Σέξι στα 40 και κάτι

03.06.2009
Τι κι αν έχουν περάσει οι περισσότεροι την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους; Το γυναικείο κοινό τους θεωρεί ακόμη σέξι και γοητευτικούς. Οι λίγο μεγαλύτερες, πάλι, όταν συγκρίνουν τη σημερινή εικόνα των αγαπημένων τους σταρ με παλαιότερες, αναφωνούν με έκπληξη «δεν τους αγγίζει ο χρόνος»! Όσο για τις μικρότερες; Σχηματίζουν ουρές σε θέατρα, καμαρίνια και events για ένα τους αυτόγραφο. Ποιοι είναι οι σέξι ώριμοι της ελληνικής σόουμπιζ και πώς διατηρούνται; Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε και βρήκε τα μυστικά ελιξίρια που τους κρατάνε πάντα νέους.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

<Τι κι αν έχουν περάσει οι περισσότεροι την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους; Το γυναικείο κοινό τους θεωρεί ακόμη σέξι και γοητευτικούς. Οι λίγο μεγαλύτερες, πάλι, όταν συγκρίνουν τη σημερινή εικόνα των αγαπημένων τους σταρ με παλαιότερες, αναφωνούν με έκπληξη «δεν τους αγγίζει ο χρόνος»! Όσο για τις μικρότερες; Σχηματίζουν ουρές σε θέατρα, καμαρίνια και events για ένα τους αυτόγραφο. Ποιοι είναι οι σέξι ώριμοι της ελληνικής σόουμπιζ και πώς διατηρούνται; Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε και βρήκε τα μυστικά ελιξίρια που τους κρατάνε πάντα νέους.P>

Πολύ σκληρός για να... μεγαλώνει
Η διαδρομή του σκληρού, γόη και οξύθυμου ζεν πρεμιέ από τη Στυλίδα στα φουαγιέ των μεγάλων θεάτρων και στα πλατό σημαντικών τηλεοπτικών επιτυχιών είναι λίγο πολύ γνωστή. Πώς διατηρείται μέχρι σήμερα ο γοητευτικός μπαμπάς Απόστολος Γκλέτσος; Από πολύ μικρός ασχολείται με τα σπορ και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Μικρότερος έκανε kick boxing, σήμερα προτιμά το κολύμπι και συχνά θα τον πετύχετε στον «Αστέρα», όχι στην παραλία να λιάζεται, αλλά να κάνει πολλά χιλιόμετρα στα βαθιά! Εκτός από το κολύμπι, ο Απόστολος είναι μέτοχος σε γυμναστήριο των βορείων προαστίων, το οποίο και επισκέπτεται πολύ συχνά, όπου κάνει βάρη αλλά και διάδρομο.

Η φανέλα με το νούμερο 9
Από πολύ μικρή ηλικία ο Στράτος Τζώρτζογλου ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Άλλωστε, το ταλέντο του φάνηκε και στην κινηματογραφική ταινία του Παντελή Βούλγαρη, με την οποία έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό. Σήμερα ο 40+ ωραίος Στράτος προτιμά να κάνει γυμναστική, που περιλαμβάνει κυρίως βάρη, ασκήσεις αεροβικής, ενώ τα καλοκαίρια κολυμπάει πολύ παρέα με το γιο του Αλκιβιάδη. Εκτός από τη σωματική άσκηση, πρέπει να σημειώσουμε ότι ασκείται και πνευματικά. Παλαιότερα έκανε γιόγκα, ενώ σήμερα ασχολείται με την καμπάλα, ένα είδος αυτοσυγκέντρωσης-προσευχής, για την εξισορρόπηση του οργανισμού, με κύριο στοιχείο τη θετική ενέργεια.

Όπως ήταν στα ’80s
Οι μεγάλες ποσότητες νερού σε συνδυασμό με γεύματα πλούσια σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες που καταναλώνει βοηθάνε τον Πάνο Μιχαλόπουλο να δείχνει σαν να μην έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από πάνω του. Είναι βέβαια γεγονός ότι ο αγαπημένος ηθοποιός γυμναζόταν από πολύ μικρός παίζοντας μπάσκετ και ποδόσφαιρο, ενώ συνεχίζει και σήμερα με τρέξιμο, κοιλιακούς, βάρη και τα καλοκαίρια πολύ κολύμπι και ρακέτες. Όταν κατά καιρούς βάζει μερικά παραπάνω κιλά, τα χάνει σε χρόνο-μηδέν με τη διαίτα της ξερής παπάγιας, μέθοδο που έχει ακολουθήσει στο παρελθόν και η πρώην σύζυγός του Ρούλα Κορομηλά.

Δεινός τενίστας
Για περισσότερα από 15 χρόνια οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του Νίκου Χατζηνικολάου είναι πάρα πολλές, αλλά πάντα βρίσκει χρόνο για το αγαπημένο του άθλημα, που δεν είναι άλλο από το τένις. Σχεδόν επαγγελματίας παίκτης πλέον, ο γνωστός άνκορμαν έχει κερδίσει μετάλλια και διακρίσεις σε πολλές ανεπίσημες διοργανώσεις και τουρνουά. Τα καλοκαίρια κολυμπάει στη θάλασσα και το χειμώνα στην πισίνα του σπιτιού του, ενώ τα τελευταία χρόνια προσέχει πολύ τη διατροφή του. Τα μεσημέρια προτιμά να τρώει στο «Eleven» στο Μαρούσι ψάρι με χόρτα ή πράσινη σαλάτα.

