Λευτέρης Πανταζής: Θέλω γάμο και παιδιά

26.06.2009
Εδώ και 26 χρόνια δίνει δυναμικό «παρών» στη νυχτερινή διασκέδαση. Λαϊκός τραγουδιστής, με μεγάλες επιτυχίες και συνεργασίες, ο Λευτέρης Πανταζής απολαμβάνει τους καρπούς μιας καριέρας που έχτισε με κόπο. Τον συναντήσαμε στο πολυτελές σπίτι του στη Βουλιαγμένη

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Εδώ και 26 χρόνια δίνει δυναμικό «παρών» στη νυχτερινή διασκέδαση. Λαϊκός τραγουδιστής, με μεγάλες επιτυχίες και συνεργασίες, ο Λευτέρης Πανταζής απολαμβάνει τους καρπούς μιας καριέρας που έχτισε με κόπο. Τον συναντήσαμε στο πολυτελές σπίτι του στη Βουλιαγμένη και μας μίλησε για όλα! Για τις γυναίκες που τον στιγμάτισαν, τους καλλιτέχνες που βγαίνουν από τα μουσικά ριάλιτι, την κρίση στα νυχτερινά μαγαζιά, αλλά και τη 18άχρονη κόρη του Κωνσταντίνα, που είναι η μεγάλη του αδυναμία!

Σε ποια φάση σας βρίσκουμε;

«Τελείωσα τις πρώτες 30 εμφανίσεις μου στο νυχτερινό κέντρο "Face" με ένα νεανικό σχήμα, που πήγαν πολύ καλά. Κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο μου CD με τίτλο "Στην οδό πουθενά", που έγινε ήδη χρυσό, μαζί με το περιοδικό "Νύχτα live", όπου έχουν γράψει τραγούδια ο Ηλίας Φιλίππου, ο Κωνσταντίνος Παντζής, ο Νίνο, εγώ, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Παναγιώτης Καπίρης κ.ά. και ετοιμάζομαι για τις επόμενες 30 εμφανίσεις μου στο ίδιο νυχτερινό κέντρο με ένα πιο λαϊκό σχήμα».

Τελικά, υπάρχει κρίση στη νύχτα; Ο κόσμος προτιμά μεγάλα σχήματα ή μικρότερες πίστες;

«Οι ομάδες πάντα συγκινούν τον κόσμο. Να είναι 2-3 καλά ονόματα μαζί. Όμως, βλέπουμε ότι πολλά μαγαζιά βάζουν πολλούς καλλιτέχνες που δεν τους ξέρει καν ο κόσμος. Αυτό βέβαια δεν φταίει που τα μαγαζιά δεν πάνε καλά. Ο λόγος είναι ότι δεν έχει λεφτά ο κόσμος. Λογικό δεν είναι; Μόνο το Σάββατο είναι γεμάτα τα κέντρα. Η κρίση έχει επηρεάσει τη διασκέδαση, έχει επηρεάσει τα πάντα. Θα έρθει και το μέτρο με την απαγόρευση του καπνίσματος και αυτό θα τα αποτελειώσει όλα. Ο Έλληνας δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα πάει να διασκεδάσει και δεν θα καπνίσει ή δεν θα πιει. Και σ’ τα λέω εγώ, που δεν καπνίζω».

Πώς βλέπετε τους νέους τραγουδιστές; Πιστεύετε ότι κάποιοι έχουν καβαλήσει το καλάμι;

«Ξέρετε τι γίνεται; Οι μικροί δεν κουράστηκαν. Έτυχε να κάνουν μια επιτυχία. Η επιτυχία έχει ημερομηνία λήξης. Ήρθαν, είδαν και απήλθαν. Εμείς έχουμε χτίσει, έχουμε κουραστεί, δεν μπορεί να τελειώσει εύκολα ένας παλιός καλλιτέχνης. Από δω πάνε, από εκεί έρχονται, πάλι σ’ εμάς καταλήγουν, εμάς θέλουν για σιγουριά. Άσε που κάποια νέα παιδιά ακούγονται στο live πολύ διαφορετικά από ό,τι στο δίσκο. Τα μηχανήματα έχουν προχωρήσει πολύ! Έχω συναντήσει και πολλά ψώνια. Γιατί τώρα είναι πιο εύκολο να γίνεις διάσημος. Παίρνουν το πεντάλεπτο της δημοσιότητας και τρελαίνονται».

Ωστόσο, ξεχωρίζετε κάποια παιδιά που βγήκαν μέσα από ριάλιτι;

«Ο Καραφώτης έχει ωραία φωνή, ο Νίνο αρέσει στη νεολαία, ο Πετρέλης έχει κάνει κάποιες επιτυχίες, ο Οικονομόπουλος, επίσης, είναι πολύ καλός τραγουδιστής. Το θέμα είναι πόσο θα αντέξουν. Επιτυχία κάνεις εύκολα, αλλά το θέμα είναι πόσο θα την κρατήσεις».

