Στα χνάρια των γονιών τους...

01.06.2009
Είναι παιδιά δημοσιογράφων και ανθρώπων του θεάματος, που το όνομά τους έχει συνδεθεί με μεγάλες επιτυχίες. Από μικρά μπολιάστηκαν και αυτά με το μικρόβιο της δημοσιογραφίας αλλά και της ενασχόλησης

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι παιδιά δημοσιογράφων και ανθρώπων του θεάματος, που το όνομά τους έχει συνδεθεί με μεγάλες επιτυχίες. Από μικρά μπολιάστηκαν και αυτά με το μικρόβιο της δημοσιογραφίας αλλά και της ενασχόλησης με το θέαμα και τώρα που μεγάλωσαν κάνουν τους γονείς τους περήφανους με την απόφασή τους να ακολουθήσουν τα χνάρια τους, κατακτώντας και αυτά μια θέση στον κόσμο των μίντια. Κάποια από αυτά τα παιδιά μόλις ξεκίνησαν να δοκιμάσουν τι εστί... το κυνήγι της είδησης. Κάποια άλλα έχουν ήδη αρχίσει να διαγράφουν τη δική τους πορεία, διευρύνοντας το αντικείμενό τους στο χώρο της επικοινωνίας.

Μαρίσα Βουλγαράκη της Χριστίνας Λαμπίρη
Η 19χρονη Μαρίσα, μοναχοκόρη της Χριστίνας Λαμπίρη, κάνει την πρακτική της στη δημοσιογραφία και το Σεπτέμβριο θα ταξιδέψει στην Αγγλία, για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Bradford στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας, ενώ στη συνέχεια θέλει να κάνει μάστερ στη λογοθεραπεία. Όμως, η δημοσιογραφία τής έχει... κλέψει την καρδιά! Η μαμά της, βέβαια, που της έχει τεράστια αδυναμία, την έχει αφήσει ελεύθερη να αποφασίσει αν θα ασχοληθεί ή όχι επαγγελματικά με την TV, αλλά το σίγουρο είναι ότι, αν και χαίρεται με την πρόοδο της κόρης της, στεναχωριέται που θα την αποχωριστεί λόγω σπουδών, αφού όλα αυτά τα χρόνια είναι αχώριστες και πολύ αγαπημένες.

Λάμπρος και Παυλίνα Κωνσταντάρα του Δημήτρη
Τα δύο αγαπημένα αδέρφια, παιδιά του Δημήτρη Κωνσταντάρα, δεν έχουν μπει μόνο για τα καλά στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης, αλλά έχουν ανοίξει τα φτερά τους και στο χώρο των δημοσίων σχέσεων και της δισκογραφίας.

Η κόρη του γνωστού δημοσιογράφου είναι ένα κορίτσι που έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο χώρο των μίντια. Σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου, έκανε μεταπτυχιακό στο ίδιο αντικείμενο στη Βοστόνη και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως σκηνοθέτρια στο συνδρομητικό κανάλι Supersport, ενώ δούλεψε και στην ΕΡΤ. Σήμερα είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στην εταιρεία καλλυντικών Avon, κάνει 3ωρη ραδιοφωνική εκπομπή στο Ρυθμό 949, 11-2 τη νύχτα, ενώ παράλληλα ασχολείται με την εταιρεία δημοσίων σχέσεων που άνοιξε πρόσφατα.

Ο αδερφός της Λάμπρος, που έχει και το όνομα του παππού του, του αείμνηστου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα, ασχολείται με τη δημοσιογραφία από τα 17 του χρόνια. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά, ενώ παρουσίαζε το αθλητικό δελτίο ειδήσεων στο Alter, στο Star και στην ΕΡΤ.

«Η αγάπη για τη δημοσιογραφία δεν τελειώνει ποτέ, ειδικά όταν έχεις έναν πατέρα που κάθε χρόνο γράφει δύο βιβλία», μας είπε ο Λάμπρος, που κάνει περήφανο τον πατέρα του με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Πρόσφατα σύστησε τη δική του δισκογραφική εταιρεία, ενώ είναι υπεύθυνος στο επίσημο site της ΕΡΤ για τη Eurovision.

Ρίτσαρντ Κουίκ του Τέρενς
Ο πρωτότοκος γιος του γνωστού δημοσιογράφου Τέρενς Κουίκ, ο 35άχρονος σήμερα Ρίτσαρντ, ήθελε από μικρός να ασχοληθεί με την τηλεόραση. Ζώντας στο πλευρό ενός ανθρώπου που ήταν από τους πρωτεργάτες της ιδιωτικής τηλεόρασης, εκδήλωσε από μικρός την επιθυμία να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία. Έτσι, αμέσως μόλις τελείωσε το σχολείο σπούδασε σκηνοθεσία και λίγο αργότερα ξεκίνησε να δουλεύει αρχικά ως βοηθός σκηνοθέτη. Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη του Σταύρου Ζερβάκη στον «Πρωινό καφέ», ενώ ήταν στο πλευρό του πατέρα του ως σκηνοθέτης στην πρωινή εκπομπή που παρουσίαζε στο Star αλλά και στο Alter. Όσοι τον ζουν από κοντά αναγνωρίζουν το ταλέντο του αλλά και των χαμηλών τόνων χαρακτήρα του. Το τελευταίο διάστημα ήταν σκηνοθέτης στο τηλεπαιχνίδι του Mega «Μια τρύπα στο νερό».

