Δύο σκότωσε η σκηνή της Μαντόνα!

17.07.2009
Η σκηνή που κατασκευαζόταν για τη συναυλία της Μαντόνα στην Μασσαλία αυτή την Κυριακή κατέρρευσε σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας σοβαρά άλλα επτά.

Η σκηνή που κατασκευαζόταν για τη συναυλία της Μαντόνα στην Μασσαλία αυτή την Κυριακή κατέρρευσε σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας σοβαρά άλλα επτά.

Το δυστύχημα συνέβη στις 5.15 χθες το απόγευμα στο "Velodrome", το δεύτερο μεγαλύτερο στάδιο της Γαλλίας, όταν η οροφή υποχώρησε παρασύροντας έναν γερανό που καταπλάκωσε μια μεγάλη ομάδα τεχνικών που δούλευαν από κάτω.

Τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στον χώρο απεγκλώβισαν εννέα τραυματίες και ανέσυραν νεκρό έναν 53χρονο γάλλο εργάτη, που είχε σκοτωθεί ακαριαία από τα συντρίμμια.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δύο από τους οποίους στην εισήχθησαν στην εντατική. Σήμερα το πρωί, ένας ακόμη εργάτης, ηλικίας 22 ετών, βρετανός, που είχε υποβληθεί σε πολύωρη εγχείρηση, υπέκυψε στα τραύματα του.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται κι ένας Αμερικανός, αλλά όπως προέκυψε μέχρι στιγμής, όλοι οι σοβαρά τραυματισμένοι είναι Γάλλοι. Οι υπόλοιποι 39 εργαζόμενοι που υπέστησαν σοκ και ελαφρούς τραυματισμούς έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Η Μαντόνα (Madonna), που βρίσκονταν στο Ούντινε της Ιταλίας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της, "Sticky and Sweet", μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός, ακύρωσε τη συναυλία και ξέσπασε σε κλάματα.

"Είμαι συγκλονισμένη", δήλωσε μέσω των διοργανωτών της εκδήλωσης. "Προσεύχομαι για τους τραυματίες και τις οικογένειες τους, ενώ εκφράζω την βαθιά μου λύπη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους".

Η Γαλλική αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες για τους αιτίες του δυστυχήματος. Σύμφωνα με τα συνεργεία διάσωσης, το ατύχημα συνέβη την ώρα που τέσσερις ανυψωτικοί γερανοί ανέβαζαν την οροφή της σκηνής. Ξαφνικά η σκηνή άρχισε να ταλαντεύεται και κατέρρευσε σταδιακά παρασύροντας έναν από τους γερανούς.

"Το γεγονός ότι η οροφή δεν κατέρρευσε απότομα, έδωσε χρόνο στα περισσότερα από τα 50 άτομα που βρίσκονταν από κάτω, να διαφύγουν", σχολίασε το μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Μασσαλίας, Μορίς Ντι Νοσερά (Maurice Di Nocera).

"Το κόστος της κατασκευής ήταν μεγάλο και είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας. Οι τεχνικοί ήταν έμπειροι και ήξεραν τι έκαναν. Δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά", δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που δούλευε στο στάδιο την ώρα του ατυχήματος.