Μπούλοκ: η πιο καλοπληρωμένη της χρονιάς

04.08.2010
Έτσι, όπως ανακοίνωσε η ιστοσελίδα του οικονομικού περιοδικού "Forbes.com', η Μπούλοκ απέσπασε τον τίτλο της πλέον ακριβοπληρωμένης ηθοποιού στο Χόλιγουντ.
Σίγουρα η φετινή χρονιά ήταν γεμάτη συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα για τη βραβευμένη ηθοποιό Σάντρα Μπούλοκ (Sandra Bullock). Ένα Όσκαρ για την ταινία "The Blind Side", πολλές απιστίες από τον μέχρι τότε λατρεμένο σύζυγό της Τζέσε Τζέιμς (Jesse James) και ένας χωρισμός που απασχόλησε όλα τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά.

Και μπορεί τα αισθηματικά της 46χρονης Σάντρα να πήραν την κάτω βόλτα, όμως φαίνεται πως οι αμοιβές της εκτινάχθηκαν στη μετά Όσκαρ εποχή.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε η ιστοσελίδα του οικονομικού περιοδικού "Forbes.com", η Μπούλοκ απέσπασε τον τίτλο της πλέον ακριβοπληρωμένης ηθοποιού στο Χόλιγουντ τους τελευταίους 12 μήνες κερδίζοντας 56 εκατομμύρια δολάρια από τα δύο κινηματογραφικές της εμφανίσεις που έσκισαν στο box office, την ρομαντική κομεντί "The Proposal" και το οσκαρικό "The Blind Side."

Η Μπούλοκ όχι μόνο μπήκε στη λίστα των βραβευμένων με Όσκαρ ηθοποιών αλλά απολαμβάνει και τα οικονομικά οφέλη από τα εισιτήρια που έκοψαν παγκοσμίως οι δύο ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε σύμφωνα με το "Forbes". Το "The Blind Side" έφτασε στα 310 εκατομμύρια δολάρια ενώ το "Proposal" σκαρφάλωσε στα 320 εκατομμύρια με κόστος παραγωγής πυο δεν ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια δολάρια.

Στο Νο.2 των πιο καλοπληρωμένων ηθοποιών της χρονιάς βρίσκουμε τη Ρις Γουίδερσπουν (Reese Witherspoon) που μοιράζεται τη θέση με την Κάμερον Ντίαζ (Cameron Diaz) με την κάθεμιά τους να κερδίζει 32 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλο που η Ρις δεν είχε κάποια κινηματογραφική παρουσία μέσα στη χρονιά, η εισπράξεις της για τις επερχόμενες ταινίες της "How Do You Know" και "Water for Elephants" ανέβασαν το κασέ της.

Μέσα στην πεντάδα, βρίσκουμε και την Τζένιφερ Άνιστον (Jennifer Aniston ) με εισπράξεις 27 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και την ντίβα του "Sex and the City" Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (Sarah Jessica Parker) που έβγαλε 25 εκατομμύρια δολάρια.

Για να εξάρει την πρωτιά της Μπούλοκ, το "Forbes" ανέφερε πως έκανε εκτενή έρευνα με μάντατζερς, κυνηγούς ταλέντων , παραγωγούς, δικηγόρους ενώ τσέκαρε και τα έσοδα των διάσημων ηθοποιών από τη συμμετοχή τους σε διαφημίσεις ή το λανσάρισμα κάποιου αρώματος.

Όσο για την Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie), αυτή φαίνεται πως αναπολεί την περσινή χρονιά που είχε την πρωτιά στις ακριβοπληρωμένες μαζί με την Τζένιφερ Άνιστον.

Επιμέλεια: Κατερίνα Πατούλια