Στέργιος Μικρούτσικος του Ανδρέα
Στα χνάρια του γνωστού παρουσιαστή και μουσικού Ανδρέα Μικρούτσικου βρίσκεται ο γιος του Στέργιος. Μεγάλωσε από μικρός σε μια μουσική οικογένεια, με μητέρα την αείμνηστη τραγουδίστρια Μαρία Δημητριάδη, μπαμπά μουσικό, θείο τον Θάνο Μικρούτσικο και θεία την Αφροδίτη Μάνου, επομένως ήταν σχεδόν βέβαιο ότι ο Στέργιος θα ασχολούνταν με τη μουσική.

Όμως, ως ανήσυχο πνεύμα, δοκίμασε τις δυνάμεις του και στην τηλεοπτική παρουσίαση και τον είδαμε να έχει ενεργό ρόλο στα γυρίσματα που γίνονταν backstage με τους παίκτες που συμμετείχαν στο ριάλιτι «Dream show» με παρουσιαστή τον πατέρα του. Ο Στέργιος ήταν απλός και προσιτός και με την παρουσία του στο μουσικό ριάλιτι κατάφερνε να ξεδιπλώνει πτυχές του χαρακτήρα των παικτών.

Φέτος εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση ως μέλος της κριτικής επιτροπής στους διαγωνισμούς ταλέντων που γίνονται στην πρωινή εκπομπή του Ανδρέα Μικρούτσικου «Παρέα με τον Ανδρέα» στο Star. Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι γράφει μουσική για κινηματογραφική ταινία.

Δέσποινα Μαλέλη του Σταμάτη και της Μαρίας Σταματέρη
Η 23χρονη Δέσποινα Μαλέλη, κόρη του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Star Σταμάτη Μαλέλη και της παρουσιάστριας της εκπομπής «Gala» Μαρίας Σταματέρη, είναι ένα σεμνό και συνεσταλμένο κορίτσι, με ήθος και χαμηλό προφίλ, που σπάνια συναντάς σε ένα παιδί με δύο τόσο πετυχημένους γονείς.

Από μικρό κοριτσάκι είχε μάθει τους κανόνες της τηλεόρασης, αφού οι συζητήσεις για τα τηλεοπτικά, όταν έχεις γονείς δημοσιογράφους, δεν σταματούν στο σπίτι. Η Δέσποινα, που οι φίλοι της τη φωνάζουν Τέτη, είναι ένα όμορφο, ψηλόλιγνο κορίτσι, που εργάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια ως ρεπόρτερ στο ελεύθερο ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του Star. Η 23χρονη Δέσποινα αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια των γονιών της αμέσως μόλις τελείωσε το λύκειο.

Από μικρό κοριτσάκι ακολουθούσε τα Σαββατοκύριακα τον μπαμπά της στις εγκαταστάσεις του άλλοτε ΣΚΑΪ και παρακολουθούσε τις ειδήσεις από πρώτο χέρι, μέσα από το κοντρόλ. Όπως μας είπε η ίδια, αυτή η εμπειρία τής έχει μείνει αξέχαστη και ίσως τελικά στάθηκε και η αφορμή να ανοίξει και αυτή τα φτερά της στο χώρο της ενημέρωσης. Πρόσφατα παρακολούθησε μαθήματα τελειοποίησης της αγγλικής γλώσσας στο e.f. college στο Κέμπριτζ της Αγγλίας.

Έλγκα Νταϊφά της Λόλας
Κόρη της κυρίας των δημοσίων σχέσεων Λόλας Νταϊφά και του αείμνηστου σκηνοθέτη Ίωνα Νταϊφά, η Έλγκα μεγάλωσε έχοντας έντονα ερεθίσματα, που αφορούσαν την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Όταν αποφάσισε να κάνει τα δικά της επαγγελματικά βήματα, σαφώς και επηρεάστηκε από τη δυναμική μαμά της, που της δίνει πάντα χρήσιμες συμβουλές.

