Η Τσέλσι Κλίντον παντρεύεται -και δεν κάλεσε τον Ομπάμα

30.07.2010
Ναι, είναι αλήθεια. Η 30χρονη κόρη του πρώην πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον (Bill Clinton) και της νυν υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton) παντρεύεται αύριο, 31 Ιουλίου


Ναι, είναι αλήθεια. Η 30χρονη κόρη του πρώην πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον (Bill Clinton) και της νυν υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton) παντρεύεται αύριο, 31 Ιουλίου.

Η Τσέλσι (Chelsea), που γνώρισε όλη η υφήλιος με τα κατσαρά μαλλάκια, τις φακίδες και τα σιδεράκια όταν μπήκε με τους γονείς της στον Λευκό Οίκο, μεγάλωσε και ήρθε η ώρα να ντυθεί νυφούλα. Γαμπρός, ο 32χρονος οικονομολόγος σύμβουλος επενδύσεων Μαρκ Μεζβίνσκι (Marc Mezvinsky).

Μέχρι εκεί είναι τα όσα ξέρουμε σίγουρα γι' αυτό τον γάμο. Τα υπόλοιπα έρχονται από πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει καθώς για λόγους ασφαλείας το όλο ζήτημα αντιμετωπίζεται ως κρατικό μυστικό. Εκτός από το "πότε" όμως, έγινε γνωστό και το "που" θα τελεστεί το μυστήριο -στο οποίο παρεμπιπτόντως εικάζεται ότι θα χοροστατεί και ένας ραβίνος αφού ο γαμπρός είναι εβραίος.

Η μικρή πόλη Ρίνεμπεκ κοντά στη Νέα Υόρκη θα φιλοξενήσει το χαρμόσυνο γεγονός και συγκεκριμένα μια τεράστια έπαυλη λίγο έξω από αυτή. Οι κάτοικοι της πόλεις ζουν σε φρενήρεις ρυθμούς τις τελευταίες μέρες καθώς βλέπουν την κατά τα άλλα ήρεμη καθημερινότητά τους να έχει αλλάξει άρδην. Όπως και να το κάνεις δεν παντρεύεται κάθε μέρα μια Κλίντον.

Όσο ήταν μικρούλα, οι γονείς της προσπάθησαν να την κρατήσουν μακριά από φώτα της δημοσιότητας που μοιραία τους ακολουθούσαν παντού. Και μεγαλώνοντας, όμως, η Τσέλσι κρατήθηκε εκτός προβολέων με μοναδική εξαίρεση την καμπάνια της μητέρας της για το προεδρικό χρίσμα το 2008, όπου τη στήριξε όσο περισσότερο μπορούσε. Με αυτή τη λογική λοιπόν, το ότι η 30χρονη μέλλουσα νύφη δεν επέλεξε ένα μέρος σαν τα κοσμικά Χάμπτονς -για παράδειγμα- για τον γάμο της, δεν έρχεται και ως μεγάλη έκπληξη.

Ως γιος δύο πρώην εκπροσώπων του δημοκρατικού κόμματος ο 32χρονος αρραβωνιαστικός της και συμφοιτητής της στο Σάντφορντ δεν είναι "άσχετος" με την πολιτική, όπως βέβαια θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην όταν ήταν πολύ μικροί, αλλά ζευγάρι έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Η τελετή αναμένεται να είναι "κλειστή" με περίπου 400 καλεσμένους, ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα των οποίων όμως, δεν θα είναι αυτό του νυν προέδρου των ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) έκανε κέρδισε ακόμη μια "πρωτιά" από τότε που ανέλαβε το ύψιστο αξίωμα της χώρας του: εμφανίστηκε χθες σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, κάθισε ανάμεσα στις πέντε παρουσιάστριές του -μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Γούπι Γκόλντμπερκ (Woopie Goldberg) και... τα είπανε λιγάκι. Όταν λοιπόν τον ρώτησαν σχετικά με τον γάμο, εκείνος αποκάλυψε ότι δεν είχε λάβει πρόσκληση. Εξήγησε βέβαια στη συνέχεια ότι τα μέτρα ασφαλείας σε περίπτωση που θα βρισκόταν στον ίδιο χώρο δύο πρόεδροι των ΗΠΑ θα ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Και δεν έχει και άδικο, αν σκεφτεί κανείς ότι ως έχει, το κόστος του γάμου της Τσέλσι υπολογίζεται κάπου μεταξύ 3 και 5 εκατομμυρίων δολαρίων, μεγάλο κομμάτι του οποίου αφορά την ασφάλεια.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι ένα: "Τι θα φοράει η νύφη;" Τα ονόματα του Όσκαρ ντε λα Ρέντα και της Βέρα Γουάνγκ είναι τα επικρατέστερα ανάμεσα στις πληροφορίες που διαρρέουν. Λίγες ώρες όμως έμειναν μέχρι το ευτυχές γεγονός, οπότε και όλα τα ερωτήματα θα λυθούν επιτόπου.

Μέχρι τότε, στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις προετοιμασίες του γάμου.

Επιμέλεια-Απόδοση: Ζωή Κίττα