Κινδυνεύει η 4χρονη κόρη του Μάικ Τάισον

26.05.2009
Στην εντατική και σε μηχανική υποστήριξη βρίσκεται από χτες η τετράχρονη κόρη του Μάικ Τάισον (Mike Tyson), αφού ο λαιμός της παγιδεύτηκε με ένα καλώδιο του διαδρόμου γυμναστικής που υπήρχε στο σπίτι, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Στην εντατική και σε μηχανική υποστήριξη βρίσκεται από χτες η τετράχρονη κόρη του Μάικ Τάισον (Mike Tyson), αφού ο λαιμός της παγιδεύτηκε με ένα καλώδιο του διαδρόμου γυμναστικής που υπήρχε στο σπίτι, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το κοριτσάκι, που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Φένιξ στην Αριζόνα, ονομάζεται Έξοντους Τάισον (Exodus Tyson), βρέθηκε παγιδευμένο και λιπόθυμο από τον επτάχρονο αδελφό του, τη Δευτέρα το πρωί. Η μητέρα της μικρής, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε ένα άλλο δωμάτιο, την απελευθέρωσε, κάλεσε τις πρώτες βοήθειες και προσπάθησε να της επαναφέρει τις αισθήσεις.

"Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες των αστυνομικών, οι πρώτες ανακρίσεις και η επιτόπια έρευνα του χώρου δείχνουν ότι πρόκειται για τραγικό ατύχημα", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Άντι Χιλ, συμπληρώνοντας ότι το παιδί βρίσκεται "σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση" σε μηχανική υποστήριξη.

"Προφανώς έπαιζε γύρω από τον μηχανικό διάδρομο, που έχει ένα καλώδιο σα θηλιά που κρέμεται κάτω από την κονσόλα", είπε ο Χιλ: "Είτε κατά λάθος, είτε επίτηδες έβαλε το κεφάλι της στη θηλιά, κι η θηλιά έκλεισε λειτουργώντας σαν κρεμάλα και δεν ήξερε πώς να απελευθερωθεί".

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών, Μάικ Τάισον, ο οποίος δεν ζει στο ίδιο σπίτι, βρίσκονταν στο Λας Βέγκας, αλλά μόλις έμαθε για το ατύχημα ταξίδεψε στο Φένιξ για να βρεθεί κοντά την κόρη του.

Η νεοϋορκέζικη εταιρία δημοσίων σχέσεων, 42 West, εξέδωσε μια ανακοίνωση εκ μέρους της οικογένειας: "Η οικογένεια Τάισον θέλει να εκφράσει τις βαθύτατες και ολόψυχες ευχαριστίες της για τις προσευχές και την υποστήριξη σας και παρακαλεί να της επιτραπεί να αντιμετωπίσει αυτές τις δύσκολες στιγμές μακριά από τη δημοσιότητα".

Ο Τάισον είχε απασχολήσει ξανά τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης νωρίτερα μέσα στο μήνα, χάρη στην κυκλοφορία της ταινίας "Τάισον" (Tyson), του ντοκιμαντέρ του Τζέιμς Τόμπακ (James Toback) που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, πέρυσι.

Το σενάριο προβάλει την τρικυμιώδη ζωή του Τάισον, από το ταπεινό του ξεκίνημα στους άγριους δρόμους του Μπρούκλιν, την πρωτοφανή αναγνώρισή του ως ο νεότερος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην ιστορία, μέχρι την δραματική πτώση του, που σημαδεύτηκε από τον εθισμό, την ταπείνωση του στο ρινγκ και τελικά, την καταδίκη του για βιασμό.