Αγαπάει το χώρο των μίντια, γράφει τα κείμενα για τα κινηματογραφικά τρέιλερ του Star, παράλληλα είναι ρεπόρτερ στις ειδήσεις, ενώ συχνά ταξιδεύει στο εξωτερικό, όπου έχει πάρει συνεντεύξεις από μεγάλους αστέρες του Χόλιγουντ. Έχει ήδη στο ενεργητικό της συνεντεύξεις με τους Χιου Τζάκμαν, Τζόντι Φόστερ, Κάμερον Ντίαζ, Αντόνιο Μπαντέρας, Κλάιβ Όουεν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζούλια Ρόμπερτς, Χάρισον Φορντ, Τομ Χανκς, Γουιλ Σμιθ και άλλους. Επίσης, συνεργάζεται με τα περιοδικά «Ε» της Ελευθεροτυπίας και «7 μέρες TV». Είναι ευγενική και γλυκομίλητη και μοιάζει πολύ εμφανισιακά με τη μαμά της. Η ίδια θυμάται χαρακτηριστικά ότι πήγαινε συνέχεια με τον μπαμπά της στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και, όταν κάποτε ως μαθήτρια της ζήτησαν να επιλέξει αν θέλει να επισκεφθεί ένα γνωστό εργοστάσιο σοκολατοποιίας ή την ΕΡΤ, ήταν το μοναδικό παιδάκι στο σχολείο που επέλεξε το εργοστάσιο σοκολατοποιίας, αφού για την Έλγκα η ΕΡΤ ήταν ήδη ένα μέρος οικείο και γνωστό.

Βασίλης Λιάτσος του Αιμίλιου
Ο 22άχρονος Βασίλης Λιάτσος είναι το καμάρι του μπαμπά του Αιμίλιου! Ο νεαρός δημοσιογράφος, που μοιάζει πολύ με το γνωστό παρουσιαστή τόσο εμφανισιακά όσο και στο χαρακτήρα, έχει μπει για τα καλά στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας. Ασχολείται με την ύλη της εφημερίδας «Παρασκευή και 13», έχει αναλάβει το site και το blog της ίδιας εφημερίδας, ενώ καθημερινά κάνει τρίωρη εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό Δρόμος 89,8, 8-11 το βράδυ.

«Η δημοσιογραφία μου άρεσε πάντα. Όταν έχεις γονείς δημοσιογράφους, μαθαίνεις πολλά πράγματα από πολύ μικρός και σταδιακά σου γεννιέται η επιθυμία να κάνεις κι εσύ αυτό που κάνουν εκείνοι. Αν και ξεκίνησα να σπουδάζω οικονομικά, συνειδητοποιώ τελικά ότι η δημοσιογραφία είναι ο δρόμος μου», μας είπε ο Βασίλης Λιάτσος, ο οποίος νιώθει την ανάγκη να φανεί αντάξιος του δρόμου που άνοιξε ο πατέρας του αλλά και η μαμά του, η δημοσιογράφος Αθηνά Καραλή.

Όπως όλα τα παιδιά που έχουν πετυχημένους γονείς, νιώθει βαρύ στις πλάτες του το όνομα του πατέρα του, αν και, όπως μας είπε: «Ο μπαμπάς μου είναι ένας άνθρωπος τρυφερός και δοτικός, που με έχει αφήσει ελεύθερο να κάνω ό,τι αποφασίσω και μπορώ μαζί του να συζητάω ό,τι με απασχολεί». Αγαπάει το αστυνομικό και το πολιτικό ρεπορτάζ, δεν βιάζεται να κάνει καριέρα στην τηλεόραση, καθώς πιστεύει ότι «για να ασχοληθεί κανείς με την τηλεόραση, θα πρέπει να έχει εμπειρία από την έντυπη δημοσιογραφία και ολοκληρωμένη πολιτική άποψη». Ωστόσο, το ενδεχόμενο να παρουσιάσει ένα δελτίο ειδήσεων στο μέλλον, όπως ο μπαμπάς του, δεν το αποκλείει.

Στάμος Μπιρσίμ του Τάσου
Αν και πέρασε με τις πανελλήνιες εξετάσεις σε οικονομικό πανεπιστήμιο, εκείνος αποφάσισε να φύγει για το εξωτερικό και πέρασε μια δεκαετία στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως freelancer στο APTN (ASSOCIATED PRESS TELEVISION NEWS). Ο 38άχρονος Στάμος Μπιρσίμ, γιος του γνωστού σκηνοθέτη Τάσου Μπιρσίμ, κουβαλούσε και αυτός από μικρός μέσα του το μικρόβιο των μίντια κι έτσι αποφάσισε να γίνει σκηνοθέτης και παραγωγός.

Χωρίς μόνιμη εργασία στο Λονδίνο για τουλάχιστον ένα χρόνο, έκανε τις σπουδές του στα πανεπιστήμια Brunel και Westminster και ολοκλήρωσε με επιτυχία τα μάστερ του στις επικοινωνίες και στην τεχνολογία, καθώς και στη διαδραστική τηλεόραση και στο Internet.

Έχει κινηματογραφήσει την αποστολή Alaska Cutty Sark Crossing 1998, έχει εργαστεί για τους αγώνες στίβου 6th IΑAF WORLD CHAMPIONSHIPS, ενώ το Σεπτέμβριο του 1998 εργάστηκε στο μεγαλύτερο digital agency, την Pres.co.

To χειμώνα του 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα και το 2006 ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής διαδραστικού περιεχομένου για το Internet και την τηλεόραση.