Από τη Γαλλία με αγάπη
Κάποιες φήμες στο παρελθόν έκαναν λόγο για botox, ακόμη και για νυστέρι. Η αλήθεια είναι πως η άριστη φυσική και σωματική κατάσταση του Νίκου Αλιάγα οφείλεται αποκλειστικά στη σκληρή γυμναστική, αλλά και στην επίσης πολύ προσεγμένη διατροφή που ακολουθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έχει ασχοληθεί σχεδόν με όλα τα αθλήματα: κολύμβηση, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, αλλά και πιο ευγενή αθλήματα, όπως το τένις και το μπάντμιντον. Η διατροφή του δεν περιλαμβάνει καθόλου αλκοόλ, με εξαίρεση ένα ποτήρι καλό κρασί ή σαμπάνια, όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν. Άριστος γνώστης των τροφικών συνδυασμών, έχει σχεδόν αποκλείσει από τη διατροφή του και τα πολλά λιπαρά.

Ζεν πρεμιέ και ραλίστας
O λόγος για τον Γιώργο Νινιό, που όλοι ξέρουν τη μεγάλη αγάπη που τρέφει για τις μεγάλες μηχανές και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Έχει πάρει μέρος σε πάρα πολλούς αγώνες και έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις. Η fit κατάσταση του ηθοποιού δεν οφείλεται μόνο στα ράλι στα οποία έχει πάρει μέρος, αλλά και στο τζετ σκι, στο οποίο επιδίδεται κάθε καλοκαίρι. Βέβαια, στο «κρύψιμο... χρόνων» βοηθάει και η σκούρα επιδερμίδα του!

Δίπλα στη θάλασσα
Όταν δεν εμφανίζεται σε κάποιο νυχτερινό κέντρο ή δεν είναι κλεισμένος σε κάποιο στούντιο, βρίσκεται στη θάλασσα. Η αγάπη του Στέλιου Ρόκκου για το υδάτινο στοιχείο του δίνει απίστευτη φυσική ενέργεια. Το μεγαλύτερο μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών το περνάει στη Λήμνο και στις υπέροχες παραλίες της. Εκεί επιδίδεται σε κάθε είδους σπορ: από beach soccer και μπιτς βόλεϊ μέχρι τζετ σκι και ρακέτες! Αν και δεν θα λέγαμε ότι τηρεί με ευλάβεια κάποια ειδική διατροφή, παραμένει αδύνατος και μυώδης, όπως όταν ξεκινούσε να εμφανίζεται στις αθηναϊκές πίστες πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

«Πολεμιστής» και σέξι
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση, ωστόσο διατηρείται ο ίδιος στο πέρασμα του χρόνου. Ο επίσης «macho» Μιχάλης Ιατρόπουλος, τον οποίο φέτος απολαύσαμε στους «Λατρεμένους μου γείτονες», γυμνάζεται καθημερινά, με ιδιαίτερη έφεση στις πολεμικές τέχνες. Όταν οι χρόνοι του το επιτρέπουν, πηγαίνει για τρέξιμο, όχι όμως σε γυμναστήρια, αλλά στο βουνό και το καλοκαίρι σε κάποια παραλία.

Αιώνιος έφηβος
Οι δυνατοί έρωτες που έχει ζήσει στη ζωή του σίγουρα του έχουν δώσει απίστευτη δύναμη και ενέργεια, ενώ πολλοί υποστηρίζουν χαριτολογώντας πως η Αλίκη είχε αποκαλύψει στον «Κωστάκη της» τα μυστικά της αιώνιας νεότητάς της. Γεγονός είναι πως ο Κώστας Σπυρόπουλος από πολύ μικρός φρόντιζε τον εαυτό του κυρίως σε επίπεδο διατροφής και λιγότερο γυμναστικής. Αν και δεν είναι φανατικός λάτρης των σπορ, φροντίζει να κάνει ελαφριά γυμναστική τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Βέβαια, προσέχει πάρα πολύ τη διατροφή του, προτιμώντας φυσικούς χυμούς και τροφές με πλούσιες φυτικές ίνες και έντονη αντιοξειδωτική δράση, όπως τα φρούτα, οι σαλάτες και τα όσπρια.

Διατηρεί τη γοητεία του
Λάτρης των υδάτινων σπορ, ο Φίλιππος Σοφιανός κάνει συχνά θαλάσσιο σκι και ιστιοπλοΐα. Μάλιστα, πρόσφατα η αγάπη του για τη θάλασσα λίγο έλειψε να του στοιχίσει ακριβά, καθώς κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με το σκάφος έπεσε στο νερό, από όπου τον περισυνέλεξαν δύο ώρες αργότερα σωστικά συνεργεία. Ο ηθοποιός ήταν μια χαρά και σ’ αυτό βοήθησε, φυσικά, η άριστη φυσική του κατάσταση και η εξοικείωσή του με το υδάτινο στοιχείο. Εκτός από τα παραπάνω, ο γοητευτικός ηθοποιός φροντίζει να κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, ενώ όταν επισκέπτεται το εστιατόριο που έχει στην ιδιοκτησία του στους Αμπελόκηπους, το «Pecora Nera», αντιστέκεται στους γευστικούς πειρασμούς, προτιμώντας συνήθως μοσχαρίσιο φιλέτο με πράσινη σαλάτα.