Τέλος εποχής για το σόου του Λάρι Κινγκ

30.06.2010
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο διάσημος δημοσιογράφος χθες, ύστερα από ένα τέταρτο του αιώνα η καθημερινή εκπομπή του στο CNN "κατεβάζει τα ρολά" τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο διάσημος δημοσιογράφος χθες, ύστερα από ένα τέταρτο του αιώνα η καθημερινή εκπομπή του στο CNN "κατεβάζει τα ρολά" τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Απευθυνόμενος στους τηλεθεατές του, ο Λάρι Κινγκ (Larry King) αποκάλυψε ότι η απόφασή του αυτή "θα δώσει στον ίδιο και τη γυναίκα του περισσότερο χρόνο για να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε αγώνες". Όσοι διαβάζουν "πίσω από την είδηση" τοποθετούν την απόφαση του Κινγκ στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειάς του να σώσει τον γάμο του με την έβδομη σύζυγό του, ο οποίος πρόσφατα πέρασε πολλά. Μέχρι και απόπειρα αυτοκτονίας της Σον (Shawn) καταγράφηκε πρόσφατα.

Ο βετεράνος παρουσιαστής είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της αμερικανικής τηλεόρασης και τελειώνει την καριέρα του με το εντυπωσιακό ρεκόρ των 40.000 συνεντεύξεων. Στις προσωπικότητες που έχει συναντήσει, συμπεριλαμβάνονται όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ από τον Τζέραλντ Φορντ (Gerald Ford) μέχρι και σήμερα, αλλά και ηγέτες άλλων κρατών όπως ο Μιχαήλ Γκορμπατζόφ (Mikhail Gorbachev) και η Μάργκαρετ Θάτσερ (Margaret Thatcher).

Παρόλη την επιτυχία του, τα αρκετά πεσμένα νούμερα της εκπομπής του αυτή τη χρονιά είχαν γίνει επανειλημμένα θέμα συζήτησης εντός και εκτός τηλεοπτικού δικτύου. Με τη χθεσινοβραδινή όμως δήλωσή του, την οποία μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ξεκαθαρίζει ότι παραμένει μέλος της οικογένειας του CNN, παρουσιάζοντας αφιερωματικές εκπομπές για σημαντικά εθνικά η διεθνή θέματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Συνεχίζοντας, δήλωσε περήφανος για την επιτυχία του "Larry King Live" που μπήκε στο Βιβλίο των Παγκοσμίων Ρεκόρ Γκίνες ως η μακροβιότερη, με τον ίδιο παρουσιαστή, στο ίδιο κανάλι, την ίδια ώρα εκπομπή όλων των εποχών.

"Με αυτό το κεφάλαιο να κλείνει, ανυπομονώ για το μέλλον και αυτό που το επόμενο κεφάλαιο θα φέρει στη ζωή μου", δήλωσε με συγκίνηση, ενώ συμπλήρωσε πως για την ώρα, ήρθε η στιγμή να "κρεμάσει τα... παπούτσια του".

Διάσημος για το πολύ ιδιαίτερο, χαλαρό στυλ του, ο Λάρι Κινγκ έγινε ο δημοσιογράφος που επέλεγαν οι διάσημοι για να δώσουν τη δική τους πλευρά της εκάστοτε ιστορίας που τους αφορούσε. "Η δουλειά μου είναι να κάνω τις ερωτήσεις", είχε παραδεχτεί μιλώντας παλιότερα στη "New York Post", ενώ τόνισε ότι το κλειδί για μια καλή συνέντευξη είναι να ακούς πραγματικά.

"Δεν γράφω ποτέ τι θα ρωτήσω από πριν. Οι συνεργάτες μου μου δίνουν τις πληροφορίες που χρειάζομαι, έχω σημειώσεις και ιδέες, αλλά ποτέ έτοιμες ερωτήσεις. Και αυτό οφείλεται στο πως ξεκίνησα. Η πρώτη μου συνέντευξη με διάσημο ήταν με τον Μπόμπι Ντάριν (Bobby Darin) ο οποίος είχε εμφανιστεί χωρίς να τον περιμένω και χρειάστηκε να αυτοσχεδιάσω. Το συναίσθημα μου άρεσε πολύ και έκανα το ίδιο κάθε φορά", συμπλήρωσε αργότερα.

Στον... επόμενο τόνο, βέβαια, το θέμα περνάει στην κούρσα διαδοχής, με επικρατέστερους στην λίστα τον γνωστό από τη συμμετοχή του στην εκπομπή "Αμερική έχεις ταλέντο", Πιρς Μόργκαν (Piers Morgan) και τη δημοφιλή δημοσιογράφο του CBS, Κέιτι Κούριτς (Katie Couric). Η συνέχεια... τον Σεπτέμβριο.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα