Αθηνά Ωνάση: Το μεγάλο μυστικό

25.06.2009
Εδώ και πολλά χρόνια το πλουσιότερο κορίτσι του κόσμου ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποφεύγει κάθε είδους δημόσια εμφάνιση και επιδιώκει να κρατάει κρυφό οτιδήποτε την αφορά. Συμπεριφορά που προκαλεί πολλά αναπάντητα ερωτήματα και ποικίλα σχόλια.

Από τη ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΝΘΕΑΚΗ

Εδώ και πολλά χρόνια το πλουσιότερο κορίτσι του κόσμου ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποφεύγει κάθε είδους δημόσια εμφάνιση και επιδιώκει να κρατάει κρυφό οτιδήποτε την αφορά. Συμπεριφορά που προκαλεί πολλά αναπάντητα ερωτήματα και ποικίλα σχόλια. Τι είναι τελικά αυτό που φοβάται η «χρυσή» κληρονόμος; Γιατί ζει απομονωμένη και δεν μπορεί να χαρεί τα αμύθητα πλούτη της, όπως ο παππούς της και η μητέρα της; Το ΛΟΙΠΟΝ σας αποκαλύπτει για πρώτη φορά το μεγάλο μυστικό της...

«Βαριά» κληρονομιά
Από την εποχή που ήταν ακόμα μικρό παιδί η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση γνώριζε πως διαφέρει από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της, αφού ήταν κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας αλλά και ενός «μυθικού» ονόματος. Τι και αν ο πατέρας της Τιερί Ρουσέλ φρόντιζε η νεαρή Αθηνά να ζει μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή; Αυτό πολλές φορές ήταν αδύνατο. Από τη μία, η Αθηνά είχε πλήρη επίγνωση της «βαριάς» αυτής κληρονομιάς, αλλά και των ευθυνών που θα αναλάμβανε μετά την ενηλικίωσή της και, από την άλλη, τόσο τα εγχώρια όσο και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έδειχναν έντονο ενδιαφέρον για κάθε της κίνηση. Η «χρυσή» κληρονόμος έδειχνε νευρική απέναντι στα μίντια ?άλλωστε, ήταν μόλις 12 ετών...και δεν ένιωθε άνετα όταν σε κάθε της επίσκεψη στην Ελλάδα «βομβαρδιζόταν» από τους παπαράτσι! Εξάλλου, είχε συνηθίσει σε μια πολύ ήσυχη ζωή, σε ένα ήρεμο, καταπράσινο ελβετικό προάστιο....

Όλοι περίμεναν την ημέρα που η Αθηνά θα ενηλικιωνόταν και θα έπαιρνε στα χέρια της τη διαχείριση της κολοσσιαίας περιουσίας. Την ημέρα που οι παλαιότεροι βλέποντάς τη θα αναπολούσαν τη «χρυσή» εποχή του Αριστοτέλη Ωνάση και της κόρης του Χριστίνας, ενώ οι νεότεροι θα θαύμαζαν και θα ζήλευαν τη χλιδάτη ζωή και τις σπατάλες της. Ενώ, παράλληλα, ο διεθνής Τύπος καραδοκούσε... για κουτσομπολιά και φωτογραφίες της εγγονής του Έλληνα μεγιστάνα.

Μια μέρα που δεν έφτασε ποτέ...
Ακόμη όμως και μετά την ενηλικίωσή της η Αθηνά δεν έδωσε πουθενά συνέντευξη, δεν πραγματοποίησε κάποια δημόσια εμφάνιση, δεν απασχόλησε τον Τύπο με σκάνδαλα και, φυσικά, δεν εμφανίστηκε ποτέ σε κάποια εκδήλωση. Μάλιστα, δεν επισκέφτηκε ούτε την Ελλάδα, εκτός από μία μόνο φορά, όπου δεν παραβρέθηκε καν στο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν της σε γνωστό ξενοδοχείο, αλλά προτίμησε να δειπνήσει στο σνακ μπαρ του ίδιου ξενοδοχείου, αφήνοντας τους καλεσμένους να... αναζητούν την επίτιμη καλεσμένη της βραδιάς!

