραγούδι;

«Πολλά! Αλλά ξεχωρίζω το Παλιό μου παλτό του Χρήστου Δάντη και το Για το καλό μου του Γιάννη Μηλιώκα».

Ο πιο αγαπημένος σου στίχος τραγουδιού;

«Ένας από τους αγαπημένους μου στίχους είναι αυτός που λέει: Πόσα παιδιά ήρθαν / να βρουν το αντριλίκι τους / και σου ακούμπησαν / δειλά το χαρτζιλίκι τους, από τα Λαδάδικα του Δημήτρη Μητροπάνου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