Ήσασταν μια ζωή περιτριγυρισμένος από γυναίκες, και ωραίες γυναίκες. Βλέπετε αλλαγές στη γυναίκα σήμερα;

«Όλες είναι όμορφες πια και μοιάζουν. Κάνουν τα πάντα, πάνε στους γιατρούς, στους πλαστικούς... Δεν είναι βέβαια κακό, αρκεί να μην το ξέρεις! Το γνήσιο είναι άλλο πράγμα (Γέλια.)».

Η αδυναμία σας είναι η κόρη σας και σας μοιάζει πάρα πολύ και στην εμφάνιση. Τι όνειρα έχετε γι’ αυτήν;

«Η Κωνσταντίνα είναι 18 ετών, τώρα τελείωσε το λύκειο και θα φύγει τον Αύγουστο για Μαϊάμι. Θα πάει σε αμερικανικό πανεπιστήμιο για να σπουδάσει θέατρο, σκηνοθεσία και κινηματογράφο. Θα μου λείψει, αλλά θέλω να κάνει αυτό που αγαπάει. Από εκεί θα πάει στη Νέα Υόρκη για οντισιόν».

Είστε αυστηρός μαζί της;

«Ναι, πιο πολύ προς αυστηρός πάει το θέμα. Να σώσουμε ό,τι προλάβουμε, έτσι όπως πάει η κοινωνία σήμερα. Ως γονιός φοβάμαι και ανησυχώ».

Η σχέση σας με την πρώην σύντροφό σας, τη Ζώζα Μεταξά, πώς είναι σήμερα;

«Η σχέση μας έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και αυτό οφείλεται και στους δυο μας. Είμαστε αγαπημένοι και αυτό είναι πολύ καλό για την κόρη μας. Δεν θέλαμε ποτέ να νιώσει παιδί χωρισμένων γονιών».

Ζήσατε μεγάλο έρωτα με τη Ζώζα;

«Φυσικά. Γνωριστήκαμε σε μια ντίσκο και την ίδια χρονιά, και ενώ ακόμα καλά καλά δεν αγαπιόμασταν, δεν γνωριζόμασταν καν, κάναμε την Κωνσταντίνα. Μείναμε μαζί 7 χρόνια και μετά χωρίσαμε. Είμαστε καλά, αλλά είμαστε φίλοι. Εκείνη έχει τη σχέση της, εγώ τη ζωή μου. Καμιά φορά μου λέει βέβαια ότι, αν σε είχα τώρα, δεν θα σε άφηνα. Ήταν παιδί τότε, όταν ήμασταν μαζί. Κι εγώ νόμιζα ότι θα είναι σαν τη μάνα μου (Γέλια.)».

Πώς είστε στις προσωπικές σας σχέσεις; Ζηλιάρης ή κτητικός;

«Τι σημαίνει κτητικός; Ή ζηλιάρης; Δεν θα ήμουν φυσιολογικός άνθρωπος, αν δεν ζήλευα. Όμως, έχω μάθει να το παίζω καλά το παιχνίδι της ζήλιας. Ποτέ δεν θα δείξω ότι ζήλεψα. Ποτέ. Αλλά δεν θα το ξεχάσω και ποτέ. Όμως, πολύ δύσκολα ξεσπάω».

Τι μπορεί να σας κάνει να ζηλέψετε;

«Όταν η σύντροφος μου παίζει με τη νοημοσύνη μου! Όταν είμαστε έξω μαζί, θέλω να υπάρχει σεβασμός στο πρόσωπό μου».

Εσάς τι σας λείπει;

«Ένα καλό κορίτσι! Να είναι κοντά μου, να με αγαπάει, να με σέβεται κι εγώ να τα παρέχω όλα. Αφού τις λατρεύω τις γυναίκες, πεθαίνω για τις γυναίκες. Κακό είναι αυτό;».

Θα μπορούσατε να κάνετε σχέση με μια θαυμάστριά σας;

«Έχω κάνει στο παρελθόν. Ήμουν το όνειρο της ζωής της. Ήταν γεμάτο το δωμάτιό της με φωτογραφίες μου. Και επειδή το ήθελε πάρα πολύ, γι’ αυτό έγινε ό,τι έγινε μεταξύ μας. Και ήταν πάρα πολύ όμορφα».

Ποια γυναίκα που πέρασε από τη ζωή σας σας στιγμάτισε;

«Κοιτάξτε, δυο τρεις φορές έφαγα πολύ γερές καψούρες. Έχω ζήσει μεγάλο έρωτα με την Άντζελα Δημητρίου, τη Ζώζα Μεταξά, την Καίτη Φίνου, τη Σοφία Πέτρου, τη Νάνσυ Αλεξιάδη. Όλες τις γυναίκες μου τις αγάπησα. Όλες. Και ήταν όλες μεγάλες σχέσεις. Μου αρέσει να είμαι σε μια σχέση, όχι να γυρίζω δεξιά και αριστερά».

