Δικάστηκε επειδή μαγείρευε!

30.04.2009
Τριακόσια είκοσι ευρώ θα πληρώνει μια γυναίκα από τις Σέρρες κάθε φορά που θα μπαίνει στην κουζίνα της τα ξημερώματα για να μαγειρέψει.

Τριακόσια είκοσι ευρώ θα πληρώνει μια γυναίκα από τις Σέρρες κάθε φορά που θα μπαίνει στην κουζίνα της τα ξημερώματα για να μαγειρέψει. Η 65άχρονη γυναίκα κλήθηκε στο δικαστήριο ως κατηγορούμενη έπειτα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της μια άλλη νοικοκυρά της πολυκατοικίας, γιατί μαγειρεύει από τις 3 έως τις 5 τα ξημερώματα.

Η μηνύτρια, που μένει στον 3ο όροφο, κατηγορεί την 65άχρονη, που μένει στον 5ο, ότι μαγειρεύει ακατάλληλες ώρες χωρίς να ανοίγει τον απορροφητήρα, για λόγους οικονομίας, όπως ισχυρίστηκε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η υγεία της, καθώς κατέθεσε ότι πάσχει από αλλεργικό άσθμα και παρουσίασε ακόμα και ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία οι οσμές και η σκόνη της προκαλούν αναπνευστικό πρόβλημα.

Η 65άχρονη νοικοκυρά, που θεώρησε την ιστορία αστεία και χωρίς βάση, έφτασε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και χωρίς να προετοιμάσει την υπερασπιστική της γραμμή. Το δικαστήριο, όμως, δεν είχε την ίδια άποψη. Τι και αν ισχυρίστηκε ότι δεν έχει μαγειρέψει ποτέ τα ξημερώματα, ότι ξεκινάει τις δουλειές του σπιτιού νωρίς το πρωί, όπως όλες οι νοικοκυρές, και ότι κάθε φορά που μαγειρεύει ανοίγει τον απορροφητήρα; Η γραμμή της μηνύτριας ήταν πολύ καλά οργανωμένη και η ίδια πολύ πειστική. Έτσι, το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη πρόστιμο ύψους 320 ευρώ για κάθε φορά που θα μαγειρεύει τις ώρες που ενοχλείται η κυρία του 3ου ορόφου.