Ν. Παπαδάκης - Δ. Νομικού: "Στην τηλεόραση δεν είναι όλοι αληθινοί"

19.03.2009
Αποτελούν ένα από τα πιο λαμπερά τηλεοπτικά ζευγάρια της μικρής μας οθόνης. Κάθε Σάββατο μέσα από τη συχνότητα του Alter μας παρουσιάζουν το «Lifestyle» της ελληνικής σόουμπιζ. Συναντήσαμε τον Νίκο Παπαδάκη και τη Δούκισσα Νομικού και μιλήσαμε για όλα.

Από τον ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Αποτελούν ένα από τα πιο λαμπερά τηλεοπτικά ζευγάρια της μικρής μας οθόνης. Κάθε Σάββατο μέσα από τη συχνότητα του Alter μας παρουσιάζουν το «Lifestyle» της ελληνικής σόουμπιζ. Συναντήσαμε τον Νίκο Παπαδάκη και τη Δούκισσα Νομικού και μιλήσαμε για όλα.

Πώς κατάφερες να είσαι ο μόνος σταθερός στην εκπομπή, δεδομένου ότι στα 6 χρόνια που προβάλλεται ?με εξαίρεση μία σεζόν, κατά την οποία τα ηνία είχε κρατήσει η Μπέττυ Μαγγίρα? αλλάζει μόνο η συμπαρουσιάστρια; Τι κάνεις και φεύγουν τα κορίτσια από δίπλα σου;

Νίκος Παπαδάκης: (Γέλια.) «Δεν κάνω τίποτα. Μπορείς να ρωτήσεις και τη Δούκισσα πώς περνάει μαζί μου. Αυτό είναι μια απόφαση που παίρνει το κανάλι. H παραγωγή είναι δική του, αυτό αποφασίζει ποιος θα μείνει, ποιος θα έρθει, ποιος θα φύγει».

Έπειτα από τόσα χρόνια στο «Lifestyle» πώς αισθάνεσαι;

Ν.Π.: «Επειδή βρίσκομαι στην εκπομπή από τη γέννησή της, την αγαπάω. Την αισθάνομαι ως δικό μου κομμάτι. Βέβαια, όλη αυτή η επιτυχία οφείλεται πάρα πολύ στα παιδιά που βρίσκονται από πίσω, στους δημοσιογράφους που κάνουν τα θέματα και στην αρχισυντάκτρια Σοφία Σιδέρη, στην οποία ανήκει η ιδέα».

Δούκισσα, πώς σου φαίνεται η πρώτη σου τηλεοπτική προσπάθεια;

Δούκισσα Νομικού: «Είμαι ενθουσιασμένη. Επειδή τώρα εξερευνώ τον κόσμο της τηλεόρασης, διαπιστώνω ότι με ενδιαφέρει και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Ο Νίκος ως συμπαρουσιαστής σε βοηθάει;

Δ.Ν.: «Με στηρίζει πολύ και μου δίνει συμβουλές».

Ποια είναι η πιο καλή συμβουλή που σου έδωσε;

Δ.Ν. (Στρέφεται προς τον Νίκο.): «Θα πεις;».

Ν.Π.: «Της είπα από την πρώτη στιγμή, επειδή πιστεύω ότι είναι ένα πρόσωπο που θα μας απασχολήσει στο μέλλον πολύ, να είναι ο εαυτός της.Να μην αλλάξει. Η Δούκισσα είναι ένα πολύ καλό κορίτσι, ένα αθώο κορίτσι. Καμιά φορά την πειράζω και της λέω ότι έπειτα από μερικά χρόνια θα είναι πιο όμορφη, πιο κορίτσι, θα τα έχει όλα πιο, αλλά τώρα να μείνει σ’ αυτό. Θέλει πολλή δουλειά. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, διότι πριν που σου ανέφερα τα παιδιά της εκπομπής έμαθα από αυτά τα παιδιά, που είχαν εμπειρία. Τώρα η Δούκισσα μαθαίνει από όλους εμάς, αλλά η ίδια έχει να μας δώσει πολλά».

Πιστεύετε ότι όλα τα τηλεοπτικά πρόσωπα που βλέπουμε βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό;

Ν.Π.: «Όχι, κι αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Η τηλεόραση, κακά τα ψέματα, θα δείξει αυτό που είσαι. Όταν δεν θα χαμογελάσεις αληθινά, θα φανεί. Όταν θα είσαι στεναχωρημένος, θα το δείξει, ό,τι αισθάνεσαι γενικά θα φανεί. Δεν νομίζω ότι είναι όλοι αληθινοί».