Είστε πιστός;

«Είμαι πολύ πιστός όταν είμαι ερωτευμένος».

Έχετε απιστήσει ενώ ήσασταν σε σχέση;

«Έχει συμβεί μόνο όταν ξεκίνησε πρώτα από την απέναντι όχθη. Δεν σου έρχεται ξαφνικά να το κάνεις. Κι αυτό ξεκινάει από τη γυναίκα. Γιατί μια σχέση την κρατάει η γυναίκα. Η γυναίκα θα φταίει για όλα, και για τα καλά και για τα κακά».

Διατηρείτε φιλικές σχέσεις με τις πρώην συντρόφους σας;

«Τις καλύτερες! Με παίρνουν τηλέφωνο για συμβουλές...Εγώ είμαι ο καλύτερος ψυχολόγος-ψυχαναλυτής. Εδώ έχω 1.000 άτομα και πρέπει να τα κάνω καλά κάθε βράδυ, για σκέψου λοιπόν τις πρώην μου! Τα φτιάχνω όλα? γιατρός είμαι! Σημασία έχει ότι έχουμε κρατήσει μια ωραία σχέση και μου έχουν εμπιστοσύνη. Τι πάει να πει, επειδή δηλαδή χωρίσαμε, γίναμε εχθροί; Έχουμε ζήσει ένα ωραίο κομμάτι στη ζωή μας και οι δύο».

Ποια από τις συνεργασίες σας σας έχει μείνει αξέχαστη;

«Με τη Βίκυ Μοσχολιού, την Άννα Βίσση, την Άντζελα Δημητρίου, τη Γλυκερία. Αυτές ήταν ωραίες συνεργασίες. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι έχω συνεργαστεί με τεράστιους καλλιτέχνες του εξωτερικού, όπως τον Χούλιο Ιγκλέσιας, τους Τζίπσι Κινγκς, τον Πολ Άνκα, τον Νιλ Σεντάκα, τον Ντέμη Ρούσσο. Έχω βρεθεί σε συναυλία με τη Σελίν Ντιόν, πρόσφατα στο Λας Βέγκας, με την Ελίσα, μια πασίγνωστη Λιβανέζα τραγουδίστρια, έχω κάνει παρέα με τον Τέλη Σαβάλα, τη Σίρλεϊ Μακλέιν».

Τι ξεχωρίσατε από αυτούς τους ανθρώπους;

«Την απλότητά τους. Έλεγα στη Σίρλεϊ Μακλέιν πώς γίνεται να είστε τόσο απλή εσείς που έχετε κάνει τόσα πράγματα, έχετε χορέψει, έχετε τραγουδήσει, έχετε γράψει βιβλία, έχετε παίξει στο θέατρο; Και μου απαντούσε: ?Να είσαι ο εαυτός σου! Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω, γιατί είσαι αυτός που είσαι».

Υπάρχει κάποιος στόχος που δεν έχετε κατακτήσει ακόμα;

«Έχω πολλά πράγματα σαν στόχο? Κάθε μέρα λέμε: ?Τώρα ξεκινάμε»! Κάτι θα ετοιμάσω στο μέλλον, αλλά θα σκάσει σαν βόμβα και δεν σας λέω κουβέντα ακόμα!».

Θα δεχόσασταν μείωση στο μεροκάματό σας λόγω οικονομικής κρίσης;

«Έχω ήδη κάνει μείωση. Πολλές φορές μέχρι και 50%. Εγώ είμαι το πρώτο όνομα του μαγαζιού, εγώ πρέπει να βάλω τα στήθια μου, να προφυλάξω τους μικρότερους που δουλεύουν μαζί μου, για να δουλέψει το μαγαζί, που έχει 100 στόματα να θρέψει».

Είστε ερωτευμένος;

«Είμαι μόνος! Γενικά, όταν ξεκινάει το καλοκαίρι, είναι όλοι μόνοι κι εκεί αρχίζει μες στη ζέστη, μες στη θάλασσα, να γυαλίζει το μάτι και να γίνεται το παιχνίδι. Και μόλις τελειώνει το καλοκαίρι και πάει να χειμωνιάσει, πέφτουν κάτι χωρισμοί... Χαμός γίνεται!».

Θα σκεφτόσασταν το ενδεχόμενο ενός γάμου;

«Βέβαια, τώρα σκέφτομαι να βάλω και αγγελία: ?Πόντιος, μόνος, ψάχνει και ζητά νύφη 35άρα. (Γέλια.) Πάντως, θέλω να κάνω γάμο και θέλω και άλλα δύο παιδιά. Η κόρη μου κάποτε δεν ήθελε αδερφάκι, τώρα μου λέει ότι θέλει».