Δάκης: "Εγώ ανακάλυψα τον Σάκη, όχι ο Ψινάκης"!

29.05.2009
Αυτό δηλώνει στο ΛΟΙΠΟΝ ο γνωστός τραγουδιστής, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Ηλίας Ψινάκης στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, όπου για ακόμα μία φορά ανέφερε ότι εκείνος ανακάλυψε τον Σάκη Ρουβά και τον έκανε super star.

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

"Εγώ ανακάλυψα τον Σάκη, όχι ο Ψινάκης"! Αυτό δηλώνει στο ΛΟΙΠΟΝ ο γνωστός τραγουδιστής, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Ηλίας Ψινάκης στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, όπου για ακόμα μία φορά ανέφερε ότι εκείνος ανακάλυψε τον Σάκη Ρουβά και τον έκανε super star. Πετύχαμε τον τραγουδιστή στο κρεβάτι της ανάρρωσης λίγο μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε για ένα πρόβλημα υγείας που είχε με τη μέση του. Ευτυχώς, η περιπέτεια αυτή είχε αίσια έκβαση. Δεν μπόρεσε ωστόσο να κρύψει ότι ενοχλήθηκε από τα λεγόμενα του Ηλία Ψινάκη και, αν και στο κρεβάτι του πόνου, μίλησε στο περιοδικό μας προσπαθώντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ο Δάκης διέψευσε το γνωστό μάνατζερ και δήλωσε πως εκείνος είναι που ανακάλυψε τον Σάκη, τον έβαλε στη δισκογραφία και τον επέβαλε σε αθηναϊκή πίστα για πρώτη φορά!

Δάκη, είδες τη συνέντευξη του Ηλία Ψινάκη στην Τατιάνα Στεφανίδου;

«Ναι, την είδα».

Μας μπέρδεψε λίγο ο κ. Ψινάκης, αφού δήλωσε δημόσια ότι εκείνος ανακάλυψε και δημιούργησε τον Σάκη Ρουβά. Τελικά, εσύ τον βοήθησες στα πρώτα του βήματα ή εκείνος, όπως ισχυρίζεται;

«Έλεος πια με αυτή την ιστορία! Τον Σάκη ο Ηλίας τον γνώρισε πρώτος στην Κέρκυρα με τη Λάσκαρη και τον Πιερίδη, αλλά εγώ ήμουν εκείνος που τον βοήθησα στο ξεκίνημά του. Ο Σάκης πηγαινοερχόταν από την Κέρκυρα στην Αθήνα και έκαναν παρέα, αλλά δεν είχαν συνεργαστεί μέχρι τότε».

Δηλαδή, με ποιον τρόπο τον βοήθησες; Πες μας μήπως τελικά βγάλουμε κάποια άκρη...

«Εγώ τον πήγα στην Polygram και έκανε τον πρώτο του δίσκο, τον οποίο μου έχει αφιερώσει. Εγώ τον βοήθησα και τον έστειλα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το "Πάρ’ τα". Επίσης, εγώ ήμουν εκείνος που του έκλεισε συμφωνία με το "Show Center" και έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε αθηναϊκή πίστα. Ποιος μπορεί να τα αμφισβητήσει όλα αυτά; Στην πρεμιέρα μάλιστα στο μαγαζί είχε έρθει η Λάσκαρη και όλη η παρέα για να τον δουν».

Σήμερα ποιες είναι οι σχέσεις σου με τον Σάκη και τον Ηλία;

«Μια χαρά! Δεν τους βλέπω, δεν με βλέπουν!».

Τη Eurovision την είδες;

«Ναι».

Πώς σου φάνηκε η εμφάνισή του και γιατί πιστεύεις ότι δεν πήρε την πρωτιά;

«Εκείνος ήταν πάρα πολύ καλός. Αλλά, δυστυχώς, δεν τον βοήθησε καθόλου ούτε η χορογραφία ούτε το τραγούδι ως σύνθεση, που ήταν μετριότατο. Ο Σάκης το απογείωσε, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό».

Αλήθεια, σου έχει πει ποτέ «ευχαριστώ» για την απλόχερη βοήθεια που του πρόσφερες στο ξεκίνημά του;

«Εγώ ό,τι έκανα δεν το έκανα για να ακούσω "ευχαριστώ". Το έκανα επειδή είδα ένα πολύ ταλαντούχο παιδί που άξιζε να προχωρήσει. Το στυλ του ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και η πορεία του με δικαίωσε. Δεν έπρεπε να χαθεί».