Δ.Ν.: «Εγώ πιστεύω ότι όσοι είναι στην τηλεόραση πολλά χρόνια είναι πραγματικά αληθινοί, επειδή ο κόσμος αναγνωρίζει την υποκρισία και το ψέμα. Οπότε, όσους βλέπουμε χρόνια τώρα να κάνουν επιτυχία είναι πραγματικά αληθινοί, γι’ αυτό και τους αγαπάμε όλοι».

Ποιο πρόσωπο πιστεύετε ότι βγάζει όλη του την αλήθεια;

Ν.Π.: «Να σου πω το πιο αγαπητό; Πιστεύω ότι είναι η Ελένη Μενεγάκη. Για να την παρακολουθεί ο κόσμος τόσα χρόνια, σημαίνει ότι κάτι βλέπει σ’ αυτήν».

Δ.Ν.: «Συμφωνώ, αλλά έχω να προσθέσω πολλά πρόσωπα... Είναι η Τατιάνα Στεφανίδου».

Ν.Π.: «Η Σεμίνα Διγενή, χρόνια την ακολουθεί ο κόσμος».

Δ.Ν.: «Η Ρούλα Κορομηλά επίσης, η οποία είναι και πρότυπο για όλα τα νέα κορίτσια που θέλουν να κάνουν τηλεόραση».

Στην εγχώρια σόουμπιζ μπορούμε να μιλάμε για lifestyle των celebrities όπως στο εξωτερικό; Ή έχουμε να κάνουμε με άνισα μεγέθη;

Ν.Π.: «Δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε, επειδή εμείς απευθυνόμαστε σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων, ενώ εκεί απευθύνονται σε όλο τον κόσμο. Οπότε, αυτά τα δύο δεν μπορούν να συγκριθούν καθόλου».

Δ.Ν.: «Ναι, αλλά εγώ πιστεύω ότι για τη δική μας αγορά, αν το πάρουμε αναλογικά, έχουμε και celebrities και σταρ, άσχετα αν γεννήθηκαν στην Ελλάδα».

Μιας και αναφερθήκατε στη Ρούλα Κορομηλά, ως τηλεθεατές σας λείπει από την τηλεόραση;

Δ.Ν.: «Εμένα προσωπικά ναι. Τη λατρεύω, τη θαυμάζω πάρα πολύ. Πιστεύω ότι αν πραγματικά θελήσει η ίδια να επιστρέψει, θα το κάνει και θα δώσει χαρά σε πάρα πολύ κόσμο, γιατί έχει το προσωπικό της στυλ και αναμφισβήτητα έχει αφήσει τη σφραγίδα της στην ελληνική τηλεόραση».

Ν.Π.: «Κι εγώ θα ήθελα να την ξαναδώ, αλλά τι να κάνει; Είναι μια παγίδα αυτό. Όταν είσαι πολύ πετυχημένος και έχεις κάνει τόσα πράγματα, να επαναλάβεις κάτι που έκανες στο παρελθόν; Δεν θα είναι τόσο ωραίο. Εκτός κι αν θελήσει να κάνει κάτι διαφορετικό και έξυπνο». Δ.Ν.: «Δεν πιστεύω ότι η Ρούλα Κορομηλά θα επαναληφθεί ποτέ. Ό,τι έχει κάνει ήταν τελείως διαφορετικό».

Στην Ελλάδα έχουμε πρωτοπόρους στο lifestyle;

Ν.Π.: «Ναι, αλλά αυτό καμιά φορά παρεξηγείται. Για μένα ο Λάκης Γαβαλάς είναι ένας τέτοιος άνθρωπος, αλλά πολλοί λένε ότι προκαλεί. Ωστόσο, είναι πρωτοπόρος. Από τον Λάκη Γαβαλά μαθαίνουμε τη μόδα, τι θα φορεθεί, τις καινούργιες τάσεις, αλλά πολλές φορές παρεξηγείται».

Ποιο είναι αυτό το μαγικό που έχει η τηλεόραση και θέλουν όλοι πια να βγουν στο «γυαλί»;

Ν.Π.: «Οι λόγοι που κάποιος θέλει να είναι στην τηλεόραση είναι πολλοί. Όπως επειδή θέλει να βλέπει τον εαυτό του, να έχει δηλαδή προβολή και να λέει στους γύρω του ορίστε πού βρίσκομαι. Μπορεί να είναι οικονομικοί, να το βλέπει δηλαδή σαν επάγγελμα. Υπάρχουν όμως και οι επαγγελματίες, που βρίσκονται δηλαδή στην τηλεόραση επειδή αυτή είναι η δουλειά τους. Ωστόσο, είναι και εκείνοι που απλώς υπάρχουν σε ένα πρόγραμμα».

