Στα πεταχτα

26.02.2009
Νέα από το χώρο της σόουμπιζ που ξαφνιάζουν, εντυπωσιάζουν, προκαλούν. Αυλαίες που ανοίγουν ή κλείνουν, χειροκρότημα, γέλιο, δάκρυ, επιδοκιμασίες ή αποδοκιμασίες. Συνεργασίες που ταίριαξαν, άλλες που... ναυάγησαν, ό,τι δημιουργεί αίσθηση ή ψιθύρους. Το ΛΟΙΠΟΝ είναι παντού. Στο προσκήνιο και το παρασκήνιο...

Από τη Σίσσυ Μενεγάτου

Ατμόσφαιρα Σεν Τροπέ στην καρδιά της Αθήνας! Την Παρασκευή 6 Μαρτίου ανοίγει το «Κλουβί με τις τρελές» στο Θέατρο «Παλλάς». Αυτή είναι η οριστική ημερομηνία έναρξης και ευχόμαστε όλα να πάνε ρολόι, αφού θα είναι η μεγαλύτερη παραγωγή της χρονιάς. Με φανταχτερά και δύσκολα σκηνικά, που αλλάζουν ως διά μαγείας, ας είναι καλά ο «μάγος» σκηνογράφος Γιώργος Γαβαλάς, ενώ είναι σχεδόν έτοιμα και τα 600 περίτεχνα κοστούμια που σχεδίασε η Ντένη Βαχλιώτη. Ο σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής, που πρωταγωνιστεί μαζί με τον Γιάννη Μπέζο, κάνει ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα, ενώ ο χορογράφος Δημήτρης Παπάζογλου τους έχει εξαντλήσει στο χορό. Στο σανίδι άλλοι 22 ηθοποιοί (Νέλλη Γκίνη, που επιστρέφει στο θέατρο και είναι πραγματικά η έκπληξη της παράστασης, Μέμος Μπεγνής, Θόδωρος Κατσαφάδος, που για τις ανάγκες του ρόλου του γίνεται Ινδός, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Σοφία Φαραζή κ.ά.). Επίσης, πολλοί χορευτές και 8μελής ορχήστρα στο μιούζικαλ που σπάει ταμεία πριν καν ξεκινήσει. Ήδη η προπώληση έχει ξεπεράσει τα 22.000 εισιτήρια!

«Αι δύο ορφαναί» του Αντόλφ Ντ Ενερί θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα, αλλά ο Παύλος Χαϊκάλης, που θα υποδυθεί τη μία, αναζητά το θεατρικό του ταίρι. Κι αυτό γιατί τελικά ο Αντώνης Λουδάρος προτίμησε το τραγούδι, καθώς θα κάνει συναυλίες μαζί με την Ηρώ και τον Μέμο Μπεγνή μετά την επιτυχημένη τους παράσταση «Ηρώ Δύο».

Μπορεί φέτος η Ελένη Ράντου λόγω τηλεόρασης και κινηματογράφου να μην προλάβαινε να παίξει και στο Θέατρο «Διάνα», όπου παρουσιάζεται με επιτυχία ο «Βροχοποιός», αλλά του χρόνου θα επιστρέψει εκεί με κάτι πολύ δυνατό. Ακούγεται μάλιστα ότι ίσως να είναι και καινούργιο δικό της θεατρικό έργο. Μάλιστα, πιθανότατα θα έχει πάλι μαζί της, μετά το πετυχημένο «Μαμά, μην τρέχεις», την Κατιάνα Μπαλανίκα, καθώς το σχέδιο του Σταμάτη Φασουλή για τον «Θεό του μακελειού» της Γιασμίν Ρεζά μετατέθηκε για αργότερα.

Κι αυτό γιατί η παράστασή του «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» με τη Σοφία Φιλιππίδου στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν» σπάει ταμεία και θα επαναληφθεί και του χρόνου. Καταλαβαίνετε, όμως, τι θα γίνει με το αχτύπητο δίδυμο Ράντου - Μπαλανίκα στο «Διάνα».

«Σνίτσελ με βότκα Τσέχωφ» θα... σερβίρουν ο Τάκης Παπαματθαίου με την αγαπημένη του Φιλίτσα Καλογεράκου (σ.σ.: τη Μαρκέλα της «Μαρίας της άσχημης») από την Τρίτη 3 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο Θέατρο «Γκλόρια». Ο Γιάννης Αϊβάζης δεν θα είναι τελικά μαζί τους, όπως είχε αρχικά συζητηθεί, γιατί έχει υποχρεώσεις με τηλεοπτικά γυρίσματα. Το θίασο συμπληρώνουν η Ίρις Πανταζάρα (γνωστή από το «Μια στιγμή δυο ζωές») και ο Θοδωρής Ρωμανίδης. Στην παράσταση τα μονόπρακτα του Άρθουρ Σνίτσλερ «μπλέκονται» γλυκά με αυτά του Άντον Τσέχωφ και συνθέτουν μια απίστευτη φάρσα, με φοβερές ανατροπές και πολύ γέλιο.

Δεν ξέρουμε αν το έκανε για... τη φουκαριάρα τη μάνα του ο Γιάννης Παπαθανάσης, αλλά πρωταγωνιστεί κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο έργο «Ωχ τα νεφρά μου» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου στο Θέατρο «Μαίρη Αρώνη». Μια πικρή κωμωδία όπου δύο φίλοι, ο Μπούλης (Περικλής Αλμπάνης, ο οποίος σκηνοθετεί και την παράσταση) και ο Μητσάρας (Αντώνης Αλεξίου), ονειρεύονται τη μεγάλη ζωή. Πέφτουν όμως στα νύχια του κυρίου Νεφρά (Γιάννης Παπαθανάσης), που θέλει να πάρει τα νεφρά τους! Τι ρόλο θα παίξει η όμορφη Μαγδαληνή (Μαρίτα Ρίτζι);

Δεν θα ξεκουραστεί καθόλου ο Γιάννης Μπέζος. Από το «Ευτυχισμένοι μαζί» και το «Κλουβί με τις τρελές» θα μεταμορφωθεί το καλοκαίρι σε «Κατά φαντασίαν ασθενή». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μπέζος θα παρουσιάσει το ομώνυμο έργο του Μολιέρου στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Θα πρωταγωνιστήσει και θα το σκηνοθετήσει κιόλας, έχοντας στο πλευρό του ως Ελμίρα τη Ναταλία Τσαλίκη. Μπορεί πέρυσι το σχέδιο να είχε ναυαγήσει, αλλά φαίνεται ότι φέτος προχωράει ολοταχώς για την υλοποίησή του, παρά το μεγάλο τρέξιμο του Γιάννη Μπέζου, που στην κυριολεξία δεν έχει πάρει ανάσα.