Η στάση της Αθηνάς δημιούργησε πολλές απορίες. Ορισμένοι μάλιστα άρχισαν να ανησυχούν και κάποιοι έπλασαν διάφορα σενάρια, σε μια προσπάθεια να λύσουν το μυστήριο της «εξαφάνισης» της νεαρής κληρονόμου.

Ποιο είναι το καλά κρυμμένο μυστικό που «στοιχειώνει» την Αθηνά Ωνάση από τα παιδικά της κιόλας χρόνια;

Πρόκειται για ένα μεγάλο φόβο που έχει κυριεύσει τη «χρυσή» κληρονόμο: την «κατάρα των Ωνάσηδων». Πολλά από τα μέλη της οικογένειας Ωνάση έχασαν τη ζωή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που απέδιδαν τους ξαφνικούς ...και πρόωρους... θανάτους τους σε δολοφονικές ενέργειες, κάτι που δεν αποδείχτηκε όμως ποτέ.

Η νεαρή κληρονόμος, γνωρίζοντας την τραγική κατάληξη που είχαν η μητέρα της Χριστίνα, ο θείος της Αλέξανδρος, η γιαγιά της Τίνα Λιβανού και η θεία της Ευγενία Λιβανού, άρχισε να κυριεύεται από τη φοβία να μην έχει την ίδια μοίρα. Όσο μάλιστα ο Τύπος έκανε λόγο για αυτή την «κατάρα» και εξέφραζε φόβους για την τύχη της «χρυσής» κληρονόμου, τόσο η μικρούλα Αθηνά ένιωθε πιο τρομοκρατημένη. Δεν μπορούσε να ξεχάσει τα τραγικά αυτά συμβάντα... Οι αριθμοί μιλούσαν από μόνοι τους... Η «κατάρα των Ωνάσηδων» άρχισε να τη «στοιχειώνει»!

Σπάζοντας την «κατάρα»
Με το πείσμα και το δυναμισμό που κληρονόμησε από τον παππού της, αποφάσισε να μην παραδοθεί στον εφιάλτη που της «δηλητηρίαζε» τη ζωή, αλλά να αντιδράσει δυναμικά. Σκέφτηκε πως, αν η ίδια ζούσε ως ένα απλό, φυσιολογικό κορίτσι της ηλικίας της και όχι ως μια Ωνάση, τότε ίσως να ξέφευγε από την τραγική μοίρα της οικογένειας. Όλοι ζούσαν μια πολυτελή ζωή που ξεπερνάει ακόμη και τα πιο τρελά όνειρα του καθημερινού ανθρώπου...

Σε αντίθεση, η Αθηνά αποφάσισε να ακολουθήσει έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο. Μόλις ενηλικιώθηκε, παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της, ασχολείται με το αγαπημένο της άθλημα "την ιππασία " και περνάει τα περισσότερα βράδια στο σπίτι της, παρέα με το σύζυγό της και λίγους στενούς τους φίλους. Σε καμία περίπτωση ο τρόπος ζωής της δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνον της μητέρας της, που κυκλοφορούσε με τα ακριβότερα ρούχα, ναύλωνε ειδικό αεροπλάνο απλά και μόνο για να μεταφέρει στο Σκορπιό το αγαπημένο της αναψυκτικό από το Παρίσι και κυκλοφορούσε στα πιο trendy clubs μαζί με την παρέα της, ενώ έκανε τις διακοπές της στα πιο κοσμικά θέρετρα. Το «χρυσό» κορίτσι προτιμά να ζει όπως κάθε κοπέλα της ηλικίας του, χωρίς υπερβολές, δίχως να επιδεικνύει τα πλούτη της και, όπως αναφέρουν όσοι τη γνωρίζουν, είναι απόλυτα ικανοποιημένη, καθώς έχει στρέψει την προσοχή της στις δύο μεγάλες αγάπες της ζωής της: το σύζυγό της και τα άλογά της, στα οποία αφιερώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο της. Η Αθηνά είναι πλέον ήρεμη, έχοντας κατορθώσει να ξεπεράσει τις φοβίες της και να ζει μια ήσυχη και ευτυχισμένη ζωή.