Δ.Ν.: «Πιστεύω ότι αυτό που μαγεύει είναι η επικοινωνία που μπορείς να έχεις με τον κόσμο. Όταν ξέρεις ότι με το πρόγραμμα που παρουσιάζεις κάνεις παρέα στους ανθρώπους που είναι απέναντί σου και σε βλέπουν, τους ψυχαγωγείς και περνάνε καλά μαζί σου, αυτό μόνο χαρά μπορεί να σου δίνει».

Εσείς γιατί κάνετε τηλεόραση;

Ν.Π.: «Ανήκω στην κατηγορία των επαγγελματιών. Είναι η δουλειά μου. Όμως μ’ αρέσει κι η επαφή με τον κόσμο».

Δ.Ν.: «Όταν μου έγινε η πρόταση να βρεθώ στην εκπομπή, το θεώρησα πολύ καλή ευκαιρία. Αυτή τη στιγμή το ?Lifestyle? είναι για μένα σχολείο».

Τι πιστεύετε ότι λείπει από την ελληνική τηλεόραση; Η αλήθεια; Η φαντασία ή η ευρηματικότητα;

Ν.Π.: «Πιστεύω ότι έχει τα πάντα. Εμείς κάνουμε τις επιλογές μας και είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτά που προβάλλονται. Εμείς οδηγούμε την κατάσταση».

Δ.Ν.: «Ούτε εγώ νομίζω ότι λείπει κάτι. Σαν τηλεθεάτρια, όμως, ξέρεις τι μου λείπουν; Τα βραδινά σόου που έκανε η Ρούλα Κορομηλά με καλεσμένους όλα τα μεγάλα ονόματα της υποκριτικής και του τραγουδιού, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού».

Με μία λέξη πώς θα χαρακτηρίζατε ο ένας τον άλλο;

Δ.Ν.: «Στον Νίκο ταιριάζει μία και μόνο λέξη: ?πλακατζής?».

Ν.Π.: «Όταν βλέπεις αυτό το πρόσωπο, πέρα από κούκλα τι άλλο μπορείς να πεις;».

Ποιο είναι το moto της ζωής σας;

Ν.Π.: «Κάθε εμπόδιο για καλό».

Δ.Ν.: «?Ποτέ μη λες ποτέ?. Μου το έχουν μεταδώσει οι γονείς μου αυτό. Όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε την προσπάθειά μας».

Τι θεωρείτε εσείς lifestyle και κατά πόσο ο δικός σας τρόπος ζωής μοιάζει με αυτόν που παρουσιάζουν η τηλεόραση και τα περιοδικά;

Δ.Ν.: «Lifestyle για μένα είναι η καθημερινότητά μου, που δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, δεν θα σε ενθουσιάσει. Δουλεύω, διαβάζω, ζω με την οικογένειά μου, ήσυχα πράγματα».

Ν.Π.: «Και ο δικός μου τρόπος ζωής είναι απλός. Από κει και πέρα το lifestyle που προτείνουμε μέσα από την εκπομπή δεν είναι το αληθινό. Απλώς το κάνουμε επειδή θέλουμε να δώσουμε μια καλή εικόνα στον κόσμο. Δηλαδή, τη μία ώρα που θα καθίσει ο τηλεθεατής να μας παρακολουθήσει, να δει ωραίες εικόνες, να τον ψυχαγωγήσουμε».

Έχουμε «ψώνια» στη σόουμπιζ;

Ν.Π.: «Ε να μην έχουμε; Και πάρα πολλά! (Γέλια.) Δεν είναι κακό, εντάξει, όπως δεν είναι κακό και να το λέμε».

Δ.Ν.: «Η λέξη ?ψώνιο? δεν μ’ αρέσει και δεν είμαι εγώ αρμόδια να κρίνω, ούτε να χαρακτηρίσω κάποιον άνθρωπο έτσι».

Ποιους θεωρείτε σταρ;

Δ.Ν.: «Πολλά πρόσωπα. Θέλεις να σου πω από την τηλεόραση; Τραγουδιστές; Ηθοποιούς;».

Πες μου ένα πρόσωπο από τον κάθε χώρο.

Δ.Ν.: «Ένα μόνο μου είναι δύσκολο. Από την τηλεόραση σταρ είναι η Ελένη Μενεγάκη, η Ρούλα Κορομηλά, η Τατιάνα Στεφανίδου. Από το τραγούδι η Άννα Βίσση, αλλά και νέα πρόσωπα, όπως η Έλενα Παπαρίζου».

Ν.Π.: «Εγώ δεν θα σου πω ονόματα, θα επαναλάβω κάτι που είπα παλιότερα. Για μένα σταρ είναι αυτός που είναι γενναιόδωρος και πετυχημένος. Είναι πάρα πολλοί, αλλά είναι και κάποιοι που δεν φαίνονται πολύ. Δηλαδή, σταρ δεν είναι μόνο αυτοί που προβάλλουν τα μέσα».